ZZVV speelt ook in Nijeveen gelijk

Zwartemeerse boys Vr1 verslaat Nieuw Balinge Vr1
9 december 2019
Gramsbergen VR2 verliest tegen Avereest VR1
9 december 2019

ZZVV speelt ook in Nijeveen gelijk

NIJEVEEN – Net als een week eerder in Hollandscheveld keerde ZZVV in de namiddag met een punt terug naar Zuidwolde. Op bezoek bij SVN’69 in Nijeveen stond er na negentig minuten een stand van 1-1 op het scorebord.

Al in de eerste minuut kreeg de thuisploeg een enorme kans om de score te openen. Chris Timmerman stuitte op de benen van de sterk keepende Jelle Verburg. Na een paar iets te scherpe voorzetten aan de kant van ZZVV was SVN’69 halverwege de eerste helft weer dichtbij de voorsprong. Ditmaal wist Leon Wessel de bal niet langs Verburg te krijgen. In de slotfase van het eerste bedrijf kreeg ZZVV nog een aardige mogelijkheid toen Jovanni van Dijk de bal van doelman Klaas Schra afsnoepte bij de zijlijn. De goalie was net op tijd terug om de inzet van Van Dijk te keren.

In de tweede helft kwam het meeste gevaar namens de thuisploeg van Bastian Liemburg. Driemaal was uiteindelijk scheepsrecht. Een puntertje ging naast, een tweede poging werd gekeerd door Verburg maar bij de derde poging van Liemburg moest zelfs hij capituleren. ZZVV wisselde om meer grip op de wedstrijd te krijgen en kreeg ook daar een tegenvaller te verwerken. Vier minuten nadat Xander Adema het veld betrad moest het er al weer af nadat hij, onopzettelijk, een schoen van Denzel van Halen hard in het gezicht kreeg.

De vervanger van Adema, Paul Bos, probeerde het al snel met een kopballetje maar Schra hoefde zich niet bovenmatig in te spannen onder de lat bij SVN’69. Toch zou de gelijkmaker er nog komen.  Zo’n tien minuten voor tijd nam Matthijs Capellen slim snel een vrij bal. In de zestien bereikte hij Jovanni van Dijk die als een echte spits de bal keurig langzaam in de verre hoek gleed. Door een rode kaart voor Frank Smit, hij haalde Van Dijk bij de zijlijn hard van achteren onderuit, mocht ZZVV het nog even tegen tien man proberen maar gescoord werd er niet meer.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord