Westerwolde incasseert zevenklapper tegen FC Ter Apel ’96

Protos komt tekort tegen Sellingen
4 november 2019
Schoonebeek de betere in Gasselternijveen
4 november 2019

Westerwolde incasseert zevenklapper tegen FC Ter Apel ’96

Een vooral defensief door blessures geplaagd Westerwolde had zondagmiddag geen schijn van kans tegen een sterk en georganiseerd voetballend FC Ter Apel ’96. In een eenzijdige wedstrijd keerden de mannen van trainer Lars van Ravenhorst uiteindelijk met een 7 – 0 nederlaag terug naar Vlagtwedde. Een op alle fronten beter FC Ter Apel ’96 overklaste Westerwolde dusdanig dat de zevenklapper, waarvan de ene goal nog mooier was dan de andere, in de verste verte niet als geflatteerd kon worden gekenmerkt. Door deze grote overwinning veroverde de ploeg van trainer Koen Feijen ook meteen de koppositie in de derde klasse C en zakte Westerwolde naar de tiende plaats op de ranglijst.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Koning uit Scheemda liet de thuisploeg er geen gras over groeien en al in de zesde minuut lag de bal voor de eerste keer achter doelman Hebers van Westerwolde. Na een fraaie aanname schoot aanvoerder Daniël Manning de bal vanaf de rand van het strafschopgebied met een prachtige curve over de iets te ver voor zijn doel staande Hebers. Ook gedurende het verdere verloop van de eerste helft was het FC Ter Apel ’96 wat de klok sloeg. Voor Westerwolde was het hoofdzakelijk een kwestie van tegenhouden en aanvallend vielen er aanvankelijk weinig hoogtepunten van de bezoekers te noteren. En toen FC Ter Apel ’96 in de 28e minuut met een beetje hulp van een verdediger van Westerwolde middels een eigen doelpunt op een 2 – 0 voorsprong kwam, was de wedstrijd in feite al gespeeld. Pas tussen de 40e en 45e minuut vielen de eerste kleine kansen voor Westerwolde te noteren, maar René v.d. Laan wist tot twee keer toe de bal niet goed genoeg te raken. Met in dit bedrijf een gele kaart voor Jarno v.d. Laan en Joan Solano van Westerwolde en Arjen Heidekamp van FC Ter Apel ’96 stuurde arbiter Koning spelers en begeleiding daarna naar de thee.

In de tweede helft andermaal een voortvarende start van de thuisclub, want al in de 48e minuut schoot Daniël Manning zijn tweede treffer deze middag strak in de kruising. Voor Hebers was er geen houden aan: 3 – 0.  In de 57e minuut kreeg middenvelder Dennis Fecken vrije doorgang van de verdediging van Westerwolde, waarna hij de vierde treffer van FC Ter Apel ’96 onberispelijk binnenschoot. Drie minuten later herhaalde hij dit kunststukje nog een keer en zette daarmee de 5 – 0 op het scorebord. De voor velen mooiste treffer van deze middag viel in 74e minuut te noteren. Een vrije trap vanaf rechts werd keurig teruggelegd op voorstopper Arjen Heidekamp en met een streep liet hij doelman Hebers vanaf een meter of twintig voor de zesde keer deze middag volkomen kansloos. In de 77e minuut (hoe kan het ook anders….) kwam de zevenklapper tot stand. Het was aan Jeroen Schoonbeek om deze eervolle treffer achter zijn naam te zetten. Mede door een drietal wissels probeerde Westerwolde uit alle macht nog de eer te redden, maar de sterk opererende verdediging van de thuisploeg gaf deze middag geen cadeautjes weg. De naar behoren leidende scheidsrechter Koning had in deze tweede helft nog wel een presentje voor de gebroeders Riks van Westerwolde in de vorm van een gele kaart voor beiden.

Voor Westerwolde is het na deze middag uithuilen en opnieuw beginnen. Nu de ploegen in de staart van de ranglijst weer dichterbij zijn gekomen, zal het voor het Vlagtwedder team steeds meer een kwestie van punten sprokkelen worden. Maar wanneer men het hoofd niet laat hangen en de volgende wedstrijd steeds weer met het nodige enthousiasme en een goede inzet tegemoet treedt, dan zullen er ongetwijfeld nog de nodige punten bij elkaar worden geveegd. Te beginnen volgende week zondag op De Barlage in Vlagtwedde tegen het eveneens in de onderste regionen verkerende Twedo uit Nieuw-Amsterdam / Veenoord.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Elroy v.d. West – Kevin v.d. Laan (60e min. Harmen Huls) – Rudolf Riks – Peter Beens – Jarno v.d. Laan – Mark Geukes – Thom Postma (60e min. Bartel Geleijnse) – Frank Riks – René v.d. Laan – Joan Solano (85e min. Youri van Hoorn)

Scheidsrechter: dhr. E. Koning

Amusementswaarde: 7

Toeschouwers: 180

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord