Gramsbergen vrouwen 2 wint van JVC Dedemsvaart

Tiendeveen en SC Angelslo delen de punten
25 november 2019
SVBC wint in eigen huis van Buinerveen met 2-1
25 november 2019

Gramsbergen vrouwen 2 wint van JVC Dedemsvaart

Na een gezellige avond bij de voetbalquiz is het alweer zaterdag. JVC Dedemsvaart staat op het programma en dat is toch altijd een beetje lastig om tegen te voetballen. Tijd voor een goed ontbijt en gelukkig was daar Harry’s eetcafé die ons, én het 4e, een stevig ontbijt aanbood. Heerlijk! Het 4e luistert ondertussen de tactiek van Rauf af, en we hopen maar dat dit voor hun ook een goede tactiek is. Op naar het voetbalveld.

Gelukkig zijn we allemaal op de fiets want we moeten heeelemaal naar veld 4. Ook Sina is inmiddels gearriveerd, en de tegenstander verteld dat een speelster uit hun team op de heenweg nog had gezegd: ‘Ik hoop echt dat we die lieve vrouwelijke scheids weer hebben’. Fijn om te horen dat Sina ook bij de tegenstander indruk maakt. Bij het hek staat Alice voor de paspoortcontrole. Je mag natuurlijk niet zonder paspoort naar het buitenland. Dan wordt nog even overlegd welke dug-out we nemen, zo ver mogelijk weg? Of toch liever zo dicht mogelijk bij de rest van het sportpark. Het wordt zo ver mogelijk dus de supporters verzamelen zich rondom onze dug-out. Wederom zo blij met al het support. Er komt zelfs een vader van een geblesseerde speelster kijken, ALLES voor het team! Alice schiet vlak voor we beginnen nog even over het 2e hek. Weer een euro. Op de bank wordt ondertussen nog even over de afleveringen van Lingo deze week gepraat, altijd lekker. Sanne wint de tos en daar gaan we. Marjan geeft aan dat ze weer even opruimmoeder speelt en besluit de ruimte voor de dug-out even op te ruimen.
De wedstrijd is begonnen. Hilde maakt een prachtige actie van achteruit he-le-maal naar voren, gooit de bal bijna in het doel, Alice kan m nog aan tikken maar dat doet ze helaas net niet. Oke. Goed begin! Dan krijgt Mirte de bal. Misschien ziet ze nog een beetje dubbel na gisteravond, maar ze schat Alyde iets verkeerd in het doel. OEH. Bijna een eigen doelpunt. We proberen het op te pakken, maar het wordt een beetje paniekerig. Ondertussen komt geheime kracht Romee aangelopen. Iets later i.v.m. werk, en als je dan toch al laat bent, kun je ook nog wel even bij het 4e kijken. Is ook zo. Rauf vraagt Jitske om warm te lopen en Jitske vraagt zich af: ‘hej t teeng mij?’ Ja Jits, het is heus. Het is nog steeds paniekerig, ballen komen niet aan en worden niet goed gespeeld, en aanvoerdster Sanne geeft aan dat we gewoon moeten gaan voetballen en dat je onder je moet zoeken. We zien alle meiden naar de grond kijken maar niemand begrijpt er iets van. Marije denkt: onder me vind ik niks dus ik knal m gewoon richting het doel. Op de paal. Jammer. Dat het veld erg glad is dat blijkt, Bambi Mirte glijdt weg en maakt een charmante split. Een dikke 8 voor de uitvoering Mit. Dan besluit Marije nog maar eens van afstand te schieten. De keeper houdt de bal tegen maar heeft m niet vast. Jenita loopt door (ja echt) en schiet de 2e bal erin! 1-0. Ein-de-lijk die 2e bal, en eindelijk een voorsprong. Sanne heeft erg veel last van alle prikkels van veld 4 en kan zich niet goed concentreren. Ondertussen geeft Julia aan dat ze het echt prachtig vind om een groot grasveld te zien en dat er dan koeien in de wei lopen. Ja maar echt, dat vind ze zoooo mooi. Ok Juul. Dan Romee, mooie bal op Jitske, Jitske gooit voor, Jenita raakt half, en Alice raak heel! BIEM 2-0! Even iets meer rust. Sanne gooit nog een mooie bal naar voren en Romee kopt, helaas met de bovenkant van haar hoofd. Auw. Dat doet zeer. Tijd voor een wereldreis naar de kleedkamer en de thee die inmiddels koud is geworden. Even rust.
Iedereen weet wat er moet veranderen en dat gaan we ook maar proberen. Hilde begint met een handsbal, ze kan er ook niets aan doen want ze begint aan haar laatste minuten voor de winterstop. Dat betekent dat Sanne en Hilde onder de wedstrijd afscheid van elkaar moeten nemen, en dat is te merken. Alice schiet ondertussen nog een keer op het doel, net naast. Jammer. Een mooie corner van Romee, Jenita kan ‘m net niet goed raken en Rauf geeft aan dat ze moest koppen. Jen vond de bal daarvoor te laag maar wij zagen allemaal Jenita van Persie gaan met een mooie snoekduik. Volgende keer beter! Hennie speelt de bal op Romee, zij besluit te schieten en de bal gaat net over. Dan staat de tegenstander op Alice haar voet, zij maakt een mooie pirouette en lijkt net Alice in wonderland. Ook voor jou een dikke 8 voor de uitvoering. De combinaties in de 2e helft zien er iets beter uit. De bal is over het hek geschoten en geluksvogel Mirte mag, dit keer samen met Julia, de bal gaan halen. Ondertussen maakt Jen een woedesprong en wordt ze boos omdat iemand niet goed in de bal komt. Nou Jen, het was gewoon echt een kloten bal. Op de bank vragen we ons af met wie Julia en Mirte toch aan het praten zijn en Hilde heeft het verlossende antwoord: ‘Dat zijn van die pieterpadders, of pieterpaddo’s, nouja van die mensen die het pieterpad lopen.’ Hilde de bal!!! Oja. Romee schiet nog maar eens op doel, de afvallende bal is voor Jen maar in plaats van de bal in het doel, maait ze de keepster omver. Oeps Jen. Hilde en Sanne houden een afscheids theekransje maar Hilde moet van Rauf mee de aanval in. Marijke geeft een mooie voorzet maar helaas niemand bij de 2e paal. En dan start Alice de aanval. Ali je zit aan de kant. Ze besluit Rauf aan te vallen maar die geeft geen kick. Ze hangt aan het been van Rauf maar hij is duidelijk niet onder de indruk, tot hij de tegenaanval start. Hilde heeft erg veel last van de aanval aan de zijkant en is afgeleid. Sanne ziet ondertussen een knik in het gebouw van CF, en Romee schiet nog een keer op het doel. Alyde pakt nog een mooie redding mee en dan besluit Sina dat het mooi is geweest. Ze fluit af en de punten zijn binnen. Geen mooie wedstrijd, maar wel 3 punten. Wanneer we teruglopen is ook het 4e klaar, ja hoor. De tactiek van Rauf heeft gewerkt en ook zij hebben gewonnen. Nog een paar weetjes vanuit de kleedkamer: Jen gaf een twerkshop onder de douche, en Romee wordt kwaad omdat iemand de kleding in de verkeerde tas heeft gestopt. Het tenue wordt uit de verkeerde tas gehaald en het is nummer 10. Jullie mogen zelf invullen wie nummer 10 is. Het begint met een R en eindigt op omee.

Kleine shout-out naar Alyde die na onze wedstrijd snel een broodje kaas eet en bij Vrouwen 1 in het veld stapt. 0-0 was daar de uitslag. 2x de 0 Aly, we zijn trots op je!

Oja en Monique, omdat je onze verslagen altijd te lang vindt en ik je gister heb geadviseerd om onderaan te beginnen met lezen: We hebben 2-0 gewonnen en het was niet echt spannend.
Hoi he!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord