Sc Lutten verliest terecht van SVN ’69

Mariënberg wipt zich ternauwernood over Bruchterveld heen!
2 december 2019
SC Angelslo wint thuis van Onstwedder Boys
2 december 2019

Sc Lutten verliest terecht van SVN ’69

SC Lutten heeft zichzelf – en ook zijn supporters – geen plezier gedaan in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter SVN ’69. Weliswaar werd in deze competitie tot nu toe slecht één keer verloren – tegen toekomstig kampioen Achilles 1894 – maar daar staan ook vijf gelijke spelen tegenover; de zwartwitten konden een overwinning dus heel goed gebruiken om mee te blijven doen in de strijd om de derde plaats.

De formatie van Jaap Scholing had een complete off-day, en het veldspel kwam – uitzonderingen daargelaten – totaal niet uit de verf. Slechts enkele keren liet Lutten zien waartoe het ook in staat is. In het eerste kwartier leverde dat een goede kans op voor gelegenheidsspits Nick Weekamp, en een kopgoal van Nick Lamberink, allebei na een assist van Fons Veltink. De bal mag dan onderweg van richting zijn veranderd, maar het doelpunt was het resultaat van een goed opgezette aanval: 1-0. In die periode liet ook SVN ’69 zich zien: eerst al na balverlies in de Lutter voorhoede gevolgd door een razendsnelle counter van de gasten, die maar net gestuit kon worden door keeper Lars Mulder. En bijna onmiddellijk na de treffer van SC Lutten kwam SVN ‘69 weer op gelijke hoogte na knullig verdedigen in de defensie: 1-1. De tegenstander uit Nijeveen verschanste zich niet in het eigen strafschopgebied en gaf bovendien alle ruimte aan de Luttenaren. Desondanks gebeurde er lang tijd niets noemenswaardig, wat SC Lutten betreft. Pas vlak voor het rustsignaal leefde de thuisploeg even op, via verdediger Thorben Scholten die op aangeven van Nick Lamberink tegen de keeper opschoot; en een riante mogelijkheid voor de geheel vrijstaande Fons Veltink, die via het hoofd had kunnen (en moeten) scoren.

Bijna direct na de hervatting kwam SVN ’69 op voorsprong: 1-2. SC Lutten had nog een dikke 40 minuten om de zaak recht te breien, maar het is er niet van gekomen. Integendeel, de beste kansen waren voor de gasten, met schoten die net voorlangs gingen, en een vrije trap gevolgd door een scrimmage op de doellijn van keeper Lars. Lutten probeerde wel, maar het geloof in eigen kunnen ontbrak. Typerend voor de onmacht in de Lutter gelederen was de onbesuisde actie van verdediger Jan v.d.Berg die binnen enkele minuten twee keer geel kreeg voor een overtreding. Met nog een half uur te gaan leek het tiental van Lutten zich nog iets op te richten, maar het was bij lange na niet voldoende. Een terechte nederlaag dus, en SC Lutten zal snel om willen schakelen voor de volgende ontmoeting tegen Fit Boys uit Beilen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord