SC Lutten verliest thuis tegen Hoogeveen

Mariënberg geeft niet thuis tegen ASV’57
26 januari 2020
Sterke start SV Gramsbergen
26 januari 2020

SC Lutten verliest thuis tegen Hoogeveen

Voor de eerste wedstrijd na de winterstop ontving SC Lutten de blauwwitte formatie uit Hoogeveen. Na oefenwedstrijden tegen Drenthina (1-0 winst) en Elim (5-3 verlies in een bij vlagen spijkerhard duel) waren de zwartwitten klaar voor dit belangrijke duel voor een plaats in de subtop.

Na een weinig opwindend begin, met daarin veel balbezit voor Hoogeveen, was het de ploeg van Jaap Scholing die in de vijftiende minuut de score opende. Aan de rechterkant lukte het Fons Veltink om Ewoud Altena aan te spelen. Die frommelde de bal onder de keeper door in het doel. Een gelukje misschien, maar hij telde wel: 1-0. Zoals gezegd was Hoogeveen veel in balbezit, maar veel spektakel leverde dat niet op in het Lutter strafschopgebied; enige dreiging kwam af en toe via een individuele actie. Lutten had de zaak onder controle, geen centje pijn. De thuisploeg kreeg bovendien nog twee goede mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar het bleef bij een te hoge voorzet op Ewoud, en (een paar minuten later) een onnauwkeurig schot van Ronald Kosse.

Toch kwamen de gasten na een half uur spelen op gelijke hoogte. De bal tegen een (te) hoog geheven arm van een verdediger: strafschop. Deze werd onberispelijk ingeschoten (1-1).

Vanaf dat moment tot aan de rust waren de Luttenaren van slag. En in dat kwartiertje gaf SC Lutten de wedstrijd uit handen, zo bleek uiteindelijk. Vijf minuten na de gelijkmaker werd de te gretige verdediger op rechts eenvoudig uitgekapt, gevolgd door een assist op de inkomende spits: 1-2.

Op slag van rust zag de verdediging er wederom niet goed uit. Een vrije trap belandde tussen de verdediging en keeper Lars Mulder. De inkomende aanvaller van Hoogeveen was de enige speler die adequaat reageerde op deze scherp aangesneden bal: 1-3. Twee doelpunten volkomen onnodig weggegeven.

De tweede helft was voor de Luttenaren. Het team zocht voortdurend de aanval op, en dat leidde tot een aantal grote kansen. Hoogeveen kon of wilde het initiatief niet overnemen van SC Lutten. Slechts twee keer moest keeper Lars handelend optreden, maar het waren de Luttenaren die na de rust het spel dicteerden. Zo kopte spits Frank Altena van dichtbij tegen de paal na een voorzet van Thorben Scholten; schoot Fons Veltink de bal in het zijnet in plaats van deze af te spelen; werd een doelpunt verijdeld door de doelman van Hoogeveen, die uitstekend reageerde op een schot van Nick Lamberink; tikte verdediger David Koopman het leer na een hoekschop tegen de lat. Lutten verdiende een treffer, maar tussen ‘verdienen’ en ‘krijgen’ ligt soms een onoverbrugbaar verschil.

Een kwartier voor tijd kregen de zwartwitten dan toch loon naar werken: uit een voorzet van Fons had David ditmaal wel succes: 2-3. SC Lutten had nog een klein kwartier om langszij te komen, maar het mocht helaas niet zo zijn. De Lutter storm was een beetje uitgeraasd, en Hoogeveen kreeg nog een uitstekende gelegenheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Met veel kunst- en vliegwerk werd deze poging verijdeld. Na ruim vijf minuten blessuretijd floot de scheids het eindsignaal, en stonden de Luttenaren met lege handen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord