NKVV – Borger gestaakt wegens blessure scheidsrechter

SVV’04 overrompelt Weerdinge
20 januari 2020
Assistent-trainer Marlon Kruis nog een jaar bij ZZVV
21 januari 2020

NKVV – Borger gestaakt wegens blessure scheidsrechter

Bij het inhaalduel in de 5e klasse F, zaterdag 18 januari 2020, tussen runner-up NKVV en koploper Borger kwam er voorlopig nog geen winnaar op het wedstrijdformulier.

Met nog veertien minuten te spelen staakte arbiter Smook Brands uit Hoogeveen zaterdagmiddag het duel vanwege een kuitbeen blessure. Borger leidde op dat moment met 1-2.

NKVV-trainer Mark Eppinga baalde nog het meest dat de wedstrijd niet kon worden uitgespeeld. ,,Ik had net drie verse krachten in het veld staan en we hadden de mogelijkheid om het duel te laten kantelen. Een blessure van de leidsman gooide jammer genoeg roet in het eten.”

Scherp…

NKVV begon scherp aan de wedstrijd. Het had de pech dat aanvoerder Tom Hilbink in die fase vanwege een hamstringblessure zich aan de zijlijn moest laten behandelen, want op dat moment kreeg NKVV met 10 man de grootste kans. Een diepe pass op Robin Veldhuis bracht de aanvaller oog in oog met doelman Edwin Haandrikman, maar het leverde geen goal op.

Vervolgens nam Borger gaandeweg het initiatief, maar NKVV bleef gevaarlijk. Op aangeven van Robin Veldhuis was Patrick Biesbrouck na ruim een kwartier spelen opnieuw dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet werd van richting veranderd.

Borger kwam na krap een halfuur op voorsprong. Tom Hilbink maakte een lichte overtreding binnen de beruchte lijnen en Benjamin Mazeau schoot de penalty onberispelijk tegen de touwen: 0-1. Dat was ook de ruststand.

Tweede helft…

In de tweede helft ging NKVV opnieuw voortvarend van start. Nick Hilbink onderschepte de bal en na fraai voorbereidend werk van Robin Veldhuis liet Ron Weggen keeper Haandrikman kansloos. Kort daarna had het uit een vloeiende combinatie tussen Patrick Biesbrouck en Robin Veldhuis ook zomaar 2-1 kunnen staan, maar de inzet miste precisie. In de 69e minuut kwamen de bezoekers uit Borger ietwat geflatteerd op voorsprong: De bal werd door de verdediging van NKVV nog wel weggewerkt, maar belandde pardoes voor de voeten van Bonne Timmer. Hij liet doelman Mike Deuten geen kans: 1-2. Juist op het moment dat NKVV met drie verse krachten de ommekeer wilde forceren moest arbiter Smook Brands de strijd staken.

NKVV staat in de 5e klasse F met 18 punten uit 10 duels op de vijfde plaats. Dat zijn er twaalf minder dan koploper Borger. NKVV speelt komende zaterdag vanaf 14.30 uur het thuisduel tegen Erica ’86. 

Foto: Alle Oldenbeuving
Tekst: Klaas Veldhuis (NKVV)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord