SVBC trekt aan het kortste eind in Eext

Spectaculaire derby tussen Dedemsvaart en EMMS blijft onbeslist
2 december 2019
Wegen VV Hoogeveen en Rob Coulier scheiden aan einde seizoen
4 december 2019

SVBC trekt aan het kortste eind in Eext

SVBC legt VV EEXT het vuur aan de schenen maar gaat met lege handen naar huis.

SVBC nam het gisteren op tegen VV EEXT. VV EEXT, dat door veel mensen als kampioenskandidaat gezien wordt, verspeelde  in de vorige speelronde de eerste punten van het seizoen. Op bezoek bij VV Zandpol kwamen beide ploegen niet tot scoren, 0-0. Als VV EEXT in de race wil blijven moeten ze de wedstrijd tegen SVBC winnen.  SVBC wist in de vorige speelronde eindelijk weer eens een wedstrijd te winnen. In eigen huis werd VV Buinerveen  met 2-1 verslagen. SVBC wil graag een vervolg geven aan deze overwinning. Alle benodigdheden voor een mooie voetbal middag.

En om klokslag 2 uur werd er afgetrapt op Sportpark ’T Veld in Eext. SVBC begon net als in de wedstrijd tegen Buinerveen weer goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. In de eerste 20 minuten kwam VV EEXT weinig in het spelbeeld voor, de grote kansen waren dan ook voor SVBC. Alleen Davey Geerts en zijn broer Kevin Geerts kregen de bal niet achter de keeper van VV EEXT. Dat SVBC zo goed voor de dag kwam leverde irritaties op bij de spelers en supporters van VV EEXT. Jongeling Berni Nijhof was vee te laat bij de bal en schoffelde Stan Berends onderuit. Scheidsrechter Entjes moest dan ook de eerste gele kaart van de wedstrijd tonen. Niet veel later moest scheidsrechter Entjes de eerste gele kaart voor SVBC uitreiken. Bram Bernsen ontving de gele kaart. De vrije trap, genomen door Nijhof, spatte uit één op de lat. Dit was de eerste echte kans voor VV EEXT. SVBC was al snel weer de bovenliggende partij en in de 40e minuut konden de supporters uit Barger-Compascuum juichen. Kevin Geerts die eerder vandaag nog een enorme kans miste scoorde nu de openingstreffer, 0-1. Nu moest VV EEXT wel wakker zijn. In de blessuretijd van de eerste helft moest verdediger Hans Holscher nog een scrimmage onschadelijk maken voor het doel van keeper Groen.

SVBC ging dus rusten met de 0-1 voorsprong.

In de tweede helft kwam VV EEXT langzaam beter in de wedstrijd en enorm veel  kansen werden gecreëerd door de spelers van trainer Hemmo Kuipers. Maar telkens stuitte VV EEXT op keeper Groen. Groen was ook een hoofdrolspeler bij de gelijkmaker, Groen kwam uit zijn doel en beukte de spits van VV EEXT onderuit en scheidsrechter Entjes zag er een penalty in. Berni Nijhof ging achter de bal staan en benutte deze mogelijkheid om VV EEXT weer op gelijke hoogte te brengen. De weersomstandigheden waren uitermate goed maar het regende wel kaarten deze middag. Maar liefst 9 gele kaarten werden getoond door de scheidsrechter. In de 66e minuut maakte Bernsen een, wellicht onnodige, overtreding  en dit leverde zijn tweede gele kaart op en dus moest SVBC verder met 10 spelers. Met 11 spelers had SVBC het al lastig. SVBC kwam na de rode kaart totaal niet meer uit de verf.  SVBC had geluk dat keeper Groen deed wat van hem verwacht werd en het stond nog steeds 1-1.  Iedereen die voor SVBC naar Eext was gekomen kreeg nog even de schrik want door een polletje trapte keeper Groen onder de bal door en de bal rolde tergend langzaam langs de paal. Iedereen op sportpark ’T Veld zag de tijd wegtikken en de 90 minuten waren allang verstreken, maar scheidrechter Entjes liet nog even door spelen. Dit was net te lang en in 96e minuut brak het verzet van SVBC en ging VV EEXT er toch nog met de overwinning vandoor. Nijhof was de gevierde man want hij was het die de winnende goal van de middag binnen schoot.

Een hele zure nederlaag tegen titelkandidaat VV EEXT. Volgende week  heeft SVBC weer een kans op de 3 punten. Dit zal niet makkelijk worden want de volgende wedstrijd is tegen Weiteveense Boys. Een heuse Derby. SVBC heeft wat goed te maken tegen Weiteveense boys want vorig seizoen verloor het beide wedstrijden tegen Weiteveense Boys. De thuiswedstrijd werd verloren met 1-6 en de uitwedstrijd werd verloren met 6-3. Alle reden dus voor een mooie wedstrijd.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord