ZZVV wervelt over SCD’83 heen

Topper tussen Hoogeveen en Leonidas eindigt in mineur
16 december 2019
Westerwolde verliest niet alleen de derby
16 december 2019

ZZVV wervelt over SCD’83 heen

ZUIDWOLDE – ZZVV heeft een knappe overwinning geboekt op SCD’83. Na een geweldige eerste helft kon de ploeg met een 5-0 voorsprong naar de kleedkamer. In de rust werd de doelpuntenregen ingeruild voor een stortbui die het restant van de wedstrijd, en nog langer, zou duren. ZZVV scoorde ook in het tweede bedrijf nog twee keer waardoor de laatste competitiewedstrijd van het jaar met 7-0 werd gewonnen.

De misschien wel bekendste groundhopper van Nederland, John Panhuijsen, was zaterdag te gast bij ZZVV. Dolblij was het met het jubileumboek en het programmaboekje dat hij ontving maar toch had hij eigenlijk maar één wens voor de zaterdagmiddag. Als de wedstrijd maar niet in 0-0 eindigt. Panhuijsen kreeg waar hij om vroeg.

De eerste aanval van de wedstrijd was nog voor de gasten maar al snel nam ZZVV het heft in handen. De eerste goal na drie minuten werd nog afgekeurd wegens buitenspel maar een minuut later kwam ZZVV alsnog op voorsprong. Paul Bos schoot een vrije trap laag in de hoek binnen. Waar de effectiviteit nog wel eens te wensen over liet dit seizoen bij de Zuidwoldigers was het zaterdagmiddag heel anders. Na een kwartier maakte Van Dijk op fraaie wijze de 2-0 op aangeven van Van Veen die vijf minuten later ook Bos prachtig in stelling bracht, met een schuiver maakte de aanvaller zijn tweede.

De kansen bleven komen. Een inzet van Bos van dichtbij werd gekeerd door Robert Withaar en even later zag de doelman Van Veen bijna scoren met een intikker. Rond het half uur was het wel weer raak voor ZZVV. Van Veen legde de bal wederom panklaar voor Van Dijk die geen moeite had met afronden. Een minuut voor de rust completeerde de jonge aanvaller zelfs zijn hattrick door een harde lage voorzet van Bos tegen de touwen te mikken. In de tussentijd kreeg SCD’83 één goede kans om nog iets terug te doen maar de schotpoging van Aron Drent werd uitstekend gekeerd door Jelle Verburg. Het meest opvallende was het feit dat trainer Richard Tempelman al twee keer wisselde voor de rust.

De tweede helft werd afgewerkt in een echte hoosbui. Daarin nam SCD’83 het initatief om in ieder geval op het scorebord te komen. Daaarvoor kreeg het drie grote kansen maar de enige poging die over de doellijn verdween, een inzet van Tim Dekker, werd beroerd door een hand en dus werd het doelpunt afgekeurd. In het laatste kwartier vergrootte ZZVV de voorsprong nog wat. Twee keer was Van Dijk aangever en even zo vaak scoorde Van Veen zeer beheerst. Een heerlijke afsluiter om de winterstop mee in te gaan.

Maandag 23 december zal er in de sporthal in Zuidwolde een oefentoernooi zijn in de aanloop naar het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Daarvan vindt de eerste ronde op 28 december plaats in de sporthal Wessels Boer in Zuidwolde.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord