Witteveense Boys VR1 tegen Gramsbergen VR2

Verdiende overwinning Gramsbergen
2 december 2019
Samenvatting Hoogeveen – SDO
2 december 2019

Witteveense Boys VR1 tegen Gramsbergen VR2

We mogen weer. Het is weer zaterdag en opnieuw staat een onbekende tegenstander op ons te wachten. Wederom een interessante bespreking en de bloedbanden onderling worden besproken. Altijd goed om te weten! Dan vertrekken we richting Witteveen, bij Dalen eraf, dan de snelweg weer op, een rondje richting Emmen, toch weer richting naar Oosterhesselen want ja.. We zijn toch te vroeg. Uiteindelijk aangekomen op een rustig sportpark en Julia geeft aan dat er een spin op de buitenkant van haar raam zat en ze hierdoor helemaal afgeleid was dus de verkeerde afslag nam. Goed begin van de dag. We komen de kantine binnen en zien direct dat het een erg gezellige hut is. Groen-wit aangekleed want ze spelen immers in dezelfde kleuren als wij. Echt een warm welkom. Lekkere koffie, leuk ontvangst en we merken dat de sfeer hier goed is. Dit kon wel eens een leuke wedstrijd worden.

Na de warming up geeft Marjan nog even aan dat ze heel graag wil dat we direct de 0-1 maken. Zo maken we het onszelf makkelijk. Ook is ze trots op haar ‘kindertjes’ want het ziet er enorm opgeruimd uit voor de dug-out. Wauw, we leren het wel! Jenita doet haar scheenbeschermers om en vind een bloedzuiger op haar been. Hopelijk brengt deze geluk en dit spreken we dan maar af want tja, er moet direct gescoord worden! Alice komt aangelopen en verteld dat het een mooie kunstgras mat is, maar dat er wel onkruid doorheen groeit, ook echt super hoog!! De laatste woorden van Rauf klinken voor de wedstrijd en Eline geeft aan dat ze eigenlijk nog moet plassen. De gezusters Ekkelenkamp zeggen dat ze dan hard moet rennen want dan zweet je het er wel uit. Yeah right. Sanne heeft goed nagedacht wat ze gaat kiezen voor de tos ‘munt, munt, munt, munt’, en dan zegt de scheidsrechter dat we niet gaan tossen. HUH? Wij mogen kiezen. Wij blijven staan en de Witteveen trapt af. Direct starten ze de aanval en Rauf word hier erg opgefokt van. Ze schieten de bal naar voren alleen deze gaat uit. Een speelster vraagt zich af waarom we eigenlijk met deze bal spelen? Rauf weet hierop het antwoord: ‘omdat deze rond is’. Dat vind ze een erg scherpe analyse en de bal is voor ons. De aanval wordt gestart en we halen er een corner uit. Romee gooit de bal prachtig voor en Jenita maakt een halve omhaal, GOAL! YES 0-1. Direct doorzetten! Het gaat een beetje gelijk op, we merken dat Witteveen ook erg sterk is en we zijn een beetje uit ons doen. Marije coacht enorm duidelijk; ‘jij jij jij jij jij jij jij jij!’ Heel prettig deze communicatie. Dan weer een corner, Romee doet rustig aan en dat komt goed uit want Jenita ziet een vliegtuig. Ook ziet onze geconcentreerde aanvoerdster het vliegtuig en hij doet allemaal kunstjes. Wow super nice. Romee gooit de bal (wederom prachtig) voor en er wordt een beetje geklungeld voor het doel. Jammer, net niet. Alice maakt tussendoor nog een keer hands. 24e minuut, Witteveen komt er door en maakt een mooie goal. 1-1. Kom op meiden, maak het jezelf niet te moeilijk! Er staat veel publiek langs de kant en dit vinden we altijd erg leuk! Ook onze Hilde kijkt thuis vanaf de bank mee via de videocall. We moeten weer in de aanval want deze stand staat ons niet aan. Romee van buiten de 16 weet niet zo goed wat ze moet doen dus neemt ze de ruimte en schiet de bal in de korte hoek. Woehoe!! 1-2!! De sfeer wordt weer wat opgekrikt en we blijven positief tegen elkaar, samen gaan we ervoor. Ook op de bank is de sfeer goed en zijn we alleen maar met de wedstrijd bezig. Zo spannend is het! Een mooie combinatie van Alice en Romee, Marieke vangt de bal op en legt hem klaar voor Jen die zo kan uithalen. Helaas, de bal gaat zelfs uit over de zijlijn. Het kan niet altijd feest zijn. We lachen om Jen een beetje te prikkelen en het tegendeel te willen bewijzen. Julia krijgt een bal tegen haar neus en Marjan zorgt voor een slokje water. En dan, de bal wordt terug gelegd op de geprikkelde Jenita. Die denkt ik sta op 30 meter, maar ze kunnen me wat. Met alle kracht wat ze in zich heeft gooit ze de bal op het doel, NEE NIET OP HET DOEL, MAAR ERIN! Iedereen heeft een enorme flashback naar Hennie een aantal weken geleden, alleen missen we nu Joost die juicht. Geweldige goal en de stand is 1-3. Dit moeten we vasthouden, even een beetje lucht. Het blijft eigenlijk een beetje gelijk op gaan en de snelle spelers van Witteveen krijgen ook aardig wat kansen. Maar wij hebben uiteraard ons Alyde, een prachtige redding! We creëren veel corners en Romee legt ze prachtig voor. Witteveen krijgt ook mooie kansen maar deze gaan, gelukkig voor ons, allemaal net naast of over. Het is echt enorm spannend en dat is ook aan de kant te merken. Dan komt Witteveen er mooi door en wordt er goed doorgelopen, de bal wordt aan Alyde langs getikt en het is 2-3. Direct daarna besluit de scheids te fluiten. Tijd voor thee en een donderpreek van Rauf. Eline vind de thee niet zo lekker en gooit het over zichzelf heen. Tja dat kan ook. Omdat Sanne voor de wedstrijd slim heeft gekozen hebben we nu geluk met de zon, maar de 2e helft begint een beetje rommelig. Anoek vind dat Jenita wel een beetje plastische chirurgie kan gebruiken en schiet de bal van 2 meter in het gezicht van Jenita. Die kijkt even of ze geen bloedneus heeft en loopt door. Hmm.. actie niet echt geslaagd dus. Witteveen gaat direct weer in de aanval en Marieke loopt goed door als de bal achter Alyde beland. Gelukkig is ze snel genoeg en haalt ze de bal van de lijn. Nog steeds 2-3 dus. 56e minuut, geen beschrijving maar wel de 3-3. Ik weet nog dat de bank en het publiek enorm blij was, en de bank van de gasten (wij dus) enorm teleurgesteld. Dan schiet Jen nog maar eens van afstand, JA WEER IN HET DOEL! 3-4. De spanning is om te snijden en dit is te merken aan de hoeveelheid die opgeschreven is. Niets dus. Dan wordt er hands gemaakt in ons 16 meter gebied en fluit de scheids voor een penal. Prachtig ingeschoten en wederom is de ontlading bij Witteveen groot. 4-4. De spanning langs de lijn is om te snijden en zelfs tijdens het schrijven breekt het zweet me weer uit. De video-oproepen stromen weer binnen en we staan in verbinding met alle speelsters die vandaag moesten werken of er niet bij konden zijn. Sharon schiet nog een keer mooi van afstand maar dit mocht net niet baten. Geheim wapen Marije wordt nog even ingezet op de mid-mid en dan….. de bal wordt teruggelegd op Marije en ze haalt uit van 26 meter. JAAAAAAAA GOAAAAAL!!!! Wowwww wat een prachtige doelpunten vandaag. De ontlading is enorm en Witteveen neemt snel de aftrap en zetten de druk door. De scheids laat nog best lang doorspelen en Alice heeft enorm zin in een stresspeuk. We vechten door met z’n allen en dan is daar eindelijk het fluitsignaal. Wát een ontlading en wat een prachtige, zenuwslopende wedstrijd voor iedereen die langs de kant stond. Enorm sportieve tegenstanders en het bier in de kantine was maar 1 euro. Enorm blij met de 3 punten die mee gaan naar Gramsbergen en de koppositie houden we in stand. Op naar volgende week. Meiden, laten we het onszelf niet meer zó lastig maken. Trots op de vechtlust van dit mooie team!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord