Sc Lutten ook tegen FC Klazienaveen naar gelijkspel

Sc Angelslo oppermachtig in Wildervank
16 december 2019
Gramsbergen ook te sterk voor FC Meppel
16 december 2019

Sc Lutten ook tegen FC Klazienaveen naar gelijkspel

Op deze zaterdag speelde SC Lutten de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen FC Klazienaveen. Deze fusieclub uit de gelijknamige plaats heeft twee punten voorsprong op de Luttenaren – in een competitie waarin de onderlinge verschillen sowieso al klein zijn.

Het duel kende twee gezichten. In de eerste helft waren de beste kansen voor de zwartwitten en het elftal deed zichzelf eigenlijk tekort door maar één keer te scoren. Na 15 minuten spelen kreeg Fons Veltink op rechts de vrijheid om de bal laag voor te geven, maar zijn assist was net iets te onnauwkeurig. Een minuut later was het wel raak: opnieuw op rechts, en opnieuw met Fons, die nu echter niet met een voorzet kwam, maar de bal keurig langs de keeper in de linkerhoek mikte: 0-1.

Daarna volgden binnen een kwartier nog een viertal grote mogelijkheden voor het team van Jaap Scholing om de voorsprong uit te breiden, maar het lukte Ronald Kosse en Nick Weekamp niet om deze kansen te verzilveren. Klazienaveen leek in die fase enigszins van slag, en het team liet zich in aanvallend opzicht slechts één keer zien in het doelgebied van Lars Mulder. Uiteindelijk werd de bal – mede door goed optreden van Lars – glijdend naast het doel gemikt. SC Lutten had vaker kunnen en moeten scoren in die eerste helft. Wel speelden beide opponenten onder hun niveau, tenminste als je uitgaat van de stand op de ranglijst.

Na de rust dicteerde de thuisploeg een half uur lang de wedstrijd. Het tempo werd opgevoerd en het team speelde met veel meer zelfvertrouwen, zo leek het. SC Lutten probeerde Klazienaveen bij te benen, en beperkte zich veelal tot verdedigen waarbij gegokt werd op de counter. Na de hervatting was het bijna direct al raak: na een voorzet werd het leer in een kluwen van spelers maar net naast het doel van keeper Lars gewerkt. De Lutter doelman reageerde even later goed op een schot en wist deze poging tot hoekschop te verwerken. Maar na een uur spelen kwam Klazienaveen dan toch op gelijke hoogte. Eén van hun aanvallers kon een hoge bal tussen drie verdedigers vrij oppikken en hij rondde koelbloedig af: 1-1.

Tien minuten later was het weer raak: ditmaal via een hoekschop en een kopbal: 2-1.

SC Lutten had niet zo gek veel te vertellen, en leek af te stevenen op een nederlaag. Keeper Lars zorgde er in de tachtigste minuut voor dat de voorsprong niet verder werd uitgebreid. Maar in de slotfase gooiden de Luttenaren alle schroom van zich af, en zetten alles op alles om in ieder geval langszij te komen. Eerst via twee schoten achter elkaar op het doel, maar beide keren stond de keeper in de weg. Daarna was er nog een grote kans voor invaller Frank Altena, maar zijn inzet werd eveneens gestuit door de doelman. Intussen stond de poort naar het Lutter doel redelijk open, maar door onnauwkeurigheid kon de thuisploeg – na een goed doorgekopte bal – hiervan niet profiteren. En in werkelijk de slotseconden van het duel bracht verdediger Glenn Kuipers met een kopbal uit een vrije trap zijn team op gelijke hoogte: 2-2. Een verdiende uitslag, maar beide teams hadden het gevoel dat ze een overwinning uit de handen hadden laten glippen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord