ZZVV geeft zege weg in knotsgek duel in Klazienaveen

SC Angelslo in blessuretijd onderuit tegen Vitesse 63
10 februari 2020
HZVV boekt nuttige overwinning op Purmersteijn
10 februari 2020

ZZVV geeft zege weg in knotsgek duel in Klazienaveen

Door: Aljan Wassens

KLAZIENAVEEN – Het is ZZVV weer niet gelukt om een uitwedstrijd winnend af te sluiten. Op bezoek bij FC Klazienaveen werd het een doelpuntenfestijn net als een paar maanden eerder in Zuidwolde toen ZZVV won met 5-3. Dit keer eindigde de wedstrijd in 5-5.

De man van de wedstrijd was zonder enige twijfel Bram Otten. De spits van ZZVV was maar liefst vier keer trefzeker. De enige twee treffers die voor rust vielen kwamen van zijn voet binnen een tijdsbestek van drie minuten. Eerst werd hij na een kwartier keurig bediend door Stefan Dijkstra waarna de aanvaller om de keeper liep en de bal binnen tikte. Een paar minuten later was Joël Huiskes de aangever na een verre inworp van Jarno van den Boomen. Otten was de scherpste voor het doel en verdubbelde de voorsprong. Klazienaveen kwam tot een paar schoten van afstand waarbij de poging van Danie Slip het meest gevaarlijk was. Zijn lob richting een leeg doel ging echter naast.

Ook na de thee bleef Otten scherp. Na tien minuten zocht bij goed de diepte en werd hij bereikt door en lange bal van Van den Boomen, Otten kapte die zijn tegenstander uit en vond de verre hoek. Via Patrick Bloemberg deden de gastheren drie minuten na de hattrick van Otten snel wat terug en dus was de spanning weer enigszins terug. Niks leek echter minder waar toen ZZVV halverwege de tweede helft de marge weer op drie bracht. Na de zoveelste bal achter de verdediging van Klazienaveen wist doelman Dani Kracht de lob van Otten nog te pakken maar toen Janou van Veen de rebound oppikte en keurig breed legde op Otten was de goalie wel kansloos en maakte Otten zijn vijfde van het seizoen.

Zoals wel vaker dit seizoen lukte het ZZVV niet de wedstrijd in het slot te gooien. Bloemberg verkleinde de marge al snel weer naar twee. Maar ook dit keer had ZZVV een antwoord toen Van Veen met het hoofd op aangeven van Matthijs Capellen een minuut later voor de 2-5 zorgde.

De meest krankzinnige minuten stonden echter nog te wachten op Sportpark de Planeet. Eerst miste Otten een enorme kans op 2-6 waarna tussen minuut 78 en 82 de thuisploeg maar liefst drie keer scoorde waardoor er een gelijke stond op het scorebord verscheen. Jaimy Hemme ramde tot twee maal toe een bal tegen de touwen die bleef liggen na een voorzet en tussen die twee treffers was ook Nick van der Sleen trefzeker. In de laatste tien minuten waren de ruimtes bij vlagen enorm maar geprofiteerd werd er niet meer.

Door het gelijke spel blijft ZZVV achter Klazienaveen staan op de ranglijst op positie vijf. Wel blijft het meedoen in de strijd om de tweede periode. Dan zullen de twee komende wedstrijden wel gewonnen moeten worden.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord