SVBC vergeet zichzelf te belonen en gaat met een gelijkspel de kerst in

Drie clubs genomineerd voor Fair Play-prijs HZOD
23 december 2019
Wesley Groen: ‘SVBC gaat zeker hoger eindigen in vijfde klasse’
24 december 2019

SVBC vergeet zichzelf te belonen en gaat met een gelijkspel de kerst in

Vandaag staat alweer de laatste competitiewedstrijd van 2019 op het programma. De uitwedstrijd tegen De Treffer’16.  SVBC staat op een de 8e plaats en De Treffer’16 op de 11e plaats. Het verschil tussen beide ploegen is maar 4 punten.  In de 4 voorgaande wedstrijden tegen De Treffer’16 heeft SVBC nog nooit de 3 punten weten mee te nemen  naar Barger-Compascuum. Als SVBC vandaag weet te winnen kan het gat met de subtop weer verkleint worden.

Om precies 14:00 floot scheidrechter J Kuipers voor het begin van de wedstrijd. Door blessureleed van keepers Groen en Holscher  moest Jan Wassink vandaag onder de lat staan bij SVBC, Wassink nam in 2017 afscheid van het 1e elftal en is actief in het 4e elftal van SVBC.  Dan de wedstrijd. Beide ploegen begonnen erg slordig aan de wedstrijd. Langzaam werd  SVBC iets beter en kleine kansen werden gecreëerd. Maar zo als wel vaker ontbrak het aan de afronding. De treffer’16 had tot de 19e minuut nog geen kans gehad. Maar uit een hoekschop werd de eerste kans gecreëerd. De hoekschop kwam op een hoofd van iemand van De Treffer’16 en de kopbal  werd nog goed gekeerd door Wassink maar in de rebound opende Marco Windt de score. 1-0. SVBC legde wel een goede wedstrijd op de mat maar de kansen werden niet afgemaakt.  Na de openingstreffer van Windt duurde het niet lang voordat de bal in het doel van De Treffer’16 lag.  De keeper van De Treffer’16 speelde ongelukkig  en 2x liet hij een cruciale bal los en Davey Geerts en Sander van Essen waren scherper dan de verdediging va De Treffer’16 en zo wist SVBC de achterstand om te buigen in een voorsprong. 1-2. Was dit dan de ruststand? nee want scheidrechter Kuipers floot in de 42e minuut nog voor een penalty voor SVBC. Hidde Beekman nam zijn verantwoordelijkheid en ging de bal staan, de keeper van De Teffer’16 dook de goede hoek in en leek de bal te pakken maar de bal rolde wel over de lijn, een iet wat gelukkig doelpunt. 1-3. In de dying seconds van de eerste helft kreeg De Treffe’16 nog een vrij trap. Marco Filips dacht niet na en schoot de bal op doel. Aan de bal zat een malle cruve en daardoor kon Wassink de bal niet goed verwerken en in de rebound was het Jarno Jansen die de aansluitingstreffer binnen schoot. 2-3. Dit was tevens ook de ruststand.

Na de rust kwam er een heel ander SVBC uit de kleedkamer. Een SVBC dat niet te vergelijken was met het van de eerste helft.  De toeschouwers op sportpark de treffer voelden dat de gelijkmaker in de lucht hing. En in de 62e minuut floot kuiper voor strafschop voor De Treffer’16. Marco Windt ging achter de bal staan en schoot zijn ploeg op gelijke hoogte. Na deze treffer werd de thuisploeg eigenlijk niet meer gevaarlijk. Het was SVBC dat vol voor de winst ging en in de 66e minuut schoot Stan Bijl SVBC weer op een voorsprong. 3-4. De Treffer’16 ging nu alles of niets spelen en SVBC kwam er nog maar mondjes maat meer uit. Grote kansen werden niet gecreëerd door de thuisploeg maar in de 92e minuut kreeg De Treffer’16 nog een vrije trap van ruim 30 m. Marco Filips ging achter de bal staan en hij schoot, niet geheel verrassend, de bal keihard op doel. Keeper Wassink stond aan de grond genageld en zag de bal tegen de touwen gaan. 4-4. SVBC had nog een minuut om de 3 punten uit het vuur te slepen maar de laatste mogelijkheid kwam er niet meer en dus bleef het bij een gelijkspel. SVBC gaat met een punt terug naar Barger-Compascuum. Het gat met de subtop is nu 4 punten geworden en na de winterstop wacht SVBC de uitwedstrijd tegen titelkandidaat VV BUINEN.

Volgende week zaterdag, 28-12-2019, word en de voorrondes van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi afgewertk. SVBC neemt het in de sporthal van het Esadal Collge in Emmen op tegen VV EMMEN(hoofdklasse A),Drenthina (2e klasse J), SVBO (za 4e klasse D) en Bargeres                (4e klasse D).

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig en sportief 2020!!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord