Mariënberg verslikt zich in AJC’96

Samenvatting Hoogeveen zaterdag – BSVV
10 november 2019
Protos verdiend langs HODO
10 november 2019

Mariënberg verslikt zich in AJC’96

(Westerparkbewoners verliezen met 2-4)

Mariënberg weet na afgelopen zaterdag ook weer dat een wedstrijd minimaal 2 x 3 kwartier duurt. Want het verloor na dik anderhalf uur ploeteren op het Westerpark met 2-4 van AJC’96 uit Losser die ontzettend blij waren met de zege mede gezien hun positie op de ranglijst. Een overwinning waar de roodzwarten, zij het onbewust, graag aan mee wilde werken.

Tot de gelijkmaker van de vriendelijke gasten uit Losser in de 35e minuut was er nog geen vuiltje aan de lucht. De thuisploeg leidde op dat moment verdiend met 1-0 door een fraaie goal van Wesley Willems. Het had weinig tot niets te duchten van AJC’96.Het leek een eenvoudige middag te worden….leek!

Jammer genoeg moest de creatieve jongeling door wederom een blessure de strijd vroegtijdig staken. Terwijl Willems aan de kant werd behandeld aan zijn kwetsuur en Erjan Lamberink zich klaarmaakte voor de invalbeurt kwam AJC’96 simpel langszij tegen tien roodzwarten.

Eerst wist Thijs nog half te redden maar in rebound was daar de gelijkmaker…. Met een 1-1 tussenstand werd de thee bereikt. Het was koud en guur op het Westerpark, menig supporter warmde zich op aan een bak warme koffie en dacht dat alles nog wel goed kwam.

Tja….niet duzz!

In de kleedkamer bleef aanvoerder Rolf Hofsink na het eerste bedrijf tevens achter. Hij kwam in de eerste helft ongelukkig ten val en had teveel last van zijn schouder. Voor hem kwam Berry Lenters in het veld die verrassend genoeg op de bank moest beginnen. Dom balverlies leidde na 55 minuten de 1-2 in.

Wegens het feit dat Willems en Hofsink niet meer binnen de witte lijnen acteerden deed de thuisploeg spreekwoordelijk een jasje uit. De echte dreiging was er niet meer. Het moet ook gezegd worden, voetballend gezien daalde het niveau onder het vriespunt. Toch veerde het hondstrouwe publiek op toen André Plaggenmars na 65 minuten hoog en droog boven iedereen uittorende…Hij kopte strak de 2-2 binnen. AJC’96 kwam niet veel later wederom op een voorsprong. Persoonlijke fouten lagen hier weer ten grondslag. Jammer, jammer….

Een kwartier voor tijd gooiden de bezoekers definitief de wedstrijd in het slot. Eerlijk is Eerlijk, het doelpunt was wonderschoon.  Een schitterende omhaal, wat in de verte deed denken aan die van Marco van Basten tegen Den Bosch met lange Jan in de kooi besliste het duel tussen Mariënberg en AJC’96. Bovendien kreeg de middenvelder alle tijd voor zijn fantastische mooie goal. Hij kon bij wijzen van spreken zijn telefoon nog aan een medespeler overhandigen voor een selfie…want hij werd geen strobreed in de weg gelegd. Het worstelen en niet boven komen van de thuisploeg werd na 90 minuten gelukkig door de weer uitstekend leidende scheidsrechter Stan Endeman tot een voldongen feit afgefloten.

Geen punten en redelijk wat huiswerk in the pocket…. Als je wilt winnen moet je thuis willen geven en strijd leveren, inzet tonen en 2 x 45 minuten als de brandweer willen gaan…..

Nu een weekje rust. Over twee weken wacht in Hellendoorn de plaatselijke voetbaltrots… Over twee weken kan alles ineens weer anders zijn. Dat is ook voetbal

Fijn weekend!

(AD)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord