Sv Gramsbergen Vr 2 speelt één helft door blessure

Gramsbergen loopt tegen gevoelige nederlaag aan
10 februari 2020
SC Angelslo in blessuretijd onderuit tegen Vitesse 63
10 februari 2020

Sv Gramsbergen Vr 2 speelt één helft door blessure

Het is weer zover, kriebels in m’n maag. De polo’s van Bij Janneke mogen weer uit de kast en we fietsen weer richting het voetbalveld. Allemaal klaar voor de eerste wedstrijd van de 2e seizoenshelft, én tevens de laatste wedstrijd voor onze topper Mirte. Dat het maar een deksels gezellige dag mag worden.

We gaan de bespreking in en Rauf wacht al vol enthousiasme. Ook onze stagiaire doe maar Dave is er bij, en natuurlijk assistent trainer Marjan Pieper. Een goede bespreking, direct in de aanval, goed communiceren en andere goede tips worden gegeven. Iedereen weet wat ie moet doen dus omkleden en naar het veld voor de warming up.

Scheidsrechter van der Haar komt aangelopen en we beginnen met een minuut stilte ter nagedachtenis aan een erelid van onze tegenstander Bergentheim. Wanneer het fluitsignaal klinkt volgt een applaus en spreken we elkaar voor de laatste keer moed in. Alyde wordt gewaarschuwd voor het voorproefje van Ciara, we hebben namelijk wind tegen. Makkelijke, korte ballen, OVER DE GROND. Daar gaan we. Het scorebord begint te tikken en ook Bergentheim doet dat. Alles wat in de bespreking is gezegd en waar we ‘ja’ op hebben geknikt is ver te zoeken. Hoge ballen, wegwerken, chaos. Bergentheim komt al snel aan onze kant maar maken het gelukkig niet af. Kom op meiden, even de koppies erbij! We proberen onszelf te herpakken en Julia krijgt een mooie kans, helaas net over. Daarna een mooie kopbal maar deze gaat helaas alleen omhoog en komt voor haar eigen voeten weer terecht, is ook een kunst. Jen maakt nog een mooie sliding en baalt dat ze haar knieën niet heeft ingesmeerd met vaseline. Schaafplek 1 is een feit. Dan Romee, een mooie actie, maar helaas in de handen van de keepster. De volgende zinnen staan eronder op het papiertje: Juul schiet naast, Hen schiet over, tegenstander schiet naast. Het gaat een beetje beiden kanten op. Hennie heeft het lastig op het middenveld en gaat even naar de zijkant. Op de bank gebeurt ook het een en ander. Er sterft een pink af, en die wordt wel op heel bijzondere manier tot leven gebracht. Oke. Hennie maakt een overtreding en gaat met haar warme moederhart natuurlijk direct haar excuses aanbieden. Vervolgens struikelt ze in de middelcirkel en maakt een mooie salto achterover. Top Hen, een 8,4 voor de uitvoering. Dan krijgt Bergentheim een corner. Ik weet niet precies hoe, maar de bal belandde in ieder geval achter Alyde. Compleet onnodig komen we op een 0-1 achterstand. Achteraf blijkt dat Jenita nog druk was met haar haar, ik hoor u denken ‘Jenita?’, ja echt. Ik denk niet dat dit iets met het doelpunt te maken had maar je moet toch iemand de schuld geven. Ondertussen is Hema Laura aangekomen, en gaat ze op jacht naar de kleedkamer. Kleedkamer J Laura, ‘ ja die weet ik wel’. Marijke valt aan, komt 1 op 1 met de keepster maar schiet helaas net naast. Ondertussen is Laura aangekomen bij kleedkamer G. Nee Laura, kom maar weer terug. Ja gelukkig, daar komt ze en ze loopt de goede kleedkamer in. Chapeau. Leo is ondertussen lekker aan het socializen met 1 van de supporters. Hands off Leo!! Hennie schiet nog een keertje naast, en Juul met een deksels harde knal vol op de lat. De bal kaatst terug en voor de verandering staat er niemand in de 16 om hem in te tikken. Geeft niet meiden, dit is bij de bespreking maar 37 keer benoemd. Mirte krijgt het signaal dat ze zich mag gaan klaarmaken voor haar laatste wedstrijd. Ze gaat ons namelijk verlaten om 4 maanden op stage te gaan naar Suriname. Ze begint met de warming up en doe maar Dave wil haar een aantal aanwijzingen geven. Mirte blijft stil staan maar dit lijkt Dave geen goed plan en hij besluit mee te rennen. Tot groot plezier vanaf de bank want het gezicht van Mirte was onbetaalbaar, en wanneer Dave er niet is, wordt dit ook van Rauf verwacht  :), wij kunnen niet wachten. Ondertussen maakt Romee en flinke karatetrap en krijgt ze de bal er nog mee weg ook. Mirte maakt haar intrede in het veld en weet precies wat er van haar verwacht wordt. Ze krijgt mooi de ruimte en maakt hier gebruik van. Dan in de 43e minuut is er een botsing tussen 2 speelsters waarbij de speelster van Bergentheim blijft liggen. De scheidsrechter besluit de rust iets naar voren te halen zodat ze even tijd heeft om bij te komen. Tijd voor thee dus.
De scheidsrechter komt in de kleedkamer vertellen dat de ambulance uit voorzorg is opgeroepen. We moeten dus even wachten en we besluiten bij het 2e te gaan kijken. Vervolgens de kleedkamer in om te overleggen of we verder gaan of niet. Iemand geeft aan dat we wel verder mogen gaan, maar dat zij niet meer verder wil. Terecht wordt direct opgemerkt: ‘Dan gaan we allemaal niet’. Iedereen is het hierover eens en wat ben ik enorm trots. Wat hebben we toch een prachtig team. 1 voor allen, en allen voor 1. Douchen en de kantine in, waar onze Mirte op de tafel mag om haar afscheidscadeautje in ontvangst te nemen.

Lieve Mir, heel veel succes, plezier, doe niets wat wij ook niet zouden doen en het allerbelangrijkst; wees er volgend seizoen weer bij!

En dit verslag, wordt vervolgd.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord