ZZVV wint ‘Broekderby’ van Hardenberg’85

Ucan loopt uit in strijd om ‘Beltona Topscorer van de regio’
3 februari 2020
EMMS verliest nipt in Emmeloord
4 februari 2020

ZZVV wint ‘Broekderby’ van Hardenberg’85

Door: Aljan Wassens (ZZVV)

ZUIDWOLDE – ZZVV heeft een belangrijke zege geboekt op Hardenberg’85. Op sportpark Woltingeslag stond na negentig minuten dezelfde uitslag op het bord als een paar maanden eerder in Hardenberg: 2-1. Door de zege neemt ZZVV wat afstand van de onderste regionen en blijft het meespelen voor de tweede periode.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk was het ook een strijd tussen de twee grensrechters. Broers Arend Broek (ZZVV) en Bert Broek(Hardenberg’85) stonden (schuin) tegen over elkaar op het veld. Beide mannen hadden lange tijd weinig te doen in de eerste helft die zich vooral afspeelde op het middenveld. Beide ploegen waren weinig dreigend zodra de zestien meter in beeld kwam. Daar kwam vijf minuten voor rust verandering in toen een voorzet van Stefan Dijkstra terecht kwam bij Paul Bos. De aanvaller legde de bal nog één keer klaar en rondde netjes af voor de 1-0.

Beide ploegen leken daarna wat meer wakker. Roy Meijerink waagde een poging voor de gasten en Marco Kikkert werd door Janou van Veen in stelling gebracht maar zijn kopbal had te weinig kracht en miste ook de juiste richting.

De tweede helft kwam iets sneller op gang dan de eerste maar het was toch een goed kwartier wachten voordat de eerste kans te noteren viel. Max Bosscher brak door in de zestien meter en zijn voorzet kwam tegen de hand van Ruben Peltjes waardoor er een strafschop werd toegekend. Aanvoerder Joël Huiskes nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal hard achter doelman Ignas Peek.

Met in het achterhoofd de wedstrijden waarin zo’n voorsprong nog werd weggegeven en er uiteindelijk gelijk werd gespeeld viel de 2-1 wel erg snel. Halverwege de tweede helft kopte Rick Koelman simpel een goede voorzet van Meijerink tegen de touwen en amper een minuut later moest Jelle Verburg optreden bij een inzet van Meijerink. Daarna ging de storm van de gasten weer enigszins liggen en kreeg het eigenlijk nog maar één kans op de gelijkmaker maar de inzet van Koelman was niet lastig genoeg om Verburg te verschalken.

Uiteraard gaf Hardenberg’85 meer ruimte weg in de slotfase toen onder meer Joran Veurink mee naar voren werd gestuurd maar echt profiteren kon ZZVV ook niet. De grootste kans was nog een verdwaalde voorzet van Xander Adema die boven Peek op de lat viel en weer terug het veld in kwam. Doelpunten vielen er niet meer en dus bleven de belangrijke punten in Zuidwolde.

ZZVV steeg naar plek zes en kan komende zaterdag goede zaken doen op de ranglijst als er wordt gespeeld tegen Klazienaveen. Hardenberg’85 moet snel beginnen met het pakken van punten, de ploeg staat momenteel elfde.

En dan nog de strijd tussen ‘De Broeken’. Die werd dus gewonnen door Arend, een dag voor zijn verjaardag. Een mooier cadeau kan je toch niet krijgen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord