Teleurstellend verlies sc. Lutten tegen Avereest

Videoverslag ‘d Olde Veste – Winsum
2 februari 2020
Gramsbergen en LTC delen de punten
2 februari 2020

Teleurstellend verlies sc. Lutten tegen Avereest

Door: Henk Bril (sc. Lutten)

In een zeer matig duel is het SC Lutten wederom niet gelukt om de volle winst naar zich toe te trekken. Sterker nog: de zwartwitten konden deze middag in de uitwedstrijd tegen Avereest nauwelijks aanspraak maken op de overwinning. Een gelijkspel zou gezien het spelbeeld het hoogst haalbare zijn, maar ook dat zat er dus niet in.

Van enige opbouw was geen sprake. SC Lutten grossierde in foute passes en verkeerde beslissingen. Wat ook niet hielp, is dat Avereest een team is dat met stevig voetbal het spel van de Luttenaren met succes ontregelde. Aan inzet ontbrak het niet in de formatie van Jaap Scholing, en dat is ook het enige positieve.

Avereest deelde lang in de malaise, maar toonde zich aan het einde toch de betere ploeg, waarvan meer dreiging uitging.

De eerste grote kans in de wedstrijd was na een kwartier spelen voor de thuisploeg, maar keeper Lars Mulder wist met een goede redding erger te voorkomen. SC Lutten liet lange tijd niets zien in aanvallend opzicht, maar kwam uiteindelijk toch op voorsprong. Inleiding was een vrije trap van Nick Lamberink op spits Frank Altena. Diens inzet werd door de doelman op de lat getikt. Verdediger Jan v.d. Berg kon de bal oppikken en eenvoudig scoren: 0-1.

Direct na aanvang van de tweede helft hadden de Luttenaren de pech dat een doelpunt van Fons Veltink onterecht werd afgekeurd wegens buitenspel. Na de rust was het spel van beide ploegen iets levendiger, al ging er nog wel veel fout. Na een klein kwartier kwam Avereest op gelijke hoogte: 1-1. Even daarvoor was SC Lutten al goed weggekomen, toen een scherpe voorzet van de thuisploeg maar net werd gemist door een Avereester aanvaller.

SC Lutten was tien minuten later enkele centimeters verwijderd van een tweede doelpunt. Nick Weekamp wist met een prima pass Nick Lamberink te bereiken; die mikte het leer vervolgens met een schuiver op de paal en de bal kaatste het veld weer in.

Daarna was het wel een beetje over voor de zwartwitten en wist Avereest de wedstrijd naar zich toe te trekken. Al direct na de mogelijkheid voor Nick moest keeper Lars handelend optreden na een uitval van de thuisploeg. Een paar minuten later was het wel raak.  Lutten in de aanval, gevolgd door een overname van Avereest, en afgerond met een schot in de korte hoek: 2-1.

SC Lutten zocht zo goed en zo kwaad als het ging de aanval op, met Avereest loerend op de counter. Een paar minuten voor tijd werd het 3-1, via een strakke lage voorzet die keurig werd afgemaakt.

Dat Nick Lamberink een paar seconden voor tijd met een fraai doelpunt de eindstand op 3-2 bepaalde, was een klein en onvoldoende doekje voor het bloeden.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord