OZC na de thee pas langs Mariënberg!

Hoogeveen zaterdag struikelend winterstop in
16 december 2019
Videoverslag d’Olde Veste – PKC
16 december 2019

OZC na de thee pas langs Mariënberg!

(Ploeg van Berger verslaat Westerparkbewoners met 1-4)

De ene week is de andere niet, wat ik oe brom. Natuurlijk ging het vlaggenschip wederom de boot in. Bijna weer met identieke cijfers (1-4 verlies) maar met dit resultaat tegen een veel sterkere tegenstander in de tweede helft viel na afloop veel beter mee te leven. Waarvan Akte! Tuurlijk, gingen er sommige dingen wederom niet goed maar na de flinke zeperd van vorige week tegen Banthum zagen de hondstrouwe supporters van Mariënberg wel enig herstel.

Vooral in de eerste helft wist het elftal van trainer Niels van ’t Hoog hoogvlieger OZC behoorlijk strak en kort gedekt te houden. De voorwaartsen van de bezoekers uit Ommen waren niet veel rondom de zestien van Thijs Altena te vinden, althans niet dat het gevaarlijke situaties opleverde voor de bijna-Papa in wording.

Ok, het spelniveau wat de 22 acteurs op de mat legden ontsteeg nauwelijks enige vorm van amusentwaarde maar na 27 minuten voetballen kon het thuispubliek voor het eerst juichen.

Een cornerbal werd tot doelpunt gepromoveerd via het hoofd door Niel Koggel, noeste verdediger van OZC. Hij kopte dus in eigen goal. Hij maakte Mariënberg niet uit.

Niet goed voetballen, wel voorstaan. Wie deed ons wat. OZC had moeite met het strakke verdedigen en kwam tot aan de pauze niet uit de geelzwarte verf.

Mariënberg verzuimde om voor rust de score verder uit te bouwen. Het ontbrak aan de laatste beslissende pass of de bal sprong te makkelijk van de voet.

Iets wat de thuisploeg na rust genadeloos opbrak.

Weet niet wat er in de thee heeft gezeten bij onze buren van OZC maar na de onderbreking stond er een heel ander OZC.

Thijs voorkwam binnen vijf minuten met enkele knappe reddingen nog voor verder onheil maar het was uitstel van executie.

De dadendrang van OZC was ongekend hoog en het resulteerde na amper een kwartiertje voetballen in het tweede bedrijf in de verdiende gelijkmaker, 1-1.

Jammer was dat het schot van Erjan Lamberink meteen na de aftrap op een paar centimeter de goal miste…wat als die bal er wel was ingegaan.

OZC was in die fase heer en meester maar vergat om het definitieve nekschot uit te delen.

Zo was het hopen tegen beter weten in. Het schot van Rolf Hofsink had meer verdiend, de keeper van OZC stond al als een zoutpilaar versteend in zijn goal mag zag ook net als iedereen op het Westerpark de bal rakelings langs de paal gaan. Wat als….

20 minuten voor tijd maakte OZC uit een snelle en scherpe aanval 1-2.

Doordat OZC het naliet om hierna ook de 1-3 te maken bleef de thuisploeg hopen op een klein wondertje. Het schot van Berry Lenters miste kracht en na het grabbelen van de keeper van OZC wist Plaggenmars niet af te drukken.

Het werd langzaam donker op het Westerpark, de hoop zag je tevens wegvliegen terwijl de zon het stokje overgaf aan de maan. In de 85e minuut maakte OZC dan eigenlijk het verschil en gooide nu wel de wedstrijd in het slot. In de slotfase toen het licht daadwerkelijk uitging en bij het scheiden van de markt maakte onze bezoekers uit Arriën ook nog de 1-4.

Mooi voor de statistieken, maar niet meer voor de gemoedstoestand.

En toch, toch was deze nederlaag beter te behappen dan de zielloze kost van vorige week.

Ok, je kreeg er geen extra punt(en) voor maar toch….Ondanks de nederlaag gaan wij de winterstop toch met een redelijk gevoel in.

We zakten dan wel twee plekken op de ranglijst maar de competitie is nog maar halverwege..

Er zijn nog genoeg punten te halen….Nu ff uitbuiken, Protossen, kerst en oud- en nieuw.

FF de boel de boel laten en dan eind januari weer volle bak. Te beginnen thuis tegen ASV’57.

Vanaf deze plek fijne & vreetzame kerstdagen toegewenst en alvast een gelukkig, succesvol, sportief maar vooral een gezond 2020.

Tot volgend joar. (AD)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord