Mariënberg haalt weer eens bakzeil in Banthum!

Hoogeveen zaterdag verliest opnieuw
9 december 2019
Sc Lutten laat zich niet verrassen door Fit Boys
9 december 2019

Mariënberg haalt weer eens bakzeil in Banthum!

(Roodzwart zakt met 4-0 genadeloos door het ijs)

Banthum uit is de laatste vijftien jaar net zoals de Top2000. De uitslag staat min of meer al van te voren vast. Bij de Top2000 weet je, hoe de stemming ook is, dat Queen weer op nummer 1 beland. Op sportpark Moscou van hetzelfde laken een pak.

Wij arriveren er, we spelen 2 x 45 minuten en na 90 minuten staan wij weer met lege handen. Banthum de punten en wij een kater. Maar zelden gebeurde het met zulk slecht voetbal en flaters waar je als rechtgeaarde roodzwarte voetbalsupporter nachts nog een paar keer gillend wakker van werd. Bij 3 van de 4 groenwitte goals zat een overduidelijke geur van persoonlijke fouten aan ten grondslag. Zelfs aan de beauty van Kevin, of het is nou Derin, Prijs ging een foutenfestival aan de kant van Mariënberg aan vooraf. Wat ik je brom! Hoe dan ook, de 3-0 van deze bijna nooit scorende speler van onze gastheer was er één van 24-karaats. Of hoe werk je een bal niet keurig weg, hoe laat je het leder zweven tussen hoop en vooral vrees.

Neuh, het werd nooit een klassieker. Het werd nooit die onvervalste kanaalderby. Sommige dingen komen never nooit niet meer terug. Gelukkig was RTV Oost al voortijdig afgezegd. Dit getrap in een emmer wilde je echt niet filmen. Neuh, na 14 minuten kon het  predikaat moeder van aller derby’s al de prullenbak in. De thuisploeg leidde na een kwartier door domme persoonlijke fouten soeverein met 2-0. Ronnie Hakkers hoefde er twee keer niet veel voor te doen dan de spreekwoordelijke trekker over te halen.

Tuurlijk, wij misten twee belangrijke schakels. Maar dat verklaarde de afgang naderhand maar voor 10%. Dat mocht je na afgelopen zaterdag amper als excuus opvoeren. Verder was het 90% collectief falen.

Banthum won dik, dik verdiend met 4-0 laat daar alsjeblieft geen misverstand over bestaan maar de Westerparkbewoners legden The Green Pride dan ook geen strobreed in de weg. Neuh, wij openden eigenhandig sportief het foutenfestival. Komt u maar binnen, lieve Banthumers….kom binnen en leef je uit….

Na afloop stonden de beste stuurlui aan die spreekwoordelijke wal. Maar zelfs een kind van vier kon zien waar het aan schortte…of waaraan het ontbrak! Tegen zulke persoonlijke fouten kun je geen enkele tactiek bedenken. Gelukkig is er in het voetbal altijd kans op (eer)herstel, je bent zo goed of slecht als je laatste wedstrijd. OZC is gewaarschuwd. Komende zaterdag staat er een elftal die het gras bij wijzen van spreken op wil vreten….Toch? Nogmaals Toch….?? Die deze wanvertoning recht wil zetten, naderhand kun je alles wat krom is wel recht willen lullen maar hier geldt maar één remedie voor. Winnen van OZC, met een goed gevoel de korte winterstop in. Geen man overboord, geen stress op het Westerpark waar wij ons pas zorgen gaan maken als het laatste biervat leeg blijkt te zijn.

Neuh, niets van dit alles maar er mag wel uit een ander vaatje getapt worden. Laten wij na de slechtste wedstrijd van het seizoen aanstaande zaterdag tegen de club van Martijn Berger maar de beste wedstrijd van het lopende seizoen op de mat gaan leggen.

(AD)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord