Sterke start SV Gramsbergen

SC Lutten verliest thuis tegen Hoogeveen
26 januari 2020
Westerwolde verliest onnodig van CEC
26 januari 2020

Sterke start SV Gramsbergen

Na de verplichte winterstop en een fantastisch gespeeld Protos Weering toernooi speelde SV Gramsbergen de eerste wedstrijd weer buiten op het groene (kunst)grasveld van DESZ uit Zwartsluis. Een tegenstander van formaat normaal gesproken, maar daar was in dit geval geen sprake van. SV Gramsbergen won zeer overtuigend met 1-5 en dat had ook met gemak 1-8 of 1-9 kunnen zijn.

Na de toch wat moeizame oefenwedstrijden tegen OZC Ommen en ASC Dalfsen, waren de meningen verdeeld over de kansen tegen DESZ. Een goede tegenstander met gevaarlijke spitsen. Hoe anders kan een wedstrijd verlopen.

De eerste minuten verliepen afwachtend voor beide teams, Gramsbergen met een versterkt middenveld en DESZ met extra mensen in de verdediging. Hierdoor ontstond en gevecht rondom de middencirkel met vrij veel ruimte achter de verdedigingslinies.

Gramsbergen wist hier het best gebruik van te maken door de bal op het middenveld goed en geduldig rond te spelen en de ruimtes te benutten door met mooie steekpasses de snelle David Houtman en Wouter Schuldink of de opkomende backs aan te spelen die dan vervolgens probeerden om spits Roy Seinen te bereiken. Door het verdedigende spel van DESZ kregen de beide backs ook volop de gelegenheid om op te komen. Kortom Gramsbergen was de bovenliggende partij en is dat de hele wedstrijd gebleven ook.

In de 12e minuut was het Carlo Alfring die na een mooie steekbal aan de linkervleugel kon oprukken en een voorzet kon geven op Rutger Dijk die probeerde af te ronden. Dat lukte niet maar de zeer attent fluitende scheidsrechter Benjamins floot direct voor een strafschop voor Gramsbergen omdat Carlo Alfring na zijn voorzet kennelijk onderuit was geschoffeld. (de schrijver heeft dit gemist). Stef Schuurman ging achter de bal staan en schoot deze via de binnenkant paal binnen voor de 0-1. Helaas moest Carlo een paar minuten later het veld verlaten, de tik was toch hard aangekomen, hij werd prima vervangen door Wouter Vink. 

In het team van DESZ werd goalgetter Tom Kistjes vervangen vanwege een blessure en dat was een aderlating voor de “Sluuzigers”. Vreemd genoeg ging DESZ nu nog meer op de verdediging leunen en speelde met 6 en soms wel 7 spelers in de achterste lijn. Doelman Kosters van Gramsbergen en de verdedigers hadden eigenlijk een makkie en hoefden maar sporadisch echt aan het werk te gaan.

In de 20e minuut werd Stef Schuurman weggestuurd door David Houtman die de bal prachtig achter de verdedigers speelde. Stef kon vrij oprukken en werd in de zestien nog wel dwars gezeten maar kon uiteindelijk de bal voorgeven op Rutger Dijk die net niet voldoende kon afwerken maar achter Rutger stond Roy Seinen ook klaar en deze schoot de bal al draaiende in het doel voor de 0-2.

In de 38e minuut was het Kelvin Jager die een eigenlijk onhaalbare dieptepass toch haalde en op de achterlijn de bal voorgaf op de slim meegelopen Rutger Dijk en deze kon helemaal vrijstaand de 0-3 binnen tikken. In de minuten daarna was het een schiettent en had de stand eigenlijk op 0-4 of zelfs 0-5 moeten worden gebracht. Het was geen “gallery play” van Gramsbergen maar chaos troef bij DESZ.

Na de pauze was het even billenknijpen voor Gramsbergen toen knullig balverlies en slecht communiceren in de 47e minuut de 1-3 op het bord bracht door Bas Klaver van DESZ. Heel even kwam de gedachte boven van “oei” en nu geen tweede tegen krijgen.  Maar zo snel als het stormpje van DESZ opstak, men ging nu 1 op 1 spelen,  zo snel ging deze ook weer liggen. In de 56e minuut was het opnieuw Stef Schuurman die aan de rechtervleugel mocht opstomen. In het duel om de bal op de achterlijn leek hij eigenlijk kansloos maar hij wist toch de bal te veroveren en zijn tegenstander voorbij te spelen. Deze probeerde nog wel te corrigeren maar tikte daarbij Stef knullig aan en veroorzaakte zo de 2e strafschop voor Gramsbergen. Deze werd door Kelvin Jager hard binnengeschoten voor de 1-4.

In de 62e minuut werd, na een mooi lopende aanval via de linkerkant en een mooie combinatie tussen Gerwen Reinders en Wouter Schuldink, Roy Seinen aangespeeld in de zestien. Roy nam goed aan, speelde zich vrij en knalde de bal knoeterhard via onderkant lat in de goal voor de 1-5.

In de 66e minuut had Kelvin Jager zijn tweede kunnen scoren maar helaas ging zijn schot via de paal naast de goal. Het had ook een strafschop kunnen zijn want Kelvin werd ook nog eens onderuit gehaald maar scheidsrechter Benjamins had enige coulance voor DESZ en wuifde het weg. Vervolgens werden Wouter Schuldink en Rutger Dijk gewisseld voor Jouri Bouwhuis en Sander ter Wijlen. Jouri had in de 80e minuut de 1-6 op zijn schoen maar zijn schot na een snel genomen vrije trap vloog via de paal net voor het doel langs. Gramsbergen speelde de wedstrijd vervolgens rustig uit en gaf niets meer weg.

Een dik verdiende overwinning tegen een in dit geval zwak DESZ, de vooraf verwachtte spanning is er niet geweest. Gramsbergen was heer en meester en maakte een sterke en solide indruk. Door punt verlies van zowel LTC Assen en DZOH staan de Groen Witten nu op 31 punten en 3 punten voor op LTC Assen dat volgende week de tegenstander is op ’t Hoge Holt. Vorig jaar wist trainer Jonkman te melden dat voor handhaving 30 punten nodig zijn. Op precies de helft van de competitiezijn zijn deze binnen, wie weet waar het toe kan leiden.

G.K.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord