Westerwolde verliest niet alleen de derby

ZZVV wervelt over SCD’83 heen
16 december 2019
Door de ogen van Bertjan Smit: Weerdinge – Ter Apel ’96
16 december 2019

Westerwolde verliest niet alleen de derby

Waar beide ploegen elkaar vorig seizoen drie keer troffen, stond voor vandaag de eerste wedstrijd tussen Sellingen en Westerwolde voor dit seizoen op het programma. Een echte derby dus in deze 3e klasse en om deze reden hadden de gasten uit Vlagtwedde al eerder deze dag een bezoek gebracht aan het sportpark in Sellingen.

Beide ploegen kwamen na het eerste fluitsignaal maar moeilijk uit de startblokken en hadden zichtbaar moeite met het veld. Daarbij spelen zowel Westerwolde als Sellingen het liefst vanuit de omschakeling en zat hier misschien ook wel het probleem voor de ietwat stroeve start. De eerste plaagstoot werd echter uitgedeeld door Westerwolde, na een diepe bal op Rene van der Laan was het zijn voorzet die net werd gemist door de inkomende Merijn te Velde. Aan de andere kant was het even later Ben Bos die een schot loste, echter verdween deze bal over de goal van de Vlagtwedders.

Westerwolde leek hierna wakker, wat scherper en ook wat sterker. Dit resulteerde in een ietwat beter veldspel en door een verkeerd verwekte bal door de verdediging van Sellingen was het ineens Merijn te Velde die er als de kippen bij was en die oog in oog met keeper Klamer niet faalde en in de 17e minuut de 0-1 noteerde. Westerwolde bleef de wat betere ploeg tot de 29e minuut, in deze was het Ian de Vrieze die zwak uitverdedigen van de gasten genadeloos afstrafte en de 1-1 op het scorebord liet noteren. Nog geen tien minuten later was het deze zelfde de Vrieze die voor een vrije trap aan mocht leggen en door verkeerd uitstappen van de Westerwoldse muur liet hij keeper Henk Hebers kansloos in de korte hoek. Westerwolde wist voor het rustsignaal nog twee keer gevaarlijk te worden, echter ging de kopbal van Mark Geukes net langs de goal van de geel-zwarten en zag Frank Riks zijn inzet net aan de verkeerde kant van de paal belanden.

Na de thee een Sellingen wat fel druk zette en wat zodoende resulteerde in een verkeerde terugspeelbal en daarna onnodige overtreding van keeper Hebers in de eigen 16 meter, strafschop! Machiel Buining posteerde zich achter deze bal en schoot in de 48e minuut Sellingen op een 3-1 voorsprong. Na deze goal werd het spel van beide teams er niet beter op. Sellingen hoefde niet meer zo nodig en Westerwolde oogde onmachtig en onrustig, dit misschien ook omdat de Sellingers bijna de gehele wedstrijd de rappe Rene van der Laan aan banden wisten te leggen. Daarnaast had de snelle vleugelaanvaller ook nog eens de pech dat in de 63e minuut zijn schot op de binnenkant van de paal belande en zodoende geen doelpunt opleverde. Dat daarna in de 67e minuut Sellingen nog de 4-1 wist te maken was misschien wel typerend, de defensie van de gasten stond niet goed bij de gegeven corner toen Machiel Buining deze middag zijn tweede goal maakte door een rake kopbal te produceren. Beste man aan Westerwoldse zijde deze middag was Kevin van der Laan, de niet geheel fitte, maar ook vandaag weer onvermoeibare middenvelder moest echter vlak voor tijd worden gewisseld en stond zodoende aan de basis van de debuterende jeugdspeler Lars te Bokkel. Ook Keeper Henk Hebers wist het einde van deze derby niet te halen, in de 86e minuut was een onschuldig ogend sprintje er debet aan dat de goalie met een waarschijnlijke spierscheuring het veld moest verlaten. Doordat Westerwolde al drie keer had gewisseld werd hij vervangen door veldspeler Jarno van der Laan. Dat de 10 Vlagtwedders daarna in blessuretijd, goal van Harmen Huls, nog de 4-2 wisten te produceren was voor de spreekwoordelijke statistieken. Door deze winst gaan de Sellingers op de ranglijst Westerwolde voorbij en hebben ze ook nog eens twee wedstrijden minder gespeeld.

Natuurlijk mogen de Vlagtwedders zich beroepen op het feit dat er ook vandaag weer maar liefst zes spelers werden gemist en verliest het naast de drie punten nog eens weer twee spelers in deze derby, maar feit is ook dat vooral de tweede helft er veel mis bleek met het getoonde spel. Hopelijk kunnen trainer van Ravenhorst en staf na de winterstop weer gebruik maken van een fitte en complete selectie en kan er zodoende worden gewerkt aan een gedegen voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Want dat heeft het team nodig wil het zich handhaven in deze 3e klasse.

Sellingen – Marnick Klamer – Anne Vos – Dennis Kuiper – Rico Boerma – Machiel Buining –

Ian de Vrieze – Rik Bos – Ben Bos (79e Kristiaan Drenth) – Mark Haverkamp (86e Gerben Trenning) – Daan Koolhof – Bjorn de Roo.

Westerwolde – Henk Hebers (86e blessure) – Harmen Huls – Elroy van der West – Rudolf Riks –

Peter Beens – Mark Geukes – Kevin van der Laan (83e Lars te Bokkel) – Thom Postma

(64e Jarno van der Laan) – Frank Riks – Rene van der Laan – Merijn te Velde (76e Rene Peereboom)

Scheidsrechter:                Dhr. T. Alberts

Toeschouwers:                 175

Amusementswaarde:      6

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord