Gramsbergen ook te sterk voor FC Meppel

Sc Lutten ook tegen FC Klazienaveen naar gelijkspel
16 december 2019
Gramsbergen Vrouwen 2 tegen Gramsbergen H6
16 december 2019

Gramsbergen ook te sterk voor FC Meppel

Toen scheidsrechter Maarten Spoon het eindsignaal blies was het zo donker dat alleen het scorebord en de fraai in kerstsfeer verlichte kantine nog opviel op sportpark ‘t Hoge Holt. FC Meppel kwam nog heel dicht bij een gelijkmaker bij de stand 3-2, maar het geluk was op dat moment aan Gramsberger zijde. 

1e helft 

Gramsbergen was in de eerste helft de bovenliggende partij maar verzuimde om de score op tijd te openen. De kansen waren er volop en ook op de speelwijze van de groen witten was niets aan te merken. Bij vlagen was het echt genieten van de vlot lopende combinaties. Het eerste gevaar kwam toch van de Meppelse ploeg en daarbij was een voet van een Gramsberger verdediging de reddende engel. In de 14e minuut een aanval uit het wel bekende boekje, met een steekbal van David Houtman staat Roy Seinen volkomen vrij voor keeper van der Belt. Het publiek stond al op de banken, maar kon onverrichte zake weer gaan zitten omdat de keeper de inzet pareert. Gramsbergen blijft aanvallen en de middenvelders Jager en Leferink staan steevast aan de basis hiervan. Met een prachtige solo had Kelvin Jager de 1-0 op zijn schoen, maar de paal was in deze scherprechter. Even neemt Gramsbergen wat gas terug en lijkt het of FC Meppel wat beter in de wedstrijd komt en dit probeert uit te buiten door een paar snelle uitvallen. In de 43e minuut is het dan toch raak voor Gramsbergen en dat gebeurt via een vrije trap op de punt van de 16 meter. Het is de goed spelende Jager die met links en een prachtige krul de bal in de linkerhoek langs het muurtje jaagt voor de meer dan verdiende voorsprong. 

Na de thee 

Gramsbergen vliegt na rust weer uit de startblokken en zet FC Meppel onder druk met fraaie aanvallen. Dit offensief houdt de verdediging van Meppel maar 3 minuten stand, want na een prachtige aanval en uitstekend positiespel is het David Houtman die de bal in het doel jaagt voor de 2-0 voorsprong. Op rozen zou je zeggen, maar even niet opletten in de 54e minuut betekend wel de aansluitingstreffer en dat is even een onverwacht tikje dat uitgedeeld wordt. Het is Emil Kwant die na een dieptebal de verdediging er uit sprint en in de verste hoek raak schiet voor de 2-1. Gramsbergen van slag zou je denken. Niets is minder waar, want het is een minuut later als topschutter Roy Seinen zijn voeten laat spreken. Met een steekbal van Carlo Alfring weet hij wel raad en jaagt de bal onhoudbaar langs de keeper van Meppel. Weer zou je denken kat in het bakkie, maar dat is niet aan de orde. Meppel ruikt kansen en Gramsbergen lijkt de wedstrijd wel uit te spelen, maar dat is denk ik niet de juiste methode om zeker van je punten te zijn. In de 80e minuut valt dan ook de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Meppel beland via de paal bij de inlopende Emil Kwant en die tekent daarmee voor zijn 2e doelpunt deze middag. Het is dan toch even billenknijpen voor Gramsbergen, Kelvin Jager voorkomt nog een zekere treffer door in de 87e minuut een bal van de doellijn te halen en bij een paar corners moet keeper Kosters en de verdediging van Gramsbergen alle zeilen bijzetten om een doelpunt te voorkomen. Dan toch nog in de blessuretijd de bevrijdende 4-2 voor Gramsbergen en die wordt perfect gemaakt door invaller Elwin van der Veen. Na deze treffer ging letterlijk en figuurlijk het licht uit en waren de kostbare punten voor Gramsbergen.  

Trotse trainer 

Trainer Arjen Plessen was na afloop reëel en vond dat Gramsbergen op basis van de gehele wedstrijd verdiend had gewonnen, trainer Stephan Rahantoknam stond er met een hele brede glimlach naast te glunderen. De teamprestatie had weer gezegevierd en dat belooft nog wat voor de rest van de competitie. Na a.s. donderdag als de wedstrijd tegen Elim is uitgespeeld weten we of Gramsbergen de trotse koploper zal zijn in de tweede klasse J. Het bleef afgelopen zaterdagmiddag nog lang onrustig in de kantine. 

Henk Reins 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord