Westerwolde ruim langs Twedo

Moeizame zege Hoogeveen tegen HBS
11 november 2019
Schoonebeek en Zwartemeerse Boys krijgen beide cadeautje
11 november 2019

Westerwolde ruim langs Twedo

In een wedstrijd met twee gezichten won Westerwolde zondagmiddag op het eigen sportpark in Vlagtwedde met duidelijke cijfers van Twedo. In de eerste helft was Twedo veruit de betere ploeg, maar toch stapte Westerwolde na vijfenveertig minuten voetballen met een 2 – 1 voorsprong van het veld. Het uit het veld sturen van keeper Rick Manting van Twedo aan het begin van de tweede helft door scheidsrechter Schoonderwoerd, was er debet aan dat Westerwolde in dit deel van de wedstrijd de bovenliggende partij was. Met nog twee doelpunten erbij bouwden de Vlagtwedders de verkregen voorsprong uit naar een 4 – 1 overwinning. Na twee nederlagen dit keer een verdiende overwinning voor de deze middag opnieuw hard werkende ploeg.

Twedo kwam op het kunstgras van De Barlage al na zeven minuten op voorsprong. Na zwak uitverdedigen van Westerwolde en een prima steekpass dook Dimitri Lazaridis vrij op voor keeper Hebers en met een behendig boogje liet hij de Westerwolde-goalie kansloos: 0 – 1. Westerwolde beantwoordde de dadendrang van Twedo met een aantal simpele aanvallen die niet op de beste manier door de voorwaartsen werden uitgespeeld. Totdat in de 24e minuut rechterspits René v.d. Laan een foutieve pass van de Twedo-verdediging onderschepte en ongehinderd op doelman Manting af kon stormen. Hard, maar beheerst knalde hij vanaf zestien meter de bal achter de goalie van Twedo tegen de touwen: 1 – 1. In de 29e minuut deelde de arbiter de enige gele kaart in deze wedstrijd uit, welke ten deel viel aan de al aan het begin van de wedstrijd zelf getorpedeerde Kevin v.d. Laan. Dezelfde v.d. Laan gaf in de laatste minuut van de eerste speelhelft op links een prima dieptepass op Joan Solano, die op zijn beurt de bal keurig in de voeten legde van de instormende René v.d. Laan. Nu niet hard, maar vooral beheerst krulde laatstgenoemde de bal achter doelman Manting. Vrij snel hierna floot Schoonderwoerd, die de wedstrijd prima onder controle had, voor het rustsignaal.

De eerste tien minuten van de tweede helft lieten een gelijkopgaande strijd zien. Westerwolde liet zich enigszins inzakken en probeerde via de geliefde counter voor het nodige gevaar te zorgen. En toen viel in de 57e minuut het moment dat voor de definitieve ommekeer in de wedstrijd zorgde. Keeper Manting van Twedo verkeek zich of op de snelheid van de bal of op die van René v.d. Laan. En daar waar hij de bal probeerde te spelen schoffelde hij de jonge aanvaller net buiten het strafschopgebied genadeloos onderuit. De rode kaart was dan ook een volkomen terechte beslissing van de arbiter. Daniël Mulder, die Manting onder de lat verving, had aanvankelijk niet veel te doen of trad handelend op. In de 70e minuut verslikte hij zich echter op de rand van het strafschopgebied in een duel met Jeremy Hekman en de deze middag in de basis teruggekeerde spits van Westerwolde schoof daarna de bal kalm in het lege doel: 3 – 1. Westerwolde kwam in dit deel van de wedstrijd verdedigend nauwelijks in de problemen of loste de weinige aanvallen van de mannen uit het tweelingdorp bekwaam op. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor invaller Bartel Geleijnse namens Westerwolde. In de 88e minuut nam hij net binnen het strafschopgebied het leer ouderwets op de pantoffel, waarna de bal in de voor hem rechterbenedenhoek achter Mulder plofte: 4 – 1. De felbegeerde overwinning van Westerwolde was binnen.

Door deze fraaie overwinning werd de deceptie van vorige week zondag tegen FC Ter Apel ’96 enigszins weggespoeld en vindt de Vlagtwedder formatie zichzelf terug op de achtste plaats op de ranglijst met slechts drie verliespunten meer dan de huidige koploper. Volgende week zondag staat er voor Westerwolde een inhaalwedstrijd op het programma en wel tegen Raptim uit Coevorden. Laatstgenoemde ploeg van trainer Jan Wielink kan dan bij winst de eerste periodetitel grijpen. Aan Westerwolde dus de pittige opdracht dit – evenals Sellingen vandaag bij FC Ter Apel ’96 deed – te voorkomen dat dit het geval wordt en met een positief resultaat zelf de aansluiting met de top van de competitie te behouden. De wedstrijd in Coevorden begint om 14.00 uur.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Jarno v.d. Laan – Elroy v.d. West – Rudolf Riks – Peter Beens (75e min. Bartel Geleijnse) – Mark Geukes – Kevin v.d. Laan (85e min. Youri van Hoorn) – Frank Riks – Jeremy Hekman (85e min. Thom Postma) – René v.d. Laan – Joan Solano

Scheidsrechter: dhr. O. Schoonderwoerd

Amusementswaarde: 6,5

Toeschouwers: 125

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord