Door de ogen van Bertjan Smit: WKE ’16 – Lewenborg

Samenvatting Lutten – Hoogeveen zaterdag
26 januari 2020
Samenvatting Hoogeveen – Be Quick 1887
26 januari 2020

Door de ogen van Bertjan Smit: WKE ’16 – Lewenborg

Er gaat niets boven Groningen stond er op de oranje gekleurde spelersbus die Lewenborg bracht vanuit hun “dorp” naar sportpark Grote Geert in Emmen. Misschien dat de slogan betrekking had op de grote stad die niet veel later na de geflatteerde nederlaag de overwinning tegen die Griekse god wel voor elkaar kreeg. Lewenborg deed zichzelf veel tekort en werd met de neus op de feiten gedrukt. Resultaat een 5-1 verlies tegen een niet groots spelend WKE, maar effectief waren ze wel.

Aangekomen bij sportpark Grote Geert heerste er een serene rust. Als eerbetoon aan de onlangs overleden voormalig bestuurslid Klaas Kuipers. Ook de minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd was voor hem. Ik kon je op een briefje aangeven Klaas, het lag niet aan jou. Lewenborg liet zien dat de plek waarop ze stonden voor de wedstrijd niet overeenkomstig was met het vertoonde spel. Positioneel goed en vooral het geduld hebbende om op balbezit te spelen liet de ploeg van trainer Masohi Tauran goede dingen zien. Zo had Armando Kremer na 7 minuten gewoon de 0-1 moeten maken na zijn dubbele 1-2. WKE was onzorgvuldig. Zo bleek ook 4 minuten later. Balverlies voorin was de opmaat voor de kans van Brian de Witt. Hij slalomde de bal als het ware achter. Dus in plaats van 0-2 voor te staan bleef het dubbel blank. Dat was nou net de makke van deze ploeg. Leuk voetballen, maar te zacht in de totaliteit. Jord Blokker was daar een goed voorbeeld van. Niet de snelste speler, maar hij speelde zich prima vrij van zijn bewaker Mohammed Kaddouri, maar schoot randje 16 veel te soft met binnenkant voet. Keeper Wim Kok kon hem makkelijk oprapen. Dat had zelfs zijn stand-inn Rene Zondag gedaan. Na een klein kwartier liet de ploeg van Jouke Jan Meertens iets van zich horen. Heel klein dan, want Ferdy Poelman werd diep gestuurd. Daar lag niet zijn snelheid en dus besloot hij tot een kansloos direct schot. Scheidsrechter van dienst was Wim Nigro. Die kweet zich prima van zijn taak in deze sportieve wedstrijd. Al zag hij de vrije trap van Harm Hindriks genomen buiten het veld over het hoofd. Vlak daarna was er een schot van Jochem Scholten die in balbezit kwam doordat keeper Luca Pietens wel heel zwak opbouwde. Zo bleef Lewenborg gemakkelijk overeind, zonder zichzelf dus te belonen. Dan bestond er die ongeschreven wet die dat zei wat in de 31e minuut gebeurde. Jochem Scholten speelde Henk Bakker in die middels de bal achter zijn standbeen langs Lorenzo Hindriks vond. Die koos de korte hoek en schoot dus de thuisclub, tegen de verhouding in, op 1-0 voorsprong. Het was gelijk de laatste actie van Bakker, want hij verliet geblesseerd het veld en werd vervangen door Mohamud Abdikarim. Die wissel kwam hard aan, want direct daarna kopte Rodney van der Hoek de cornerbal prachtig voor de 1e paal staande in de kruising. Terechte stand. Het deed WKE geen goed getuige ook de breedtepass( diep bal verliezen kan geen kwaad, breed wel Lorenzo) van Lorenzo Hindriks die Blokker in staat stelde om te scoren, maar Blokker zat net zoals zijn gelijknamige detailhandelzaak in zwaar weer. Zo eindigde het halverwege op 1-1. Voor de bezoekers te weinig.

De tweede helft begon zoals het weer; vrij rustig. Toch werd het snel 2-1. Over rechts kwam er een voorzet van Poelman die door Pietens compleet verkeerd werd ingeschat. Lorenzo Hindriks deed dat wel. Gezien de mentale zwakheid van Lewenborg zou dit weleens een vroegtijdige beslissing kunnen zijn. Er gebeurde, buiten een licht ontvlambaar momentje, dan ook niks noemenswaardig. Tauran bracht na 66 minuten Yoni Even-Zur voor de Witt. Even-Zur was aanwezig en bracht de bal bij Blokker. Het resultaat mag bekend zijn. Poelman liet zie hoe het wel moest, want uit de directe tegenaanval maakte hij de 3-1. Wedstrijd helemaal klaar zou je zeggen en dat was zo. Toch gebeurde er nog genoeg wat ook wat had op kunnen leveren en ook leverde. Zo had Eduard Gerds de kans om te scoren, maar Kok voorkwam dat. Poelman liet zien waarom hij gewoon rondom diende te spelen door het passje van Abdikarim goed in te schatten en weg te draaien van Shailesh Parmesardien en de bal wel binnen te schieten; 4-1. Dat Tauran daarna nog een dubbele wissel bracht zal niet met de wedstrijdbonus te maken hebben gehad denk ik. In exact de laatste seconde maakte de thuisploeg er via Hendrik Gustin nog 5-1 van. Lewenborg had het toen al lang en breed opgegeven. Zeer geflatteerd, maar daar draaide het om voetbal nog nooit om. Het is net als speaker zijnde bij een club: ook moeilijke namen dien je netjes en hoorbaar uit te spreken.

LATER. 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord