Bas Nibbelke: ‘Vv HOC moet bovenin de middenmoot kunnen eindigen’.

Wesley Groen: ‘SVBC gaat zeker hoger eindigen in vijfde klasse’
24 december 2019
Ismael Ucan blijft aan kop in Beltona Topscorer van de regio
24 december 2019

Bas Nibbelke: ‘Vv HOC moet bovenin de middenmoot kunnen eindigen’.

Bas Nibbelke (m) en vv HOC verlengen de samenwerking.

Foto: Bas Nibbelke aan de tekentafel bij vv HOC. Links: Goos Drent (lid technische commissie) en rechts Harold Enting (voorzitter) (Foto vv HOC) 

De voetbalschoenen worden ingeruild voor de zaalschoenen. Het veld wordt ingeruild voor de zaal. Zo vlak voor de jaarwisseling is het tijd om de balans op te maken. Hoe is de eerste seizoenshelft verlopen? Wat wordt er van de tweede verwacht? Vandaag spreken we Bas Nibbelke, trainer van VV HOC.

Nibbelke (37) woont in Emmen met zijn vrouw en drie kinderen. Naast voetbaltrainer bij HOC en de puppy’s van DZOH is hij LO-docent, voetbalt hij met een aantal vrienden bij vv Emmen 2, tennist hij bij TC Bargeres en loopt hij meerdere keren per week hard.

Wennen
HOC begon moeizaam aan het seizoen. Nibbelke: ‘Dit had te maken met het feit dat ikzelf nieuw was en de groep en ik aan elkaar moesten wennen en omdat we mochten beginnen in een hogere klasse dan vorig jaar (HOC werd vorig jaar kampioen in de vierde klasse (red.))  We hebben flink getraind op de fitheid van de spelers. Gelukkig gaat het nu een stuk beter. We hebben minder blessures en kunnen ons meer richting op de tactiek. Een groot compliment voor de jongens en mijn staf hoe we hier mee omgaan. Dit betaalt zich de laatste tijd uit, want we pakken nu veel meer punten dan in het begin.’

Sterk genoeg
Stabieler worden, dat is het grootste doel van Nibbelke: ‘Wij spelen nog steeds wedstrijden waarin het niveau in beide helften of per week enorm verschilt. Dat kan en mag niet. Onze selectie is sterk genoeg om in de 3e klasse te blijven en dat is voor dit seizoen ook het doel. De huidige plek op de ranglijst is dan ook de juiste weerspiegeling van het huidige seizoen.’

Middenmoot
Volgens Nibbelke moet middenmoot haalbaar zijn: ‘Wij blijven in de derde klasse en ik hoop dat we bovenin de middenmoot kunnen eindigen zodat onze tweede helft van het seizoen beter is dan het eerste. Persoonlijk denk ik dat Raptim, of heel misschien Ter Apel, uiteindelijk kampioen gaat worden. Wie zal gaan degraderen is enorm moeilijk te zeggen, omdat we nog niet tegen alle teams hebben gespeeld. Daarnaast kunnen de resultaten iedere week ook behoorlijk verschillend zijn. Iedereen kan van elkaar winnen. Wij kunnen er bijvoorbeeld ook zo maar uitvliegen of nacompetitie moeten spelen om erin te blijven, maar het zou ook zo maar kunnen zijn dat we bijvoorbeeld een periode pakken. Het zit dicht bij elkaar. Een mooie uitdaging!’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord