Gramsbergen Vrouwen 2 tegen Gramsbergen H6

Gramsbergen ook te sterk voor FC Meppel
16 december 2019
Schoonebeek wint in Nieuw Dordrecht
16 december 2019

Gramsbergen Vrouwen 2 tegen Gramsbergen H6

Alles voor ALS

En dan is het eindelijk 14 december, eindelijk gaan we strijden tegen Heren 6 voor ALS. De kortste wedstrijd ooit, 2x 30 minuten, en waarschijnlijk het langste verslag ooit want wat was het geslaagd!
In de kantine begonnen we met een kopje koffie, wachtend op de pupil van de week die er enorm veel zin in had. Eenmaal aangekomen gaat hij natuurlijk mee naar de bespreking, en merken we al snel dat hij erg goed in ons team past. Op naar de warming up, en ook assistent-trainer Marjan treedt aan in groen-wit. 3 boksen met muziek en 2 teams gaan richting het trainingsveld bij veld 4, want daar wordt de strijd gestreden. Nog even met z’n allen op de foto voor de ALS-vlag en dan neemt de keeper van JO17-2 een penalty, en scoort! Zo’n hard applaus hebben ze nog nooit gehad denk ik. Het 6e heeft een erg sterk team staan met 3 geheime wapens van de G-voetbal. Supergaaf dat jullie tegen ons komen strijden jongens, maar gelieve niet te scoren 😉|

Voor de wedstrijd kan beginnen en de spelers op het veld geroepen worden doet vrouwen 2 ein-de-lijk de jel. Hennie dat kost je een 10tje, voor het goede doel! Hartelijk dank. Marije heeft de tos gewonnen maar of we nou een kant kiezen of de aftrap hebben dat heeft schrijfster Sanne gemist door alle prikkels op veld 4. Geen probleem, we trappen allebei vast nog wel eens af. Direct merken we dat we eigenlijk een beetje tekortkomen en besluiten we geheime kracht Jurre aan te kleden en het veld in te sturen. Direct geeft hij een mooie bal op Julia. Dan kijken we vanuit de dug-out even om ons heen en wauw, wat zijn er enorm veel supporters om ons aan te moedigen. Echt superleuk! Hilde speelt haar eerste minuten weer en wordt direct gepoort, hieruit komt dat geheime kracht Robin direct een prachtig doelpunt maakt! 0-1 voor de mannen. Direct gaan ze weer in de aanval, Alyde duikt naast, Hilde houdt tegen en Eline schiet wild de bal weg. Dan gaan wij in de aanval, Marijke probeert de bal te halen maar dat lukt helaas net niet. Juul besluit het duel aan te gaan, beukt er 1 aan de kant en schrikt hier zelf nogal van. Sanne staat klaar om in te vallen maar heeft haar trainingspak nog aan, ook haar wedstrijdshirt heeft ze nog helemaal niet aan. Even wachten nog dus. Wanneer ze klaar is komt ze erin, en dan mag Sari zich klaar gaan maken om Alyde over te nemen. Pieper is enorm zenuwachtig omdat ze zo moet invallen, wanneer Sari klaar staat vraagt Pieper: ‘Ga je echt in blote mouwen?’ Ja Piep, echte blote mouwen. Op de valreep kan Alyde de bal van geheim wapen Roy niet meer pakken en is het 0-2. Alyde, kom maar eventjes wisselen meissie. Zwaar teleurgesteld komt ze naar de bank en schreeuwt ze naar Sari dat ze moet opbouwen. Pupil van de week Jurre komt even naar de bank toegerend om te vragen wat opbouwen precies is, en of hij het zo goed doet. Alyde geeft een prachtige en duidelijke uitleg, en geeft ook aan dat hij het perfect doet maar dat Sari het even niet goed deed. Jaloezie? Een mooie kans voor ons maar de 3e geheime kracht van Heren 6 staat in het doel. De keeper pakt de bal helaas. Joost kopt ondertussen de bal weg en Marije schreeuwt vanaf de andere kant van het veld: ‘Hee Joost, heb je daarom zo’n dikke kop?’ Thanks Marij, iedereen dacht het, en jij vraagt het gewoon! Dan een mooie aanval en Romee weet de bal achter Sascha te krijgen. Yes 1-2! Luid gejuich van het publiek klinkt en uiteraard ook de muziek. Af en toe bij een doelpuntje iets te laat maar goed, shit happens. Joost is nogmaals onsportief en gelukkig ziet ook de scheids dit. Joost krijgt een gele kaart (boete van 10 euro zien we wel verschijnen) en moet het veld tijdelijk verlaten. Een vrije bal voor ons en dat betekent dat Marjan erin moet. Zij zou immers de vrije ballen nemen hebben we in de bespreking afgesproken. Met haar trui en lange broek nog aan rent ze naar de bal en eist ze deze op. Een mooie bal maar helaas net naast. Ze rent snel weer het veld uit en Alyde mag het eens in de spits proberen. Ze rent de longen uit haar lijf doordat Anoek een super goede bal geeft maar helaas, ze kon deze niet meer binnen houden. De andere kant weer op, daar is Klaas en die schiet, voor Sari is er geen houden aan en de muziek klinkt. 1-3. Langs de kant horen we fanatieke supporters dat we wel mogen stoppen want dan hebben zij de poule gewonnen. Prachtig dat er zo meegeleefd wordt. Beide teams bespreken de tactieken voor de 2e helft. Wij besluiten dat het beter is dat Jurre aanvoerder is deze helft, en de kelderklasse band wordt om zijn arm gedaan. Zo trots! Wanneer we allemaal weer op veld 4 staan bedenkt scheidsrechter Machiel dat de bal nog in de kantine ligt. Zo sportief als wij zijn laten we hem lekker zelf een nieuwe bal pakken en de 2e helft kan beginnen. Voordat aanvoerder Jurre aftrapt wil Joost nog even zijn excuses aanbieden voor de eerste helft. Enorm sportief jongen. Ook attendeert hij ons op tegenwind. Wat zat er precies door de thee in kleedkamer G? 🤔 Dan hoofdstuk Pieper, Rauf gaat los en schreeuwt, Pieper ziet niks door de zon, ze moet rennen maar dat lukt niet zo goed, ook heeft ze haar bril niet op. Gelukkig wel een sport-bh aan. Dan is Rauf en klaar mee en zegt; ‘Piepertje, kom maar eventjes wisselen’ Pieper is enorm opgelucht en verlaat compleet buiten adem het veld. De pen gaat over naar Laura, Jitske is te lui om te schrijven. Het 4e handschrift wat ik van vandaag zie. En dat in 2x 30 minuten. Het voetballen ligt Pieper niet echt, ze kan heel veel met ballen, maar niet met een voetbal. Ok. Marlou let niet op, de muziek gaat aan voor een doelpunt maar het is helemaal geen goal. Wel gezellig. Gijs verliest ondertussen zijn schoen en dat brengt ons in de gelegenheid om weer wat op te schrijven. Wel valt op dat Gijs bijzonder snel is. Had ie nou toch maar met ons mee gedaan.. Dan staat er op papier. ALTNOA SCOORT 2-3. De muziek gaat aan en Romee heeft een mooie goal gemaakt. Tududududu tududududududu tututu EINDHOVUH. En door.

Dramaqueen Sari staat inmiddels in de spits en valt, verrassend. Gelukkig staat ze snel weer op en kan het spel door. Heren 6 scoort maar vlagster Mirjan bedenkt zich na 10 minuten dat het misschien wel buitenspel was. ‘Geen aftrap maar het doelpunt tel ik wel gewoon hoor’. Oke, goede scheids. 2-4 dus. Daar komt Marco met een fles LimonInge, daar worden we vrolijk van. Na een rondje op de bank besluit Marieke dat Pieper in het veld ook wel een slokje kan gebruiken. Alsof het ranja is zet ze de fles aan de mond en drinkt forse slokken. Direct merkt ze dat dit niet best is en rent ze blaffend naar de kant voor water. Dan weer een goal voor het 6e en de muziek klinkt voor de 2-5. En dan…. Pupil Jurre wordt met een forse overtreding neergehaald in het 16 meter gebied. Hij schreeuwt het uit en grijpt naar zijn knie. Al rollend over de grond kijkt hij stiekem naar de scheids die onmiddellijk fluit en een penalty geeft. Wanneer Jurre dat ziet laat hij zijn knie los, springt lachend overeind en deelt de nodige high fives uit. Yes Pieper, dit is je kans om te scoren. In de bijgevoegde film kunnen jullie zien hoe dit ging. De scheidsrechter fluit af en de eindstand is 2-5. De handen worden geschud en we gaan op naar de 3e helft.

Heren 6, iedereen die heeft ingezet, is komen kijken of die op welke manier dan ook betrokken was enorm bedankt! We hebben een superleuke dag gehad en de 3e helft hebben de vrouwen gewonnen. TROTS! Allemaal hele fijne feestdagen en we zien jullie graag weer in 2020!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord