Zwartemeerse boys Vr1 verslaat Nieuw Balinge Vr1

Schoonebeek overtroeft OVC
9 december 2019
ZZVV speelt ook in Nijeveen gelijk
9 december 2019

Zwartemeerse boys Vr1 verslaat Nieuw Balinge Vr1

Zaterdag stond de wedstrijd tussen Zwartemeerse boys (ZWB) en Nieuw Balinge op het programma, vooraf was er even de angst dat de wedstrijd niet door zou gaan om het slechte weer maar gelukkig werden de velden in orde bevonden en kon de wedstrijd plaats vinden.

Na een prima voorbereiding, een goed bekeravontuur en een sterke start van de competitie is er de afgelopen periode de klad een beetje ingekomen. Tegen sterke tegenstanders als Witteveen en Avereest werden er dure punten verloren, en ook de ziekenboeg stroomde aardig vol. Gelukkig lijkt iedereen weer op de weg terug en konden we de wedstrijd tegen Nieuw Balinge vol goede moed beginnen! Daar waar de voor ons “nieuwe” ploegen uit de regio oost wat terughoudend zijn qua fysiek spel, en vooral de voetballende oplossing zoeken (iets wat wij in de regio niet gewend waren) kwam er vandaag een hele andere ploeg naar het sportpark de Koel. Mede door het glibberige veld, de belangen van de wedstrijd en de enorme inzet van beide ploegen had onze scheidsrechter Leon er zijn handen vol aan om de wedstrijd in nette banen te leiden. Gelukkig was er na 90 minuten niemand dusdanig toegetakeld dat de kantine niet kon worden bereikt, dus dat hebben we weer overleefd.

De wedstrijd dan, we begonnen met Bo op doel. Sharyn, Ashley, Daniek en Alida vormden de verdediging. Liz, Linda en Leonie stonden als middenvelders op papier en voorin moesten Lisanne vd, Angelique en Emy voor het gevaar zorgen. Na een kwartiertje kwamen we op voorsprong! Een voorzet van Lisanne vd werd op acrobatische wijze door Leonie richting het doel gebracht. Er was wat twijfel of deze bal over de lijn was, dus Angelique schoot hem voor de zekerheid nog even over de lijn. Wij waren het er samen over eens dat die bal al over de lijn was, dus de goal komt op de naam van Leonie. Vlak voor rust bracht Lisanne vd de marge op 2, door op aangeven van Liz in de korte hoek raak te schieten. Deed Nieuw Balinge dan niets terug? Jazeker wel maar de verdediging wist de meeste ballen weg te werken, en als ze er al doorheen kwamen stond Bo op de juiste plek! 2-0 bij rust!

In en rond de rust wat wisselingen, Lisanne W en Carla kwamen in de verdediging te spelen in plaats van Daniek en Ashley. Tessa kwam als linksvoor in het veld voor Linda waardoor Lisanne vd als middenvelder ging spelen en Angelique werd vervangen door Maddie. We kwamen sterk de kleedkamers uit, want in een periode van 6 minuten wisten we de stand naar 5-0 te tillen! Eerst  was het Leonie die haar 2e maakte en dat deed op aangeven van Liz. 4 minuten later bracht de keepster de bal wat ongelukkig in het veld, onze spits kreeg de bal in de voeten en bedacht zich niet en scoorde. Direct daarna soleerde Sharyn vanuit de verdediging naar voren, een prima pass op onze spits die koel bleef en de 2e maakte! Sharyn werd hierna vervangen door Ashley. Hierna volgenden er aan beide kanten nog wat kansjes, maar het echte geloof was er bij Nieuw Balinge uit en ZWB vond het wel welletjes. Het spel werd vriendelijker van beide kanten, en het was wachten tot het laatste fluitsignaal. Deze kwam er bijna, toen Leonie dacht dat een hattrick ook wel leuk voor de statistieken was! Ze maakte de 6-0 wederom op aangeven van Lisanne vd die de eerste ook al had voorbereid. 6-0 einduitslag!

Door de 6-0 doen we goede zaken, want we vinden de aansluiting bij de (sub)top weer! We lopen helaas nog wat wedstrijdjes achter, maar qua verliespunten staan we alweer gedeeld 5e! Dat Gramsbergen vandaag verloor van Avereest brengt de spanning in de rest van de competitie ook terug, waardoor er nog 6 ploegen mee strijden om de bovenste plaatsen! We gaan het in de 2e competitie helft mee maken! Eerst spelen we nog tegen SCN, en in de tussentijd maken we ons op voor de bekertoernooitjes!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord