Mariënberg proost voor 75e keer op het nieuwe jaar!

Hoogeveen TV – reacties winst Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
12 januari 2020
Fotoreportage finaledag Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
12 januari 2020

Mariënberg proost voor 75e keer op het nieuwe jaar!

(Nieuwjaarsreceptie met maar liefst 15 jubilarissen)

Voorzitter Jan Hagendoorn hield zijn nieuwjaarsspeech tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging Mariënberg bewust ‘kort’, zoals hij het zelf spreekwoordelijk aangaf. Want maar liefst vijftien jubilarissen gaven namelijk acte de presence tijdens de traditionele aftrap van het nieuwe jaar op de eerste, herstel tweede, zaterdag van het jaar.

Wilco Wittenberg, Richard Buitenhuis, Harrie Dunnewind, Edwin Hofsink, Leo van der Veen, Tom de Lange, Henk Waterink, André van den Poll, Jan de Lange en Dick Rosink waren 25 jaar bij de zaak. De zaak die zaterdags twee keer kwartier de belangrijkste bijzaak van het leven is. Gerard Buitenhuis, Arjan van Hemessen en Wilma Prins belijden deze liefde voor het roodzwarte hart al meer dan veertig jaar. De eeuwige nummer 14, Bert Maat, en Gerrit Noeverman zijn al een halve eeuw (50 jaar dus) aan de club die huist op het Westerpark verbonden. Deze vijftien trouwe leden werden door het bestuur in het zonnetje en de spreekwoordelijke bloemen gezet. Met voor iedereen een paar mooie woorden en soms legendarische foto’s op aanwezige beamer in de volle kantine.

Van de ene jubilaris was er soms wat meer te vertellen dan van een andere. Het ene (voetballende) lid is nu éénmaal wat meer uitgesprokener, niets is Mariënberg vreemd! Dat maakt een elftal of team compleet. Waterdragers die andere spelers in staat stellen om te scoren, om te shinen….

De clubliefde droop er afgelopen zaterdag van af. Het roodzwarte hart bloedt als nooit tevoren. Zeker in het jaar 2020 als de club straks in augustus officieel 75 jaar bestaat.

Bijna meteen opgericht na de bevrijding na vijf jaar gebukt te zijn geweest onder het juk van de bezetter.
Begonnen bij de Oale Mölle in Mariënberg, later voetballend op het oude sportveld in Beerzerveld en sinds de jaren zeventig gevestigd op het vertrouwde Westerpark, precies tussen beide dorpen in.

Hagendoorn refereerde hieraan op zijn eigen kenmerkende wijze. Piet Keizer kwam langs, ene Ko
Scheele(?) en zelfs de voorzitter van de FIFA en Louis van Gaal.

Allemaal weten ze waar Mariënberg voor staat. Waar een kleine club groot in kan zijn.

Na het terug- en vooruitblikken gaf de aanvoerder van onze club het sein tot brandmeester, met andere woorden: dat de tap voor enkele uurtjes open kon. Gratis en voor niets.

Gezellig proosten op het nieuwe jaar. Voor de 75e keer in successie hieven wij gebroeder- en gezusterlijk het glas, wensten wij elkaar een sportief maar vooral een gezond nieuw jaar toe en bleef het nog lang errug gezellig.

Zoals het hoort. Mooi da’j d’r bint, mooi dat jullie er allemaal waren…..

Al 75 jaar goed getapt uit een roodzwart hart!

Drie dorpen, 1 club! Waar iedereen een beroemheid is, niemand uitgezonderd.

Van F-pupil tot de jubilaris die de 50 jaar lidmaatschap aantikte!

Op naar een mooi jubileumjaar….en jubileumfeest in augustus van 10 tot en met 15 augustus!

(AD)
Foto De jubilarissen
Van links naar rechts staand: Jan de Lange (25 jaar), Arjan van Hemessen (40 jaar), Edwin Hofsink (25 jaar), Dick Rosink (25 jaar), Richard Buitenhuis (25 jaar), Tom de Lange (25 jaar), André van den Poll (25 jaar)

Gehurkt van links naar rechts: Leo van der Veen (25 jaar), Harrie Dunnewind (25 jaar), Bert Maat (50 jaar), Gerrit Noeverman (50 jaar), Wilma Prins (40 jaar)

Niet op de foto: Henk Waterink (25 jaar), Wilco Wittenberg (25 jaar), Gerard Buitenhuis (40 jaar)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord