Vrouwen Gramsbergen winnen van Dalen

De FC12 Voetbalquiz gaat weer on tour!
15 november 2019
Protos in beker langs Asser Boys
18 november 2019

Vrouwen Gramsbergen winnen van Dalen

Het is koud, en dat betekent dat het tijd is voor een thermoshirt onder onze mooie polo’s van Bij Janneke. Én bijna kerst, dus ook de kerstsokken mogen aan! Nu hoor ik je denken; ‘Bijna kerst? Ik ben nog helemaal niet kerst-proof’. Nou snel een afspraak maken bij Janneke en je bent er zo klaar voor!

De hele week al wordt er gesproken van een spannende wedstrijd, deze moeten we winnen want we willen kampioen worden. Ja meiden, om kampioen te worden is het handig om gewoon alles te winnen en niet alleen de wedstrijd tegen Dalen. Na de bespreking is het tijd om de kleedkamer in te duiken. De haren moeten natuurlijk weer zo strak mogelijk dus iedereen pakt wat gel en maakt een kuif. 4 bussen haarlak verdeeld over het hele team, volgens mij zijn we er wel klaar voor.
Sina fluit ons vandaag, ze heeft haar stem terug gevonden en dat vinden we allemaal erg leuk, want ze is zo lief voor ons altijd. Gelukkig geeft ze aan dat ze het zelf ook altijd zoooo gezellig vind om ons te fluiten. LIEF!

Sanne verliest helaas de tos, en dat is op haar oudjaarsdag wel erg zuur. Egbert van Dalen komt naar de dug out gelopen om zich nog even voor te stellen en ons een prettige wedstrijd te wensen. Thanks Egbert, je achternaam hebben we er zelf bij bedacht maar je bent wel echt van Dalen dus het is niet gelogen. Sina fluit en wij trappen af. Meteen valt ons op dat er erg veel support langs de kant staat op deze frisse zaterdag, ondanks de Sinterklaasintocht op TV. Geweldig om zoveel mensen te zien! We vragen aan Rauf waarom hij eigenlijk niet begint met onze ‘standaard’ opstelling. Hij verteld dat hij ook gewoon een sterke bank wil hebben, en dat we geen wissels hebben, maar geheime wapens. Top Rauf, daar lul je jezelf mooi even uit. Verder zullen we je niet storen totdat we hebben gescoord want dat je zenuwachtig bent, is aan alles te zien/merken. 4e minuut, een kansje voor Dalen maar deze gaat naast. Das balen (voor hun). Rambo Alyde staat weer lekker en houd haar eerste balletjes weer tegen. Dit keer met haar handen in plaats van met haar blauwe oog/neus/gezicht. Goed bezig Aly! De bal word in het bosje geschoten, op de bank wordt overlegd wie er door de hemelpoort gaat om de bal op te halen. Mirte en Anoek besluiten dat ze het aandurven, en vooral Mirte is wel heel benieuwd wat er nou écht achter die hemelpoort schuil gaat. Het was leuk je gekend te hebben Mit!

Ondertussen worden nog meer randzaakjes besproken en valt op dat de dug outs wel erg smerig zijn. En de #piepermaakschoon ontstaat. Voor al uw schoonmaakklussen kunt u terecht bij Marjan Pieper. Tevens assistent-trainer van vrouwen 2. Ik ben erg benieuwd hoe ze er volgende week uit zien. No pressure Marjan.

20e minuut, Marije besluit maar eens van afstand te schieten want op deze manier komt er niets van. Helaas, net niet.. 24e minuut, schot op doel maar Rambo red! Ondertussen kijkt de bank richting de hemelpoort en zien Anoek verbijsterd staan. Mirte is echt weg en Anoek zoekt haar overal. En dan….. Mirte klimt er weer uit! Het is nog niet haar tijd, en iedereen is super opgelucht. Ook de bal is terug maar dat is niet zo interessant. Ook is de bank nogal onder de indruk van het eikeldoppie van Rauf. Dat er echt een grote eikel onder dat eikeldoppie zit dat weten we, maar waarom gaat die muts nou niet verder over zn oren? Daar is een muts toch voor? Rauf vind het vooral belangrijk dat zn kale hoofd warm gehouden word en die oren maakt hem niks uit. Als je je hoofd maar warm hebt ben je al een heel end. En door. 28e minuut. Schot op doel van Dalen, Rambo gaat gestrekt en pakt red!! Direct schiet ze de bal naar voren en word er ook daar op doel geschoten, er mist helaas (wederom) iemand voor de 2e bal.

31e minuut. Hilde valt op de grond en dit betekend dat Pieper voor het eerst het veld in moet. Riskeert ze weer 2 blauwe ogen of heeft ze de boel opgeknupt? YES ze heeft geluisterd, of ze heeft gewoon strakke kleding aan!! Leo staat lekker te vlaggen, en ook het publiek deelt complimentjes uit. ‘Lekker Yvonne’ schreeuwt een man vanaf naast de dug out. Ja meneer, mooi is ze he? Ze is al bezet. We noemen geen namen, maar 2 van z’n dochters zitten in het team en 1 daarvan is de leidster. Sorry pap. 40e minuut, een mooie bal van Hilde op Marieke, helaas net naast.
Inmiddels is het ook tijd voor rust, en tijd dat onze geheime wapens gaan warm lopen. Hennie komt op de mid-mid en vlagster Leo bluft: ‘Hennie, als je scoort krijg je van mij 2 bier!!’ Samen lachen ze hier hard om maar aan het hoofd van Hennie zie ik al dat ze erg dorstig is.

Wanneer we de kleedkamer uitkomen besluit Julia nog even een Snickers naar binnen te werken, want je bent jezelf niet als je trek hebt. Dat blijkt. Voordat Sina fluit merkt ze dat ze de helft nog in haar handen heeft en probeert het naar de bank te brengen, de bank vind dat ze de mond altijd groot zat heeft dus deze snickers past er ook wel in. Julia lacht en propt de andere helft er bij in. Direct moet ze in de aanval want we willen winnen! Terwijl Julia nog aan het herkauwen is krijgt dorstige Hennie de bal op 26 meter, ze denkt alleen maar aan bier en besluit haar eerste balcontact maar eens haar beste te laten zijn en schiet op doel, OVER DE KEEPER! WOOOOOW WAT EEN WERELDGOAL!! Ook SV Gramsbergen 6, die uiteraard staan te supporten, gaat helemaal los. Joost, die vanavond zijn 25e verjaardag viert, roept dat hij trots is op Hennie, ik weet niet of dit komt door hun verleden of dat hij dit een mooi doelpunt vond maar dat is niet erg. Hennie zelf is in shock en staat met haar handen voor haar mond. Ze kan het niet geloven!! Als ze bij zinnen is roept ze Leo en steekt ze 2 vingers op. Leo weet genoeg. POAR NEEM IN DE KANTINE. De druk naar voren gaat door. 52e: kans van Jenita, mis. 53e: kans van Marijke, zijnet. Het wordt tijd voor meer geheime wapens en Romee en Anoek komen er in. Rambo red ons ondertussen nog een keer en het staat nogsteeds 1-0. Sanne ziet op haar oudjaarsdag nog een paar vogels vliegen en besluit ze nog even weer na te doen. 65e minuut: de bal kaatst terug van de keeper, Romee schiet in, JAAAAA 2-0!! En Rauf begint praatjes te krijgen. Jaaaa nu durft ie wel weer he.. nog niet bijgekomen maar we zijn alweer aan de kant van Dalen, een mooi schot van Eline op de keeper, die heeft m niet vast en geheime wapen Anoek schiet m in (of was het nou Anna?)! Iedereen gaat los want haar eerste goaltje is haar zo gegund! 3-0 en Rauf is zo trots als een pauw. De meneer naast de dug out geeft aan dat hij blij is dat Rauf zn staart niet opsteekt. Ja, wij ook! Sanne heeft op haar oudjaarsdag ook erg honger. Een supporter vraagt zich af of dit volgende week ook al niet zo was. Ja.. Sanne heeft eigenlijk altijd honger maar vooral op haar oudjaarsdag. Opeens staat er ook nog een bontkraag naast de dug out, en er zat ook een mens in. Ze begint te praten en wij horen het direct. MAYA MAAKT DE SFEER! Ze kon het eigenlijk niet redden maar wat zijn we blij dat ze er is! 88e minuut: Dalen krijgt een vrije bal, de spits loopt helemaal vrij en tikt ‘m in. Mooie en verdiende goal. Mag gezegd worden. 3-1. Een mooie wedstrijd met, voor ons, een mooie uitslag.

Ik weet niet of jullie het door hebben gehad, maar op moment van schrijven is onze aanvoerdster jarig. San, gefeliciteerd namens de gehele organisatie en een prettige dag vandaag. Hoi hè!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord