Westerwolde lijdt zure nederlaag tegen HOC

Fraaie zege voor gretig DSC’65
25 november 2019
Jongelingen schieten ZZVV langs Avereest
25 november 2019

Westerwolde lijdt zure nederlaag tegen HOC

Uiteraard is het altijd zuur als je na een wedstrijd, waarin de krachtsverhouding tussen beide teams over de gehele wedstrijd gezien nagenoeg gelijk is, met een nederlaag van het veld stapt. Maar des te zuurder was zondagmiddag de 5 – 2 nederlaag van Westerwolde tegen de Hunso Oring Combinatie (HOC) als je opnieuw met tien man het veld verlaat, in feite in een desastreus kwartier direct na de rust door verdedigende slordigheid van de mat wordt gespeeld en de nederlaag uiteindelijk ook nog ietwat geflatteerd uitvalt. En in tegenstelling tot de rode kaart van Elroy van der West vorige week tegen Raptim, zal de enigszins domme rode kaart die Kevin van der Laan ontving, vast en zeker niet geseponeerd worden. Tot het wegzenden van de middenvelder dacht Westerwolde nog terug te komen in de wedstrijd, maar met nog twee doelpunten in de laatste vijf minuten bezegelde HOC op nadrukkelijke wijze het lot van de aangeslagen Vlagtwedders.

De eerste helft van deze wedstrijd, waarin aansluiting met de grote middenmoot in de derde klasse C of afzakken richting de onderste plaatsen voor beide teams op het spel stond, was een grotendeels gelijkopgaande strijd. HOC deelde in de eerste vijftien minuten een aantal venijnige speldenprikken uit, maar puike reddingen van doelman Henk Hebers hielden de Drenten vooralsnog van scoren af. Ook Westerwolde liet zich aanvallend geregeld zien, waarbij de bal van René van der Laan tegen de binnenkant van de paal het meest in het oog sprong. Helaas voor hem en Westerwolde caramboleerde de bal weer het veld in. Gescoord werd er dus niet in dit deel van de wedstrijd en dus stuurde arbiter Dijkstra, die deze middag zijn uiterste best deed zich als beste man van het veld te profileren, de ploegen met de bekende brilstand naar de kleedkamer. Mark Geukes (Westerwolde) en Sander Zikken (HOC) begonnen met een gele kaart op zak aan de gereedstaande thee.

Het eerste kwartier van de tweede helft was het deel van de wedstrijd waarin HOC dus in een mum van tijd drie keer achter elkaar tot scoren kwam. Al in de 47 e minuut wist Gertjan Spijker vanuit een corner het net achter doelman Hebers te vinden. En in plaats van de 1 – 1 die topscorer Joan Solano van Westerwolde op z’n schoen had, maar door keeper Nieborg van HOC daar bekwaam vanaf werd gehouden, trof Sander Zikken vanuit de tegenaanval in de 55 e minuut op aangeven van de ingevallen Jelle Siekman wel de roos: 2 – 0. De goal van HOC in de 60 e minuut was er een van uitzonderlijke schoonheid. Vanaf rechts gaf aanvoerder Jan Cremers van HOC een afgemeten voorzet op de ongedekt staande Sander Zikken die met een prachtige zweefduik uit een bijna onmogelijke hoek zijn tweede en dus derde treffer van HOC liet aantekenen. Het viel de mannen van trainer Lars van Ravenhorst te prijzen dat ze na deze 3 – 0 achterstand alle schroom van zich af wierpen en telkenmale de aanval zochten. Dit resulteerde in de 69 e minuut na een fraaie aanval in een doelpunt van René van der Laan en twee minuten later was het invaller Bartel Geleijnse die de trekker ook nog eens genadeloos overhaalde: 3 – 2. De spanning in de wedstrijd was geheel terug en met man en macht zocht Westerwolde de gelijkmaker, hetgeen op een haar na niet lukte. Maar toen Kevin van der Laan na het weggooien van de bal in korte tijd zijn tweede gele kaart ontving, was het gedaan met de aanvallende impulsen van Westerwolde. En dat HOC daarna nog uitliep naar een 5 – 2 overwinning door een goal in de 89 e minuut van andermaal Gertjan Spijker na een mislukte doeltrap van Hebers en een eigen, via zijn rug ongelukkig doelpunt van invaller Thom Postma van Westerwolde, was zoals gezegd iets te geflatteerd. Toch moet worden geconstateerd dat HOC deze middag met name op basis van effectief scorend en ook mentaal vermogen een terechte overwinning pakte.

Voor Westerwolde wordt het zaak in de drie nog te spelen wedstrijden tot de winterstop het hoofd erbij te houden. Op basis van voetballende kwaliteiten kan het team zich met iedere tegenstander in deze klasse meten, maar men zal beslissingen van onder andere de dienstdoende arbiter – hoe dubieus soms dan ook –  en andere randzaken beter moeten leren accepteren dan in Odoorn het geval was. Wat dat betreft ligt er nog een schone taak voor de technische leiding weggelegd. Met hopelijk de nodige positieve inzet zal er volgende week zondag op eigen terrein tegen het Schonebeker SVV ’04 dan wel een winnend eindresultaat kunnen worden nagestreefd.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Jarno v.d. Laan (75 e min. Thom Postma)  – Elroy v.d. West – Rudolf Riks – Peter Beens – Mark Geukes – Kevin v.d. Laan – Frank Riks – Jeremy Hekman (60 e min. Bartel Geleijnse) – René v.d. Laan – Joan Solano

Scheidsrechter: A. Dijkstra

Amusementswaarde: 7

Toeschouwers: 125

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord