Mariënberg hef ja niks te klagen op de Wieke!

Samenvatting Hoogeveen zaterdag – Hollandscheveld
4 november 2019
Sc. Lutten speelt wederom gelijk
4 november 2019

Mariënberg hef ja niks te klagen op de Wieke!

Roodzwart is Voorwaarts met 0-1 de baas…

De 72e minuut was cruciaal afgelopen zaterdag in het duel tussen Voorwaarts en Mariënberg an de Wieke op sportpark ’t Twistveen in Westerhaar. Rolf Hofsink liep per ongeluk op de hakken van een Voorwaarts-speler, een vrije trap zou je denken…normaal gesproken! Daar dacht ook iedereen aan incluis de aanvoerder van de Westerparkbewoners. Rolf hield zelfs zijn pas in, hij wachtte op het fluitje wat niet kwam. Want….de verder uitstekende leidende scheidsrechter Rudolf Wolterink zag het jammer genoeg niet, en liet gewoon doorspelen. Jammer…? ja in de ogen van alles wat Voorwaarts een warm hart toedraagt. Nu mocht Rolf alsnog frank en vrij richting het doel van Sander Berghuis opstomen, oog in oog met de vervanger van Dinand Stuifzandt faalde hij niet en haalde de spreekwoordelijke trekker over, 0-1. Tja, wat had ie anders moeten doen. De bal naast schieten….Néé toch…Kom op zeg…!!!

Voorwaarts voelde zich terecht bestolen en gefrusteerd bovendien, want even later mocht Bjorn Wessels eerder gaan douchen nadat hij verbaal en fysiek verhaal ging halen nadat Patrick Willems ongelukkig en zeker niet met opzet zijn directe tegenstander in het gezicht had geraakt. De appel werd zo behoorlijk zuuuuuuur voor onze altijd vriendelijke en correcte gastheer van Sempre Avanti. De emoties, heel begrijpelijk allemaal, nu zaten wij een keer aan de goede kant van de score. Des te meer omdat voor de 72e minuut de strijd in het veld wel een beetje gelijk opging maar Voorwaarts de betere kansen konden noteren. Zowel voor alsmede na de rust. Dan komt een verlies op deze manier nog een tikkeltje harder binnen……Tja, dat is ook voetbal!

Wat ik oe brom! Het moet tevens gezegd worden dat na de 72e minuut Mariënberg het twee keer zelf naliet om het duel definitief in het slot te gooien. Verder werden de Voorwaartsen twee maal terug gefloten voor buitenspel terwijl de bal al richting het net ging. Kortom, een gelijkspel had de verhoudingen binnen het veld beter weergegeven maar je hoorde ons na afloop niet klagen. Zekers niet, waarvan Akte!

Zo ging een wedstrijd tussen de buren van Westerhaar en Mariënberg wederom niet geruisloos in de geschiedenisboeken. Dit is wat voetbal zo reuze interessant en soms zo razend onterecht maakt…. Gezien de ranglijst deed de ploeg van trainer Niels van ’t Hoog goede zaken. De jonge oefenmeester kon door een blessure geen beroep doen op André Plaggenmars, vreemd genoeg werd wel vaak achteruit de lange hoge bal gehanteerd terwijl Plaggenmars toch echt geblesseerd aan de kant toekeek en hij niet de bal in het veld kon doorkoppen.   Berry Lenters meet echt geen twee meter hoor, zo’n beetje de helft en een beetje meer…

De eerste 30 minuten gebeurde er niet veel. Veel strijd en inzet maar weinig hoogstaand voetbal. Na 33 minuten kwam er wat vuur in het spel. Mariënberg ontsnapte in die fase aan een 1-0 achterstand maar ja de lat hangt er niet voor niks tussen die twee doelpalen, gelukkig wel! Een vrije schietkans was tevens niet besteed aan de ploeg van trainer Tim Nijzink.

Na rust had Sempre Avanti wederom de 1-0 op de schoen, maar op vijf meter werd te gehaast te hoog en te ver naast geschoten, gelukkig wel. Onbegrijpelijk! Even later voorkwam Thijs liggend de 1-0. Wij moesten in de achteruit, het leek slechts een kwestie van tijd dat de thuisploeg op voorsprong zou komen. Toen brak de 72e minuut aan, het verhaal is u inmiddels bekend. Als je had gekeken door een oranje gekleurde bril werd je zaterdagnacht nog eens gillend wakker…

Wij keken door die andere bril, roodzwart gekleurd, we namen drie punten mee, de bande vol met wind. Tja, wie deed ons wat vandage….We hadden ja niks te klagen….. Joah, het mocht wel zo. Volgende week wacht op het Westerpark het onbekende AJC uut Losser. Daar duiken wij binnenkort wel in, nu eerst achterover leunen en genieten van deze geniepige maar wel welkome zege. Fijn weekend voor nu.
(AD)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord