ZZVV speelt gelijk in Hollandscheveld

De Beltona Topscorer van de regio
2 december 2019
Schoonebeek beleeft zeperd tegen EHS’85
2 december 2019

ZZVV speelt gelijk in Hollandscheveld

Door: Aljan Wassens

HOLLANDSCHEVELD – ZZVV is er niet in geslaagd een derde competitiezege op rij te boeken. Op bezoek bij Hollandscheveld kwam men niet verder dan een gelijkspel. Dat was vooral een tegenvaller na de sterke openingsfase en de grote kansen in de slotfase. Over de hele wedstrijd bezien was de puntendeling terecht.

Het eerste kwartier van ZZVV was van een uitstekend niveau zaterdagmiddag. Op het goed bespeelbare veld ging de bal vlot van voet naar voet en al snel kwam het op voorsprong. De altijd bedrijvige Jarno van den Boomen werd in de zestien meter neer gelegd door doelman Lennard Vos nadat de back van ZZVV goed door joeg op een lastige bal richting de keeper. Joël Huiskes benutte de toegekende strafschop. Even later was er weer een hoofdrol voor Van den Boomen toen hij na een fraaie aanval Jovanni van Dijk een bijna niet te missen kans gaf, de spits schoot de bal echter voor een leeg doel van dichtbij over.

Toch zou snel de 0-2 op het scorebord staan. Een wederom fraaie aanval werd na een pass van Xander Adema, door de benen van de tegenstander, richting Tom Leerdam rustig in de verre hoek geschoven door de jonge middenvelder. Het zag er goed uit voor ZZVV dat daarna iets slordiger begon te spelen en niet meer combineerde zoals het in het eerste kwartier deed. Daar kwam bij dat een tien minuten later de aansluitingstreffer werd gemaakt door Hollandscheveld. Een afvallende bal na een ingeslingerde vrije bal viel voor de voeten van Merlijn Odink die de bal via doelman Jelle Verburg hoog in het doel zag verdwijnen. Na de tegentreffer waren er weinig kansen meer te bespeuren voor de thee. Alleen Roy Strijker was vlak voor rust nog dichtbij een doelpunt. Maar zijn harde inzet uit een vrije bal werd gekeerd door Verburg.

Na de thee kwam de thuisploeg het sterkst uit de kleedkamer. Strijker was gevaarlijk met het hoofd en op een inzet van Jan Hagen van dichtbij had Verburg een wereldredding in huis. ZZVV moest het in het derde kwart doen met een schot van afstand van Capellen dat niet al te ver naast ging. Halverwege de tweede helft ging het alsnog fout voor de gasten uit Zuidwolde. Een vlijmscherpe counter werd met wat moeite afgerond door Mathijs Snippe waardoor de stand weer in evenwicht werd gebracht.

Diezelfde Snippe had overigens snel na de gelijkmaker een grote kans op de 3-2 maar weer vond hij Verburg op zijn pad. Het leek alsof ZZVV werd wakker geschud door die misser want in het laatste kwartier begon het ook weer kansen te krijgen. Een aangeraakte voorzet van Stefan Dijkstra viel op de lat en een harde inzet van Paul Bos werd nog net van de lijn gehaald. Dat er uiteindelijk niet meer gescoord werd in de wedstrijd mag een klein wonder heten. Strijker schoot nog eens over uit kansrijke positie in de slotfase en in de blessuretijd had ZZVV een enorme mogelijkheid om alsnog met de drie punten naar huis te gaan. Het schot van Capellen spatte op de paal uiteen en de rebound die hij op een meter of vijf voor de voeten kreeg verdween jammerlijk naast de paal over de achterlijn.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord