Gramsbergen VR2 wint bij SCN VR1

Ismael Ucan blijft aan kop in Beltona Topscorer van de regio
11 november 2019
De FC12 Voetbalquiz gaat weer on tour!
15 november 2019

Gramsbergen VR2 wint bij SCN VR1

Afgelopen zaterdag was het toch even de vraag of we Vrouwen 2 waren, of dat het misschien toch de F2 was. Wekkertje op half 8 en om half 9 bespreken. Heel heftig voor 3 kwart van het team. Gisteravond werden er al foto’s gestuurd van glazen water in plaats van bier en wijn, dus zo slecht is het misschien niet eens voor ons. De bespreking begon, en je kon direct merken dat Rauf geen whisky had gedronken bij het maken van de opstelling. Alle namen waren goed gespeld en de pijltjes stonden recht. Chapeau. Ook vond hij dat we echt moesten gaan schoren vandaag. ‘Schoren Rauf? We zeggen altijd gewoon scoren.’ Rauf: ‘Ja ach, schoren.. scharen.. het maakt mij allemaal niet uit’ Ah kijk. Dat laatste komt vast goed want Jen staat in de spits. TOP! Tactiek besproken, op naar Nieuwlande.
Een onbekend sportpark voor ons maar na 20 minuten rijden zijn we er al. Wow, dat is gek.. En best een mooi sportpark. Marije vind dat er echt super netjes gegrasmaaid is dus alles is top voor elkaar. Allemaal zijn we last minute uit bed gegaan dus even de kantine in om een broodje te halen. Dit hadden ze van de tegenstander niet verwacht dus de broodjes ham werden uit de diepvries geplukt. ‘Nog wel een beetje bevroren maar dat is zo ontdooit hoor.’ Oke prima, daar gaan we dan maar vanuit. Aangezien het zo vroeg was kon SV Gramsbergen 6 het helaas niet redden om te komen kijken, maar wel hadden we support vanuit Amsterdam mee. Ja echt ze komen vanuit heel Nederland om ons te bewonderen! Laatste tactiekbespreking voordat het begint en Jenita vindt 2 euro. Ze besluit niet meer te gaan voetballen want misschien vindt ze nog wel meer. Rauf vond dit geen goed idee want er moest natuurlijk geschaard worden, euh… geschoord.
Sanne verliest de tos en wij mogen beginnen met de aftrap. Het scorebord komt rechtstreeks van de kermis óf is al versierd voor kerst, maar het is in ieder geval enig! Vlagster Mirjan had netjes de wekker gezet, en ook weer uit. Ze werd om 5 voor half 9 wakker maar dat is niet te merken. Wel te zien, maar niet te merken. Met haar blote voeten in haar Uggs besluit ze de vlag te hijsen voor het startsignaal. Want ‘aj de voeten maar warm heb dan bi’j al n heel end’. Eigenlijk valt het Romee direct op dat de scheids echt wel lekker is, midden in haar zin valt ze stil en vergeet ze het woord professioneel. Echt wel lekker professioneel wou ze dus zeggen, maar ze bedoelde gewoon lekker want ze werd helemaal rood. Of dat kwam omdat hij het hoorde. Ondertussen krijgt de supporter uit Amsterdam, beter bekend als Nathalie W., telefoon en ze geeft aan dat de wedstrijd van start is, maar dat ze helemaal stuk gaat omdat Hennie wel 12 lijkt als ze aan het voetballen is. Dit vinden wij interessante informatie en gaan ook helemaal stuk. Inmiddels beland in de 19e minuut. Julia draait mooi weg, goeie bal op Sanne, Sanne knalt m de hoek in op Eline en ja.. ja.. ja… Eline schiet OVER DE GROND in het doel. Wat een mooie goal! Allemaal druk aan het juichen en de tegenstander trapt af, de bal is veroverd en Jen schiet, iedereen is eigenlijk geïrriteerd omdat ze voor solo gaat maar dan gaat de bal tussen de benen van de keeper door en is het binnen 20 seconden ineens 2-0. Toch lekker Jen. Rauf gaat helemaal los langs de kant en gedraagt zich als een kermisattractie, inclusief geluidseffecten en vreugdedansen. 26e minuut, Hennie gaat even liggen en Pieper moet in actie komen met de watertas. Als Pieper op 3 meter afstand is, is Hennie bijgekomen en staat weer op. Jammer Piep, weer voor niks gerend en blauwe ogen geriskeerd (dit zijn de woorden van Rauf). De volgende keer iets strakker opknuppen dus. Sanne vermaakt zich prima op haar nieuwe positie, ze fluit en maakt er vrolijke fladderbewegingen bij. Echt heel mooi. Ook vliegt er een eenzame eend langs en dit vindt ze erg zielig. Ok. Ondertussen praten Alice en Marlou over het vloerkleed van Alice, ze geeft aan dat deze inderdaad net zo goed in Bolte had kunnen liggen. Dit betekend tijd voor thee. Met heel veel suiker.
Wanneer we terug gaan naar het veld is Mirjan (wederom) haar vlag kwijt en voelt Sanne zich Quasimodo met de vlag van Mirjan op de rug. Alice heeft tijdens het warmlopen even lekker geplast achter de tribune en ze had enorme last van overmatige speekselvloed. Geen idee wat het allemaal inhoud maar dit staat in de notulen. De 2e helft is begonnen en er zijn 4 wissels toegepast. Het doel is net niet breed genoeg dus Jen schiet helaas naast. Hennie moedigt Anna aan en coacht haar enorm goed, de rest van het team noemt haar altijd Anoek dus dit besluiten we haar maar even te vertellen. Ja Hen, haar zus heet inderdaad Anna maar die zit niet op voetbal. Oke, de focus van Hennie werd verlegd en ze concentreerde zich volledig op Anoek. Een mooie corner genomen door Romee, Jen kopt ‘m door en Eline schiet: OVER DE GROND in het doel. GOAL. 0-3. De tips van Rauf vorige week (tieten over de bal) hebben blijkbaar enorm goed geholpen. Kermisattractie Rauf gaat weer helemaal los, het blijkt dat hij verschillende standjes heeft. Top. Hennie noemt Anna inmiddels Anoek en haar teamgenoten zijn enorm trots. De scheids geeft aan richting de dug-out dat Jenita een erg vervelende en irritante speler is. Marlou: ‘GAST, VERTEL ONS WAT. DAAR HEBBEN WIJ AL JAREN LAST VAN’. En de scheids gaat stuk (om maar even in de Amsterdamse sferen te blijven). Nieuwlande is veel op onze helft en dat wordt beloond met een doelpunt. 1-3. Snel oppakken en door. Het spel is erg rommelig en de bal komt richting Alyde, de tegenstander komt tegen haar hand aan. AUW. Pieper riskeert opnieuw 2 blauwe ogen maar na een gebroken pink hopen we dat het dit keer mee valt. De scheids praat zijn frustraties van de wedstrijd eruit en geeft aan niet te kunnen fluiten omdat er eigenlijk niets gebeurde, en Alyde zegt: ‘oke prima maar daarom heb ik wel pijn!!’ Oke fijn om dat even duidelijk te hebben. Aan beide kanten komen nog een paar mooie kansen, maar niet echt om over naar huis te schrijven. Of op facebook. Op de valreep besluit Eline toch nog maar een keer te schieten, en deze bal knalt er in! Kermisattractie Rauf gaat op standje 1-4 en is losser dan ooit. Er worden flinke vreugdedansen gemaakt en de scheids besluit af te fluiten. Geen mooie wedstrijd maar wel 3 puntjes in de tas en terug naar Gramsbergen. Op naar volgende week!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord