ZZVV naar kwartfinale Protos Weering

COLUMN Bertjan Smit: ‘Zou’
30 december 2019
Hoogeveen TV – kwartfinale Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
3 januari 2020

ZZVV naar kwartfinale Protos Weering

ZUIDWOLDE – ZZVV heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Drie zeges en een nederlaag resulteerden in een tweede plaats in de poule. Tevens leverde het met Joël Huiskes de topscorer van de avond.

SVZ – MVV’69 6-0

De eerste wedstrijd van de avond was die tussen twee onbekendste ploegen voor de meeste toeschouwers in de zaal. Het krachtsverschil was duidelijk en al na zeven minuten stond de ploeg uit Zeijen met 3-0 voor. Avner Leidelmeyer maakte de eerste twee doelpunten van de avond en Gerard ten Brink volgde zijn voorbeeld. Door goals van Johnno Hingstman en Mark Ybema stond er na 25 minuten een stand van 6-0 op het scorebord. Een mooi visitekaartje van SVZ.

Avereest – Zuidwolde 0-1

In de eerste Reestderby van de avond bleef het een stuk langer spannend dan in de eerste wedstrijd. Zuidwolde had moeite met de gesloten defensie van Avereest maar vond na veertien minuten wel het gaatjel. Ouren Nikkels knalde de bal achter Reinier Zwijns. Gescoord werd er daarna niet meer waardoor ook Zuidwolde de eerste drie punten kon bijschrijven.

MVV’69 – ZZVV 0-6

Het eerste optreden van ZZVV was een lekkere warmdraaier. In de openingswedstrijd was al gebleken dat MVV’69 de zwakke broeder in de poule was en dat er meteen gewerkt kon worden aan het doelsaldo. Al in de derde minuut viel het eerste doelpunt toen Huiskes na goed werk van Paul Bos zijn eerste treffer liet aantekenen. Het duurde daarna even voordat de productie op gang kwam maar in ‘de tweede helft’ van de wedstrijd vielen de doelpunten makkelijk. Bos liet eerst Bram Otten scoren en pegelde daarna zelf de 0-3 tegen de touwen. Na de fraaie 0-4 van Huiskes, wegdraaien en afronden met een wippertje, volgden er nog twee identie treffers. Tweemaal was Bos de aangever en Otten de doelpuntenmaker.

SVZ – Avereest 2-3

Een mooie kans voor SVZ om een grote stap te zetten naar een eventuele kwartfinale en een must-win voor Avereest. Al na drie minuten pakte de SVZ het initiatief door een treffer van Johannis Kakisina. Halverwege trok Kevin Buiter de stand weer gelijk. Verder gebeurde er vrij weinig in de wedstrijd maar de laatste drie minuten waren één groot spektakel. Eerst knalde Ybema SVZ naar de voorsprong maar een minuut later maakte doelman Zwijns de gelijkmaker voor Avereest waarna Nick Jonkman ook nog voor de 2-3 zorgde een kleine minuut voor tijd. Een belangrijke overwinning voor Avereest dat zo in de strijd bleef voor een plekje in de kwartfinale en een flinke tegenslag voor SVZ.

ZZVV – Zuidwolde 1-3

De derby van Zuidwolde werd een prooi voor de rood-zwarten. De uitblinke Tom Buijtendorp nam de eerste twee treffers van de wedstrijd voor zijn rekening. ZZVV probeerde wel terug te slaan maar Sjors van der Weide stond uitstekend te keepen onder de lat bij Zuidwolde en hield vooral Huiskes van het scoren. Zuidwolde was wat doortastender en maakte in de persoon van Martijn Spijkerman ook nog de 0-3. Vlak voor tijd maakte Huiskes nog wel de eretreffer maar meer was het ook niet.

MVV’69 – Avereest 0-1

Een overwinning was noodzakelijk voor Avereest en als het even kon met ruime cijfers om een uitstekend uitgangspositie te verkrijgen. De ploeg uit Balkbrug had echter veel moeite om tot grote kansen te komen en scoorde in de persoon van Leyon Courtz slechts één keer. De ploeg uit Marle kreeg enkele grote kansen om hun eerste doelpunt van de avond te maken maar scoren lukte niet. Avereest kwam door de zege op zes punten en MVV’69 was na de derde nederlaag officieel uitgeschakeld.

ZZVV – SVZ 2-1

Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Met drie punten een een flink positief doelsaldo kon men de kwartfinale al ruiken bij een zege. Die zege kwam er uiteindelijk voor ZZVV. Halverwege de wedstrijd, waarin er door beide ploegen wat behoedzaam werd gespeeld, kwam de thuisploeg op voorsprong door een goal van Otten die de bal na een mooie actie in de kruising ramde. SVZ kwam wel weer op gelijke hoogte door een goal van Hingstman maar moest binnen de minuut alweer in de achtervolging. Een poging van Matthijs Capellen leek al binnen te vallen maar op de lijn gaf Max Bosscher nog het beslissende zetje. Een belangrijke goal van de zelden scorende middenvelder. Met vereende krachten moest ZZVV daarna verdedigen en groot was dan ook de ontlading bij het laatste fluitsignaal.

Zuidwolde – MVV’69 4-0

Een tussendoortje, zo valt het treffen tussen Zuidwolde en MVV’69 het beste te omschrijven. De overwinning was al snel binnen voor de tweedeklasser. Frans Capellen maakte er twee en Buijtendorp en Nikkels waren ook beide nog een keer trefzeker. Ook in deze wedstrijd was MVV’69 een paar keer dicht bij de eerste treffer van de avond maar de scherpte in de aanval was er ook nu niet. Wel kon de ploeg als eerste beginnen aan de derde helft.

Avereest – ZZVV 2-4

Een gelijkspel was voor beide ploegen zeer waarschijnlijk genoeg voor een plekje in de kwartfinale.  ZZVV zou met dat resultaat al zeker zijn van plek twee. Avereest moest daarvoor winnen. Al na twee minuten kwam Avereest op voorsprong door een goal van Nick Buiter. Daarna zakte de ploeg ver in en beperkte het zich tot het wegroeien van de bal. Daarvoor was het echter nog te vroeg. Halverwege de wedstrijd zorgde Bos met een enorme knal voor de gelijkmaker waarna het beter ging lopen bij ZZVV. Huiskes bracht zijn ploeg met een typerende actie en dito schot op voorsprong en via nogmaals Bos en Huiskes nam ZZVV snel afstand. Niels Redder maakte nog wel de 2-4 maar verder dan een schot van Zwijns tegen de paal kwam Avereest daarna niet meer. Door de zege was ZZVV zeker van een plaats in de volgende ronde. Avereest moest eerst afwachten of SVZ zich nog naar plek drie zou knokken.

Zuidwolde – SVZ 1-1

SVZ moest winnen om derde te worden in de groep en met het goede doelsaldo in het achterhoofd leek dat genoeg voor een plekje in de kwartfinale. Lang bleef het spannend want pas na twintig minuten viel het eerste doelpunt. Buijtendorp schoot Zuidwolde op voorsprong. SVZ schoof de keeper mee naar voren maar lang had dat weinig invloed op de kansenverhouding. Pas toen de tijd al bijna verstreken was viel de gelijkmaker nog door doelman Patrick de Vries die van dichtbij binnentikte. Genoeg was het niet voor SVZ dat als vierde eindigde in de poule. Avereest werd derde maar zag aan het einde van de avond dat het doelsaldo niet toereikend was om nog een rondje door te gaan.

Eindstand

1. Zuidwolde 4-10 (9-2)

2. ZZVV 4-9 (13-6)

3. Avereest 4-6 (6-7)

4. SVZ 4-4 (10-6)

5. MVV’69 4-0 (0-17)

De loting voor de kwartfinale is ondetussen ook geweest. Zuidwolde gaat spelen in de hal in Dedemsvaart en treft daar Elim, EMMS, Hardenberg’85 en Fit Boys.

ZZVV speelt de volgende ronde in Ommen. Daar treft het Dedemsvaart, DOS’37, Alcides en Hoogeveen (zat).

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord