Gramsbergen VR2 verliest tegen Avereest VR1

ZZVV speelt ook in Nijeveen gelijk
9 december 2019
Veel goals maar geen punten voor EMMS
9 december 2019

Gramsbergen VR2 verliest tegen Avereest VR1

En dan is het zo ver.. De koploper (wij dus) tegen de nummer 2. Avereest zijn we vorig jaar ook tegengekomen, en is dus niet helemaal onbekend voor ons. We zijn allemaal lichtelijk gespannen, en dat is ook wel logisch. Met de leidster van Avereest praten we hierover, en ook zij zijn best zenuwachtig. We geven aan dat we hopen dat het niet zo spannend wordt als vorige week, waarop zij zegt: ‘Ik zag het ja, want ik lees jullie verslag altijd’. Nou enig. Bij deze: Hoi! Leuk dat je weer leest. Weer een paspoortcontrole bij het hek want we moeten de sloot weer over. Wederom support vanuit een andere uithoek van ons land, de zus van Sanne is er samen met haar vriend en haar nichtje. Oh nee, en Sanne is al zo snel afgeleid. Ook Coen, de trainer van MO19, komt kijken. Hij geeft aan dat, wanneer wij een kampioenswedstrijd spelen, hij heel graag pupil van de week wil zijn, maar dan wel in een roze onesie. Nou Coen, ook dat staat natuurlijk genoteerd!

Sina fluit ons vandaag wederom en Sanne wint de tos. Wij blijven staan en Avereest trapt af. We beginnen best redelijk, een goede bal van Marije op Alice, helaas recht op de keeper. Dan een goede corner van Romee, Ali schiet opnieuw in de handen van de keeper. Sanne zwaait ondertussen naar Nora en de man naast de dug-out geeft aan dat Sanne wederom niet geconcentreerd is. Eline constateert dat Avereest eigenlijk best veel lange ballen speelt en veel van afstand schiet. Is goed. Wederom een kans van Alice, maar Ali, de keeper staat er nog steeds. Alice schiet en de keeper maakt een geweldige showduik, het oog wil ook wat en ze had m goed vast. Jammer. Eline wordt vanaf de bank voorbereid op haar plek, ze houdt de tegenstander goed in de gaten zodat deze straks rechtstreeks haar broekzak in kan. Heel slim. Weer een kans, en weer recht op de keeper, rebound van Jen helaas óók op de keeper. Dan komt Avereest eruit, de meid speelt zo iedereen voorbij en schiet gelukkig net voorlangs. Dan gaan ze direct weer in de aanval, een redding van Alyde in samenwerking met Sanne. De bal gaat over de achterlijn en wijkagent Erik geeft de bal aan zijn dochter en ze hebben een leuk onder onsje. Hier ziet Sanne de kans om nog snel even weer naar Nora te zwaaien, ja.. gelukt! Hierdoor is ze wel een beetje afgeleid en geeft onnodig een corner weg, niets aan te doen meid. En dan. Daar komt Laura over het bruggetje gelopen, ze heeft lekker gewerkt vanochtend en dat is te zien. Een hele tas vol met broodjes Surinaamse kip van de HEMA komt aangewandeld, die hebben we natuurlijk besteld voor na de wedstrijd. Heerlijk Lau, snel omkleden en bij op de bank! Julia is zo afgeleid door het eten dat ze denkt dat we een penal tegen krijgen. Nee Juul, een vrije bal voor ons. Thanks voor de hartverzakking. Een goeie bal van Romee op Jen, helaas schiet ze net naast. Vlagster Leo is ook een beetje in de war en roept: ‘We leveren alle ballen weg!’ Goed bedoeld meid, geeft niks. Jen wordt opstandig en Alyde roept dat ze zich eens moet herpakken. Rauf komt ondertussen zijn briefje met de wissels even halen in de dug-out en dan schiet het hem in de rug waarna hij bijna bij Marlou op schoot beland. Super gezellig  🙂 Gelukkig viel het mee en was de pijn snel over. Terwijl Hilde nog druk aan het noteren is wat er allemaal al is gebeurd tijdens de wedstrijd besluit Alice te kijken of we al wakker zijn op de bank. Ze schiet de bal volop richting Hilde waarop Marlou zich geen moment bedenkt dat ze een gebroken pink heeft, en red de bal voordat deze recht in het gezicht van Hilde beland. AUW, dat deed pijn, maar Hilde leeft nog en de bank is wakker. En door. We zakken een beetje in en staan niet heel lekker, Avereest komt er steeds meer doorheen dat moeten we natuurlijk niet hebben. Alyde red net niet en Marieke en Sanne lopen gelukkig goed door waarna de bal van de lijn wordt gehaald. Weer naar voren, Jen met een grote kans maar helaas is daar weer die keepster. Mirte maakt nog een mooie showduik want ze was nog niet één keer gevallen vandaag. Echt super knap. Jitske gaat zichzelf klaarmaken om het veld te betreden en op de bank wordt aangegeven dat ze lekker warme benen heeft, waarop Jitske zegt: ‘Ja, en wit. Dat weet ik nu wel een keer.’ Nou, dus toch nog iemand een witte kerst dit jaar. Direct nadat Jitske in het veld staat scoort Avereest. Dit heeft trouwens niets met elkaar te maken maar zo staat het op papier. Dan wederom een goede corner van Romee, en ook wederom die keepster. Avereest ruikt nog een doelpuntje maar ons Aly redt goed. Direct weer een kans van Avereest, net naast. Sina fluit en het is even tijd voor thee. Niet echt tevreden gaan we de kleedkamer in en hopen we op een donderpreek van Rauf.
De donderpreek bleef uit want Rauf is natuurlijk altijd rustig. Avereest gaat weer de aanval in de daar is ook direct de 0-2. Gelukkig zien we dat onze vrienden van Heren 6 hun concurrentie van volgende week aan het bewonderen zijn, en dit is dan ook het enige lichtpuntje op dit moment. Een mooie corner van Romee en Jenita schiet ‘m in. 1-2. Direct door. Eline schiet nog een keer mooi op de keeper maar het mocht niet zo zijn. Alyde maakt daarentegen wel een prachtige redding, maar de volgende bal rolt er helaas in. 1-3, nu wordt het wel erg lastig. Wel gaan we weer de aanval in maar Eline schiet nog maar eens op de keepster want dat is vandaag nog bijna niet gebeurd… Avereest scoort nog een keer maar Leo staat als een standbeeld met de vlag in de lucht. Buitenspel. Eline krijgt nog een mooie bal en schiet maar eens van afstand, nét over de kruising. Jammer. Avereest schiet nog een keer naast en dan de 88e minuut. Ik citeer Mirte: ‘Maar is dit dan Dalen?’ en met dat ze het zegt loopt de vlagger van Avereest langs met de naam van de club op z’n rug. Ach ze wist het wel maar ze vergiste zich even. Kan gebeuren. Sina fluit af en de eerste nederlaag van het seizoen is een feit. Avereest is enorm blij met deze terechte overwinning en dat is logisch. Conclusie namens Hilde: De eerste helft hebben wij een aantal kansen gehad en niet afgemaakt, Avereest kreeg kansen en maakte ze wel af, verdiende winnaars en voor ons helaas een off day. Na de winterstop met goede moed weer er tegenaan’.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord