ZZVV boekt knappe zege op Nieuwleusen

SVBC verliest de derby tegen Roswinkel met 2-1
11 november 2019
Door de ogen van Bertjan Smit: CEC – Sc Erica
11 november 2019

ZZVV boekt knappe zege op Nieuwleusen

ZUIDWOLDE – ZZVV heeft een knappe 2-0 overwinning geboekt op SV Nieuwleusen. In tegenstelling tot de vorige weken was de ploeg uit Zuidwolde scherp bij de eerste kansen die het kreeg en voetbalde het ditmaal de wedstrijd knap uit.

In de eerste tien minuten leek het er nog niet op dat ZZVV aan het langste eind zou trekken. De gasten begonnen onder aanvoering van spelmaker Tom Vasse furieus aan de wedstrijd en kregen binnen tien minuten drie goede kansen om op voorsprong te komen maar Jelle Verburg werd niet gepasseerd. Na die openingsfase kwam ZZVV iets beter in het spel en waagde het in de persoon van Matthijs Capellen een aardige poging.

Met nog een kwartiertje te gaan in de eerste helft pareerde Verburg een pegel van Saake Malestein en een paar minuten later volgde het laatste wapenfeit voor rust. Een heerlijke lange bal richting de zestien van Nieuwleusen viel over de verdediger en werd knap aangenomen door Capellen. Hij legde de bal weer goed breed op Huiskes die geen problemen kende met de afronding.

Met twee verse krachten in de ploeg bij ZZVV en een iets andere strijdwijze pakte de ploeg het initatief en kreeg het kansen. Invaller Van Dijk probeerde het al in de eerste minuut. Zijn poging werd makkelijk gepakt maar bij zijn tweede kans was de aanvaller dodelijk. Een fantastische vrije bal van Capellen, ver op eigen helft, was precies op maat waarna Van Dijk zijn man makkelijk afhield en diagonaal raak schoot.

Nieuwleusen zette aan en kreeg halverwege de tweede helft twee kansen op de aansluitingstreffer. Eerst redde Verburg knap op een kopbal van verdediger Roy Bollemaat en even later wist Bollemaat wederom geen doel te treffer met een inzet van een meter of acht. Daarna gaf ZZVV eigenlijk nauwelijks meer iets weg ondanks dat de gasten het met man en macht probeerden. Er zat echter altijd een verdedigend been tussen in de beslissende fase.

Aan de overzijde verzuimde ZZVV de wedstrijd in het slot te gooien en nog verder weg te lopen. Vooral Van Dijk kreeg de mogelijkheden maar hij kreeg de bal niet meer langs doelman Tim Hoogenkamp. Ook in de laatste minuten, met steeds meer ruimte, lukte het ZZVV niet om de de derde treffer op het scorebord te zetten. De ingevallen Max Vlasveld was dichtbij en hetzelfde gold voor Xander Adema maar gescoord werd er niet meer.

Door de deze heeft ZZVV zich weer even wat lucht op de ranglijst verschaft. Komende zaterdag wacht de bekerwedstrijd in en tegen Steenwijkerwold om 17.0 uur. De week er op start er een belangrijke serie in de competitie te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Avereest.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord