Sc. Lutten speelt wederom gelijk

Mariënberg hef ja niks te klagen op de Wieke!
4 november 2019
SVBC knokt zich naar punt tegen nummer 3
4 november 2019

Sc. Lutten speelt wederom gelijk

Op sportpark De Boekweit stond de derby tegen SCD ’83 op het programma. Eén blik op de stand van deze competitie leert ons dat onze buren er niet zo florissant voorstaan op de voorlaatste plaats. Toch was er van onderschatting geen sprake. SC Lutten mag dan vooralsnog in het linker rijtje bivakkeren, maar het onderlinge verschil bedraagt slechts vijf punten. Bovendien hebben onze zwartwitten het traditioneel lastig tegen de zaterdagclub uit Dedemsvaart.

Dat was ook deze middag het geval. Het lukte SC Lutten niet om een stempel te drukken op deze wedstrijd. Voor een deel lag dat (natuurlijk) aan de tegenstander. In tegenstelling tot vorige week – waarin de Luttenaren duidelijk sterker waren dan Avereest – waren de teams nu meer aan elkaar gewaagd. Maar net als de vorige week lag SC Lutten nu ook weer vaak met zichzelf overhoop. Vloeiende aanvalscombinaties waren op één hand te tellen, maar als die lukten dan leverde dat direct gevaar op in het doelgebied van de tegenstander. Al in de vijfde minuut was Ewoud Altena dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet trof de lat. Na een half uur spelen opnieuw een beste mogelijkheid voor Ewoud, nadat hij zich goed had weggedraaid van zijn tegenstander, maar het schot ging over de lat. En een verkeerde terugspeelbal leverde onverwacht een kans op voor spits Robert Gerritse, maar de doelman was net iets eerder bij de bal. Ook SCD liet zich in aanvallend een paar keer zien in de eerste helft – de luchtmacht werd een paar keer in stelling gebracht, waarbij keeper Lars Mulder en zijn verdedigers alle zeilen moesten bijzetten – maar het was SC Lutten dat vlak voor het rustsignaal de score opende via Ewoud Altena. Een goed opgezette aanval werd door hem simpel afgerond: 0-1.

En toch was het geen sprankelende wedstrijd, en dat werd het ook niet in de tweede helft. Spits Robert kreeg in de eerste paar minuten na de rust een tweetal goede mogelijkheden, maar daarna verloor SC Lutten langzaam maar zeker de greep op het spel. Te veel lange ballen van achteruit, waar de voorhoede niets mee kon doen. Ook te veel onzorgvuldige passes, waardoor aanvalsopzetten in de kiem werden gesmoord. Dat leverde een aantal kansen op voor SCD ’83, vooral met het hoofd. De gelijkmaker werd evenwel gescoord via een schuiver: 1-1. En met een dik half uur te gaan kon het kwartje gezien het spelbeeld beide kanten opvallen. Van de thuisclub  ging meer dreiging uit, maar een tweede treffer zat er voor beide teams niet meer in. Een terechte uitslag misschien, maar zowel SC Lutten als SCD ’83 schoten er weinig mee op. Alweer het vierde gelijkspel voor de Luttenaren, en ze zullen volgende week in de thuiswedstrijd tegen CSVC vol aan de bak moeten om de punten op sportpark De Kei te houden.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord