Gramsbergen loopt tegen gevoelige nederlaag aan

Mariënberg proeft weer het zoet !!
10 februari 2020
Sv Gramsbergen Vr 2 speelt één helft door blessure
10 februari 2020

Gramsbergen loopt tegen gevoelige nederlaag aan

Door: Henk Reins

Het was koploper onwaardig wat Gramsbergen liet zien in de met 3-0 verloren thuiswedstrijd tegen De Griffioen. Waar het collectief normaal het sterke punt is en de individuele klasse beslissend, daalde de wedstrijd voor Gramsbergen naar een bedenkelijk niveau. Dit doet niet af aan de overwinning van onze gasten want die wonnen verdiend.  

1e helft 
Direct na de aftrap had Gramsbergen al grote kansen op een voorsprong. In de eerste minuut stopt de keeper van De Griffioen een hard schot van Roy Seinen en in de 2e minuut een kopbal van Stef Schuurman. Daartegenover een kopbal van De Griffioen die op de lat belande. Gramsbergen verzuimd om het spel naar zich toe te trekken en brengt daarmee de tegenstander in de wedstrijd en dat levert gevaarlijke counters op met vaak als aanspeelpunt spits Robin Wagenaar. In het verloop van de eerste helft gebeurt er weinig vermeldingswaardig tot dat de 43e minuut aanbreekt. Wagenaar wordt aangespeeld in het strafschopgebied en leunt achterover tegen verdediger Marijn Gaasbeek en laat zich na enig vasthouden vallen. De meningen waren verdeeld of dit nu een aanvallers overtreding is of dat de verdediger hiervoor bestraft moet worden. De gevolgen zijn echter groot omdat een strafschop volgt en het tweede geel voor Gaasbeek en dus rood. Tweede kaart is bij het veroorzaken van een strafschop terecht, maar de eerste gele kaart had nooit mogen worden gegeven door scheidsrechter Nijenhuis omdat dat een lichte overtreding was die in de wedstrijd al vele keren onbestraft was gebleven. Of het een optelsom was of de aanwezigheid van een rapporteur, het was zeker geen geel. Wagenaar benut de penalty onberispelijk waarna er met de 0-1 stand gerust gaat worden. 

2e helft. 
Met een omzetting door Sander ter Wijlen op te offeren en David Houtman in te bergen hoopt trainer Rahantoknam het tij te keren en wat meer druk naar voren te creëren. Dit levert optisch wat kansen op, maar grip op de wedstrijd krijgt Gramsbergen niet. In de 58e minuut lijkt de wedstrijd al gespeeld ware het niet dat het doelpunt van De Griffioen na vlaggen van grensrechter Bert Kosters wordt afgekeurd. Veel kansen waren er niet, ware het niet dat de aansluitingstreffer in de 60e minuut zomaar had kunnen vallen. Een hard schot van Kelvin Jager beland via de keeper bij Roy Seinen die vervolgens verwoestend uithaalt, maar via een verdediger verdwijnt de bal naast het doel. De Griffioen blijft hard werken en in de 65e minuut is het weer Wagenaar die in riante positie wordt gebracht, maar ook zijn inzet treft geen doel. Dat gebeurt wel in de 66e minuut en het is nu Jordy Linneman die alleen voor keeper Kosters verschijnt en in de verre hoek raak schiet. Dat het in de 71e minuut weer raak is, is niet zo verwonderlijk gezien het vertoonde spel van Gramsbergen. Het is weer Robbin Wagenaar die laat zien waarom hij hoog in het topscores klassement staat. Hij glipt wel heel gemakkelijk door de verdediging en schiet onhoudbaar de 3-0 overwinning op het scorebord. Voor de winterstop speelde Gramsbergen als een team waarbij iedere pion zijn werk deed. Het lijkt er nu op dat het individu zich verheft boven het collectief en daarvan hebben we nu twee wedstrijden gezien die niet veel punten opleveren. Hopen dat we komende zaterdag tegen de nummer drie Gorecht met 3 punten achter Gramsbergen op de ranglijst uit een ander vaatje tappen. Wij blijven positief, maar een kritische noot moet een keer kunnen. Het was in ieder geval geen beste wedstrijd en dat werd door een supporter na afloop simpel samengevat: Het ging al mis toen de pupil van de week hoog overschoot voor open doel. 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord