Sc Lutten laat zich niet verrassen door Fit Boys

Mariënberg haalt weer eens bakzeil in Banthum!
9 december 2019
Opnieuw winst voor Gramsbergen
9 december 2019

Sc Lutten laat zich niet verrassen door Fit Boys

Na de treurige pot van vorige week (1-2 verlies tegen SVN ’69) stond nu de ontmoeting tegen Fit Boys uit Beilen op het programma. Opnieuw een tegenstander uit de onderste regionen van de competitie, maar ook een team waarvan SC Lutten nog maar één keer had gewonnen in de afgelopen zes duels tegen elkaar (en 4 keer gelijkgespeeld). De Luttenaren konden het zich niet permitteren om deze wedstrijd (op kunstgras) relaxed tegemoet te zien.

En dat gebeurde ook niet. Het team van Jaap Scholing was deze middag beter dan Fit Boys, al zal de coach van SC Lutten nog wel een aantal keren de wenkbrauwen hebben gefronst. Met name het overspelen van de bal naar een teamgenoot was een probleem. Vaak was het gewoon domweg inleveren bij de tegenstander, maar ook werd nogal eens gezocht naar een moeilijke oplossing in plaats van de bal te spelen naar een teamgenoot die vlakbij stond.

SC Lutten begon wel goed. Al in de derde minuut kwam middenvelder oog in oog te staan met de keeper – een bekeken pass zorgde ervoor dat hij bijna vanaf de middenlijn alleen op de doelman af kon – maar zijn inzet trof de paal.

Tegenslag was er in die eerste paar minuten ook. Verdediger Glenn Kuipers liep in een duel een bloedende wond op boven zijn oog. Getooid met een geïmproviseerde bandana kon hij de wedstrijd vervolgen, maar moest in de tweede helft dan toch gewisseld worden.

Door het rommelige en onzorgvuldige veldspel verzuimden de Luttenaren lange tijd om door te drukken, en speelde hiermee Fit Boys in de kaart. Niet dat de thuisploeg veel kansen creëerde, maar de dreiging van een onverhoedse succesvolle doelpoging bleef aanwezig. Toch lukte het de zwartwitten om na een half uur de score te openen. Via een aanval op rechts wist Nick Weekamp de vrijstaande Ronald Kosse te bereiken en die rondde keurig af: 0-1. Even later vond SC Lutten wederom het net, maar deze treffer – ingeleid via een fraaie pass vanuit het achterveld, van Nick Lamberink – ging niet door wegens buitenspel.

Vijf minuten voor rust kwamen de Luttenaren dan toch op 0-2 via een bekeken schot van Ewoud Altena. Hij keek en wachtte net lang genoeg om de bal laag in de linkerhoek te kunnen mikken.

De tweede helft leverde hetzelfde spelbeeld op. Ondanks de veilige marge van twee doelpunten kon SC Lutten het duel niet naar zich toetrekken en gaf daarmee onbedoeld het signaal aan Fit Boys dat er wellicht nog iets te halen viel. Een kwartier voor tijd scoorde Ronald zijn tweede treffer en bracht zijn team hiermee op een 0-3 voorsprong. Even later kreeg hij een uitgelezen kans op een hattrick, maar die mogelijkheid ging verloren doordat hij de bal te laat onder controle kreeg. De kaarten leken geschud, maar een kleine tien minuten voor tijd verkleinde de thuisploeg toch nog de marge via een slimme hakbal: 1-3. Fit Boys probeerde nog druk te zetten, maar de Lutter verdediging bleef overeind.

Volgende week speelt SC Lutten uit tegen naaste concurrent Klazienaveen de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord