Wesley Groen: ‘SVBC gaat zeker hoger eindigen in vijfde klasse’

SVBC vergeet zichzelf te belonen en gaat met een gelijkspel de kerst in
23 december 2019
Bas Nibbelke: ‘Vv HOC moet bovenin de middenmoot kunnen eindigen’.
24 december 2019

Wesley Groen: ‘SVBC gaat zeker hoger eindigen in vijfde klasse’

Footo: Wesley Groen redt een hoge bal tegen Witteveense Boys. (Roel Seele, fotograaf van Witteveense Boys’87)

De eerste helft van het seizoen zit erop. De tussenbalans kan worden opgemaakt. Waar het ene team enorm goed gepresenteerd heeft, mag de ander zich opmaken voor een zwaar restant van het seizoen.  FC12 Magazine praat met verschillende selectiespelers en trainers over de eerste seizoenshelft. Vandaag spreken we Wesley Groen, keeper van vv SVBC uit Barger-Compascuum.

Groen (18) is dit seizoen voor het eerst actief in de selectie van SVBC. De inwoner van Barger-Compascuum volgt momenteel ook een studie tot onderwijsassistent.

Hechte groep
SVBC begon dit seizoen met een nieuwe trainer, Geert Katoen. Groen: ‘Eind vorig seizoen zijn veel ervaren jongens uit het eerste elftal gestopt. Dit heeft de vereniging opgevuld met jongens uit de JO-19. Daarnaast hebben nieuwe leden zich aangemeld. Het geluk was dat veel spelers elkaar al kenden en hierdoor de groep alleen maar hechter is geworden.’

Wisselend
‘Na de goede voorbereiding en mooie resultaten in de beker (3-1 winst op vv Schoonebeek en 5-4 winst op vv Alteveer) lagen de verwachtingen van onze trouwe supporters hoog. De eerste competitiewedstrijd mochten we op bezoek bij vv EEC. Het was niet een heel gemakkelijke wedstrijden, maar toch wonnen we deze met 2-4. Ik denk dat we een van onze minste wedstrijden gespeeld hebben tegen GKC. We werden op veel aspecten verslagen en verloren terecht met 5-1. De wedstrijden hierna hebben we ook veel punten verspeeld. Wel pakten we een punt tegen titelkandidaat Witteveense Boys. Na vier thuiswedstrijden zonder overwinning wonnen we tegen vv Buinerveen in eigen huis. Ook tegen vv Eext hielden we met tien man goed stand. Helaas verloren we deze nipt in blessuretijd met 2-1.’

Hoger eindigen
SVBC staat momenteel negende in de competitie. Volgens Groen had de vereniging hoger moeten staan: ‘In de tweede seizoenshelft zullen we met elkaar ons best moeten blijven doen en dan komen de punten vanzelf. Wij hebben een jonge groep en uit de eerste seizoenhelft hebben we veel leermomenten kunnen halen. Ik denk dat we in de tweede seizoenshelft zeker wat plaatsen zullen stijgen op de ranglijst. Eigenlijk zijn we, op GKC na, door geen enkele tegenstander weggespeeld. Als we voor elkaar blijven werken en de mentaliteit goed blijft, weet ik zeker dat we nog een mooie seizoenshelft tegemoet gaan!

Een speler uit jouw vereniging aan het woord? Mail ons via info@fc12.nl!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord