Jongelingen schieten ZZVV langs Avereest

Westerwolde lijdt zure nederlaag tegen HOC
25 november 2019
SVV’04 op karakter langs Ter Apel’96
25 november 2019

Jongelingen schieten ZZVV langs Avereest

ZUIDWOLDE – ZZVV heeft de tweede overwinning op rij geboekt in de competitie. Na een knappe zege op Nieuwleusen twee weken terug werd dit keer Avereest over de knie gelegd. De basis daarvoor werd gelegd in de eerste helft toen ZZVV twee keer scoorde. Een tegentreffer in de blessuretijd deed daardoor geen pijn meer. Mooi detail was dat de twee Zuidwoldiger doelpunten werden gemaakt door eerstejaars senioren.

Het grootste probleem waar ZZVV dit seizoen tegen aanloopt is het benutten van de kansen. Tegen Nieuwleusen ging dat al een stuk beter en ook tegen Avereest toonde de ploeg zich slagvaardig. Binnen twee minuten lag de eerste bal al in het net. Joël Huiskes verstuurde vanaf de linkerflank een ragfijne pass over de verdediger richting de opgestoomde Xander Adema die de bal goed aannam en vrijmaakte naar de binnenkant. Daarna haalde de middenvelder kiezelhard uit en zag hij de bal via de onderkant van de lat binnenvallen.

Snel na de openingstreffer kreeg de thuisploeg een prima kans om de voorsprong meteen te vergroten maar de goed vrijgespeelde Jovanni van Dijk stuitte van dichtbij op de benen van Reinier Zwijns. De wedstrijd kwam na de sterke openingsfase van ZZVV wat meer in evenwicht. Avereest profiteerde niet van de ruimte die er lag achter de verdediging van ZZVV en aan de andere kant was ook weinig meer te beleven voor het doel van Zwijns.

Toen het spel even stil lag een kleine tien minuten voor de rust werden er wat dingen omgezet op het veld bij de Zuidwoldigers. Of de twee kansen die nog volgden in de laatste vijf minuten van de eerste helft daar een gevolg van waren, blijft natuurlijk gissen. Feit is wel dat na weer een prachtige pass van Huiskes spits Van Dijk in stelling werd gebracht. Na een goede aanname vond hij met een hard schot de verre hoek waardoor hij zijn vierde competitietreffer van het seizoen kon bijschrijven.  Bijna was het feest voor ZZVV compleet geweest toen een minuut voor rust Adema zomaar zijn tweede van de middag had kunnen maken. Compleet vrij in de zestien meter stuitte hij op Zwijns die de gasten in de wedstrijd hield.

Na rust probeerde Avereest wat aan te dringen maar grote kansen kwamen er toch eigenlijk niet. ZZVV werd steeds slordiger in de passing en maakte daardoor geen gebruik van de ruimte die de gasten steeds meer weg gaven. Met wat aanvallende wissels en het doorschuiven van mannen uit de laatste linie probeerde Avereest nog een slotoffensief te starten. Dat leed lange tijd tot niets, mede door het sterke presteren van de laatste linie van ZZVV. Pas in de blessuretijd zag Jelle Verburg opeens een speler van Avereest voor zich opduiken. De mee naar voren gekomen Rene Koster kreeg alle vrijheid en schoof de bal in het doel. Snel na de aansluitingstreffer volgde het eindsignaal waardoor ZZVV wederom drie punten op het eigen Woltingeslag hield.      

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord