SVBC nipt langs Weiteveense Boys

Jouw wedstrijdverslag op FC12.nl?
9 december 2019
Op naar het derde jaar FC12 Magazine!
11 december 2019

SVBC nipt langs Weiteveense Boys

Vandaag wordt één van de mooiste wedstrijden van het seizoen gespeeld, de thuiswedstrijd tegen Weiteveense Boys. Beide ploegen zijn op z’n zachts gezegd aan een teleurstellend seizoen bezig. Weiteveense Boys staat op de 10e plaats en SVBC staat op de 9e plaats. Het verschil met beide ploegen is maar 1 punt.  SVBC kan met een overwinning aansluiting vinden met de bovenste helft van de competitie. Alle benodigdheden voor een mooie wedstrijd.

Om klokslag 14:00 uur floot scheidrechter Tienkamp voor het begin van de wedstrijd. Net als vorige week begon SVBC goed aan de wedstrijd en in de 2e minuut was het al raak. Stan Berends liet de verdediging van Weiteveense Boys kansloos door de bal  op prachtige wijze over de verdediging te lepelen en Davey Geerts kon de bal rustig binnen schuiven. 1-0. In de eerste helft had SVBC het betere van het spel, Weiteveense Boys kwam er maar mondjes maat aan te pas. Dit leverde nog wel een enorme kans op voor Tim Steffens.  1 op 1 met keeper Groen faalde hij en schoot de bal naast het doel. 

De, weer in grote getale gekomen, supporters van SVBC konden pas weer in de 29e minuut juichen. Een ingooi verlengd door Davey Geerts waardoor de bal bij Stan Bijl belandde. Bijl sleepte er een mooie actie uit en zijn voorzet belande bij de 2e paal. De bal leek bij niemand te belanden maar daar was, zoals wel vaker, Sander van Essen die als een duveltje uit een doosje de bal onberispelijk binnenschoot! 2-0. SVBC ging door met goed voetballen, een afvallende bal werd op de pantoffel genomen door Jeroen Koopman. De bal belande op de lat. nog steeds was het 2-0.Dit was tevens ook de ruststand.

SVBC had ook in het begin van de tweede helft het betere was het spel. In de 61e minuut werd een vrije trap toegekend voor SVBC. Tim Funke ging achter de bal staan en de bal belande uiteindelijk in de voeten van Hidde Beekman. Beekman leek de wedstrijd te beslissen want hij tekende voor de 3-0. Assistent-scheidsrechter Schulte stak de vlag in de lucht. Scheidrechter Tienkamp, die een prima wedstrijd floot, keurde het doelpunt goed. 3-0.                                                                                                                   

Iedereen op sportpark ’t Compas dacht dat het gespeeld was. Trainer Harm Kiers, woonachtig in Barger-Compascuum, wilde een resultaat halen en wisselde resoluut alle 3 zijn aanvallers. Het wisselen had succes, 2 minuten na het wisselen  kreeg Weiteveense Boys een vrije trap. Tristan Wesseling stond op want hij bracht Weiteveense Boys terug in de wedstrijd. Van ruim 20 meter belande de bal in de kruising. 3-1. SVBC was even de kluts kwijt na deze treffer want weer 3 minuten later scoorde Jesper Scherpen. Een voorzet van de linkerkant werd goed ingekopt door Scherpen.       

De supporters van SVBC dachten dat SVBC weer de 3 punten liet lopen. Met een enorme strijdlust en passie werden de 3 punten uiteindelijk binnen gehengeld.  Kansen op een vierde doelpunt waren er ook maar keeper  Frank Peters wist de inzet van Jorn Ahlers goed te keren.

Na 45 minuten vol strijd floot scheidsrechter Tienkamp voor het laatst. De spelers va Weiteveense Boys beweerden dat er nog  4 minuten zuivere speeltijd over was maar scheidsrechter Tienkamp hield het voor gezien en daardoor wint SVBC met 3-2 van Weiteveense Boys.  SVBC klimt nu 2 plaatsen op de ranglijst en heeft nu plaats 7 in het bezit.  Volgende week zondag speelt SVBC weer een thuiswedstrijd. De thuiswedstrijd tegen VV ZANDPOL. Het Zandpol van Stefan Knuppe en Cor Huls. Knuppe wist vorig seizoen 46 keer het net te vinden. Cor Huls, trainer van Zandpol, werd met SVBC ongeslagen kampioen in het seizoen 2010/2011

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord