SVBC verliest de derby tegen Roswinkel met 2-1

Schoonebeek en Zwartemeerse Boys krijgen beide cadeautje
11 november 2019
ZZVV boekt knappe zege op Nieuwleusen
11 november 2019

SVBC verliest de derby tegen Roswinkel met 2-1

SVBC begon, net zoals de voorgaande competitiewedstrijden, ongeconcentreerd en veel te slap aan de wedstrijd. En al in de 7e minuut kwam SVBC op een 1-0 achterstand. Jeroen de Roo kreeg de bal achter de verdediging en kon de bal in de touwen schieten. SVBC was heel onrustig aan het voetballen in de eerste 20 minuten van de wedstrijd. Na deze 20 minuten begon SVBC langzaam in de wedstrijd te komen. Het begon haar eigen spel te spelen. In de 31e minuut had SVBC lang de bal en vanuit de achterhoede werd een prima aanval opgezet en bekroond door Sander van Essen. 1-1. Dit was tevens ook de ruststand.

In de 2e helft veranderde er niet veel aan het spel beeld. SVBC had de bal ROSWINKEL zakte in en wachten op de uitbraak. Grote kansen werden er niet gecreëerd door beide ploegen. Een enkele keer kwamen beide ploegen er uit. Maar het ontbrak aan scherpte. In de 68e minuut werden de eerste wissels in het veld gebracht door Geert Katoen. (Jeroen Koopman werd vervangen door Hans Holscher, Stan Berends door Marijn Roufs) Maar ook de invallers konden het verschil niet maken voor SVBC. Iedereen op sportpark Roswinkel zacht dat deze wedstrijd in een remise zou eindigen. Maar in de 86e minuut had verdediger Tim Funke de bal en dacht de bal rustig te kunnen verwerken, maar de tegenstander ( die in zijn rug liep) zag de fout die gemaakt ging worden. Funke wilde zijn fout weer herstellen maar scheidsrechter Sikkema, die een prima wedstrijd floot, wees naar de stip. Penalty voor Roswinkel. Stefan Arends ging achter de bal staan en hij benutte de strafschop. 2-1. Nu moest SVBC alles op alles zetten om nog een punt uit het vuur te halen. Maar zoals eerder aangegeven miste de scherpte voor het doel. Wel kreeg SVBC nog een gele kaart toegewezen. Funke dacht dat de keeper van ROSWINKEL de bal niet klem had en gaf de bal nog een tikje na. De keeper van ROSWINKEL had misschien een andere hobby moeten uitzoeken want hij ging thetraal naar de grond. En zo kreeg Funke een gele kaart.

Na 92 minuten floot scheidsrechter Sikkema voor het laatst. SVBC kon  niet haar eigen niveau halen en ging ten onder met 2-1 tegen ROSWINKEL.

Wederom geen winst voor SVBC. De volgende speelronde in de 5e klasse E wordt op zondag 24 november afgewerkt, dan speelt SVBC de thuiswedstrijd tegen het altijd lastige BUINERVEEN.

SVBC blijft niet stil zitten deze week want aanstaande donderdag wordt er geoefent tegen 4e klasser SV Mussel. Er wordt om 20:00 uur afgetrapt in Mussel.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord