Fraaie zege voor gretig DSC’65

Spanning neemt toe in Beltona Topscorer van de regio
25 november 2019
Westerwolde lijdt zure nederlaag tegen HOC
25 november 2019

Fraaie zege voor gretig DSC’65

DALERVEEN – Met een duidelijke 3-0 eindstand op het scorebord heeft DSC’65 zondag de gemeentelijke derby tegen Sleen in haar voordeel beslist. Op het eigen sportpark De Hoop was de équipe van trainer Jordy Boer de welverdiende winnaar. De bezoekers uit Sleen wisten gedurende 90 minuten geen vuist te maken tegen het gretig opererende DSC.

De wedstrijd begon met een impasse van een minuut om aandacht te vragen voor racisme in het voetbal. Na deze minuut begonnen de teams aan hun sportieve duel. Al snel liet DSC’65 het initiatief aan de degradant uit de derde klasse. Het hechte defensieve collectief van de thuisploeg bleek een probaat middel om de aanvalslusten van Sleen vroegtijdig te temmen. Vervolgens zocht DSC’65 via de behendige Thijs en Lars Meppelink veelal snel de tegenaanval. Nadat Thijs Meppelink eerder met een schot de doelman van de bezoekers zonder succes had getest, was het halverwege het eerste bedrijf wel raak. Opnieuw wist DSC de gasten bij een tweede bal af te troeven, waarna Quinten de Zoete in staat werd gesteld om de doelman te verschalken. De man in vorm wist wel raad met deze kans.

Een andere man in vorm bij de thuisploeg is spits Thomas Meppelink. Het sterke aanspeelpunt bleek ook zondag van bijzondere meerwaarde voor zijn ploeg. Uit een wonderschone aanval wist hij een voorzet van Quinten de Zoete perfect uit de lucht te plukken en verschalkte hij de doelman met een bekeken schuiver.

Zoals gezegd was het zondag niet de middag van Sleen. De ploeg, waar wel degelijk kwaliteiten zijn, wist ondanks meer balbezit maar geen vuist te maken. DSC’65 liet het allemaal toe en greep in waar dat nodig was. En vooral bij tweede ballen was de thuisploeg feller, gretiger en attenter. De tweede helft kende dan ook niet veel hoogtepunten meer. Met een raak schot uit de draai wist Thomas Meppelink zijn puike partij nog met een extra doelpunt op te fleuren, waarmee hij de score op 3-0 bracht.

Die score kwam niet meer in gevaar. Ook niet toen DSC’65 na twee blessures kort achter elkaar noodgedwongen met tien man verder moest. Daarmee greep DSC’65 drie dikverdiende punten en liep het zo gelijk drie punten uit op naaste concurrent Sleen.

Volgende week wacht DSC’65 een nieuwe gemeentelijke derby. Dan gaat Jordy Boer met zijn ploeg op bezoek bij koploper KSC in Schoonoord.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord