SVBC knokt zich naar punt tegen nummer 3

Sc. Lutten speelt wederom gelijk
4 november 2019
Samenvatting Hoogeveen – RKAVV
4 november 2019

SVBC knokt zich naar punt tegen nummer 3

SVBC speelt de thuiswedstrijd tegen Witteveense Boys ’87 gelijk met 3-3.

SVBC begon slap aan de wedstrijd. In de 2e minuut kreeg Witteveense Boys al een corner en deze ging maar net over het doel van keeper Groen. Niet veel later werd de spits van Witteveense Boys weg gestuurd met een diepe bal, keeper Groen was alert en kon de bal rustig oprapen. De uittrap die volgde was, volgens scheidsrechter Spieard, een hands al en een vrije trap volgde. Deze leverde gelukkig geen goal op.

SVBC kwam langzaam steeds beter in de wedstrijd en in de 20e minuut kreeg SVBC een vrije trap op ruim 25 meter. Stan Bijl had het vertrouwen, en ging de vrije bal nemen. Deze vloog geweldig in het doel, een geweldig doelpunt van Bijl. 1-0.

SVBC bleef na de goal goed voetbal spelen en in de 37e minuut kreeg SVBC weer een vrije trap. Ditmaal ging Hidde Beekman achter de bal staan. En van ruim 30 meter leverde dit het zelfde resultaat op als 17 minuten geleden. Een geweldig doelpunt van Beekman. 2-0. Iedereen in Barger-Compascuum was verrast dat de nummer 3 op een 2-0 achterstand was gezet.

Helaas kon SVBC de 2-0 voorsprong niet behouden want 5 minuten voor de rust scoorde rechtsback Tobias Hofstede de aansluitingstreffer. 2-1. SVBC was na de aansluitingstreffer aangeslagen en dit leverde nog een enorme kans op voor Witteveense Boys, maar deze kans werd hoog over geschoten. De ruststand in Barger-Compascuum was dan ook 2-1.

De 2e helft kreeg Witteveense Boys langzaam het overwicht in de wedstrijd. Dit leverde ook de gelijkmaker op. In de 54e minuut Tim van Brouwersha  de bal voor te geven maar de bal belande achter keeper Groen in het doel. 2-2.

Lang bleef het 2-2 maar in de 82e minuut wist Witteveense Boys toch nog op voorsprong te komen. Wederom was het van Brouwersha met de goal. 2-3. Witteveense Boys stond nu voor het eerst op voorsprong in Barger-Compascuum.

SVBC kreeg genoeg kansen om weer op gelijke hoogte te komen maar kon zichzelf niet belonen, kansen van 5 meter werden hoog over geschoten.

Door de strijdlust van SVBC ontstond er paniek in de achterhoede en de verdediger van Witteveense Boys schopte Mathijs Schepers in het 16 meter gebied onderuit en scheidsrechter Spieard floot voor een strafschop. Hidde Beekman ging achter de bal staan schoot hem in de winkelhaak. 3-3. SVBC en Witteveense Boys konden niet meer scoren en en dus bleef het 3-3.

SVBC heeft niet de 3 punten weten te bemachtigen maar met strijd en passie is er toch een 3-3 gelijkspel uit het vuur gesleept.

Volgende week zondag dient zich weer een nieuwe kans aan voor SVBC om de 3 punten te bemachtigen.

Volgende week zondag wordt er om 14:00 afgetrapt op sportpark Roswinkel in Roswinkel.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord