ZZVV vliegt na strafschoppen uit bekertoernooi

Samenvatting Hoogeveen zaterdag – FC Kraggenburg
18 november 2019
EMMS verliest van hoogvlieger Jubbega
19 november 2019

ZZVV vliegt na strafschoppen uit bekertoernooi

STEENWIJKERWOLD – Het is ZZVV niet gelukt de volgende knock-outronde in de districtsbeker te bereiken. Na strafschoppen was de koploper in de vierde klasse A op zondag, SV Steenwijkerwold, te sterk.

De openingsfase op het wat hobbelige bijveld in Steenwijkerwold was voor de thuisploeg. De schoten van Boris Berghorst en Jhonno Westerbeek waren echter niet goed genoeg om Jelle Verburg te passeren. Pas halverwege de tweede helft liet ook ZZVV zich eens zien. Na een fraaie combinatie  vuurde Nick Vredenborg een gevaarlijke poging richting het doel van Stijn Blum maar ook hij scoorde niet. Omdat Blum even later ook een inzet van Jovanni van Dijk met alle moeite wist te keren bleef het 0-0. Dat met die stand ook de rust werd bereikt was een klein wonder. Wilko Vroege mocht namelijk een strafschop nemen na een onhandige overtreding van Max Vlasveld binnen de beruchte lijnen. Verburg pakte de inzet van Vroege knap uit de benedenhoek. In de blessuretijd raakte de thuisploeg  overigens ook nog eens de paal na een inzet van Berghorst.

In de tweede helft waren de grootste kansen voor ZZVV maar twee pogingen van Marco Kikkert werden goed verwerkt door Blum die vijf minuten voor tijd nog wat hulp kreeg van de lat. Een pegel van Janou van Veen spatte daarop uiteen. Gescoord werd ook in het tweede bedrijf niet waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. De eerste zes pogingen gingen allemaal raak waarna Verburg reddend optrad bij de penalty van Niels Bramsen. Van Veen scoorde daarna voor ZZVV en leek de ploeg in poleposition te brengen. Hij moest echter opnieuw aanleggen van scheidsrechter Rene Vree Egberts omdat hij er achter kwam dat hij niet had gefloten voor de strafschop. Blum keerde de tweede inzet van Van Veen en werd matchwinner toen hij ook de vijfde strafschop van ZZVV, met Dijkstra achter de bal, keerde en Steenwijkerwold een plekje in de volgende ronde bezorgde.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord