Marienberg verliest weer met (te) dikke cijfers.

Gramsbergen en LTC delen de punten
2 februari 2020
Samenvatting Alcides – Hoogeveen
3 februari 2020

Marienberg verliest weer met (te) dikke cijfers.

Door: Rolf Hofsink

Laatste 6 wedstrijden: 24 goals tegen. Concurrenten Voorwaarts en Kloosterhaar komen langszij. Vaste kracht Dennis vd Veen die naast Rolf Hofsink op de blessurebank kan plaats nemen. Dani vd Veen die na 5 min reeds met een flinke knieblessure uitviel. Het is een naar betoog om zo te beginnen, maar met deze uitspraken is de harde realiteit weergegeven. Een prima begin van de competitie is als sneeuw voor de zon verdwenen ! !

Maar eerst maar eens de wedstrijd tegen de trotste koploper De Esch.

Het was van meet af aan duidelijk dat De Esch volop druk zette. Marienberg zakte wat in. Zoals gezegd viel Dani heel snel uit. Waarschijnlijk is hij er voor heel lange tijd uit. De komende week wordt gekeken wat er precies aan de hand is. Beterschap Dani. Toen hij naar de kleedkamer werd afgevoerd scoorde De Esch uit een corner na 10 min. al de openingstreffer. Daarna verliep de 1e helft vrij rustig. De Esch zette wel aan maar was in de slotfase slordig. Dat gold ook voor Marienberg. 

De 2e helft was een stuk enerverender. Ook nu zette De Esch gelijk druk. In minuut 53 waren ze dichtbij de 2-0. Maar Thijs en de lat zorgden ervoor dat het bij 1-0 bleef. En toen de 63e minuut. Een vrije trap in het 16 m. gebied. Een mooie gelegenheid om de 1-1 binnen te knallen. Alleen was het een indirecte vrije trap waar ook zeker op geattendeerd werd in het veld. Tóch werd er in één keer geschoten, in de muur, wat frustratie van Marienberg kant en in counter scoorde De Esch de 2-0. Typisch voorbeeld van het niet scherp wezen of meer slimmigheid.

Daarna moest Marienberg komen. Er werden zoals vaker voldoende kansen gecreëerd maar ze gingen er gewoon niet in. Achterin speelde Michael een dijk van een wedstrijd en haalde vele counters van De Esch eruit.

Maar helaas, na verloop van tijd scoorde de Esch de 3-0. Daarna werd er nog meer risico genomen. Zoals gezegd: vele kansen werden gecreëerd en Kevin scoorde op een mooie pass van Bertin in de 78e minuut de 3-1. Daarna kreeg André zelfs 2 grote kansen om er weer een wedstrijd van te maken ! Maar helaas,de acties en de voorbereiding gingen prima,  alleen het laatste zetje ontbrak.

Het is frustrerend, uiteraard voor de spitsen zelf !  Dat De Esch nog de 4-1 maakt uit de counter was uiteindelijk te begrijpen. De ruimtes werden te groot. Uiteindelijk was de winst dus voor de Esch. Maar.. een beetje zuur, ..er waren genoeg mogelijkheden voor ons om er meer een wedstrijd van te maken ! Dat geeft de burger, ook ondanks deze uitslag weer moed !

Hoe nu verder ?  Blij dat ik niet elke zaterdag een verslag hoef te maken….

Je moet je pas zorgen gaan maken als je géén kansen meer creëert. Je moet je wél zorgen gaan maken als je te weinig rendement hebt en dat geluk zul je toch moeten afdwingen. Als team met de nodige spirit in het veld dwing je dat af. Probeer eerst zelf als speler er heel snel goed in te komen met winnende duels. Daarna kun je heel snel elkaar als team de beuk erin gooien. Dat voornemen was er afgelopen za. middag en deels zijn we daarin ook geslaagd.  Dat heb ik als waarnemer langs de kant zeker ervaren!

Het volgende duel tegen naaste belager DES is een prima gelegenheid om dat te tonen ! Daar gáán we opnieuw voor. 

Opstelling: Thijs, Hendri, Roy (70. Kevin), Dani (5. Bertin), Michael, Ron, Erjan (70. Brian), Berry, Erjan, André en Wesley.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord