Geweldige eerste helft levert 3 punten op voor Vrouwen Zwartemeerse Boys

Kolonie Cup 2020 zoekt vrouwenteams
12 februari 2020
Samenvatting Hoogeveen zaterdag – SVN’69
16 februari 2020

Geweldige eerste helft levert 3 punten op voor Vrouwen Zwartemeerse Boys

Door: Tim Funke

Gisterenavond stond de inhaalwedstrijd Zwartemeerse Boys – Bergentheim op het programma, een op papier thuiswedstrijd voor de dames uit Zwartemeer, maar deze wedstijd werd op het sportpark in “Banthum” gespeeld daar waar de Boys niet beschikken over een verlicht wedstrijdveld. Op een prachtig sportpark troffen deze dames elkaar voor het eerst, dus een beeld van elkaar was er niet. Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil tussen beide teams niet heel groot, Zwartemeerse Boys had weliswaar 10 punten meer, maar ook al 2 extra wedstrijden gespeeld.

Wij begonnen na afgelopen zaterdag weer met een andere formatie, de 1-4-3-3 werd uit de kast getrokken om vandaag resultaat te behalen. Dat deden we met de volgende namen: Vos. Zuidema, Mulderij, Temmen, Walda. Van Dijk, Duinkerken, Ten Velde. Grummel, Tholen, Tappel. Op de bank begonnen de gezusters Wolken, Maddie en Renee. Met 4 wissels leek de spoeling dun, maar door diverse oorzaken konden we er maar 1 gebruiken tijdens de wedstrijd. Het advies was om de 2e helft van afgelopen zaterdag weer op te pakken qua rust in het spel, en optimaal geconcentreerd te zijn om deze wedstrijd tot een goed eind te brengen.

De eerste 10 minuten waren rommelig, waardoor echt grote kansen nog niet genoteerd konden worden, maar onze groen-witte brigade kreeg steeds meer het overwicht. Lange ballen van Bergentheim werden vaak goed onderschept door onze achterhoede, die op hun beurt de bal niet wild wegschoten maar de bal steeds beter in de ploeg wisten te houden. Toen het middenveld de duels allemaal gingen winnen, begon het kansen te regenen. Na een kwartier spelen resulteerde dat in de verdiende 1-0 van Leonie, ze schoot raak op aangeven van Lisanne. Amper 3 minuten later wist Kim ook te scoren, in eerste instantie strandde haar schot bij de keeper, maar de rebound ging er wel in! Wat een lekkere fase was dit zeg, alle duels werden gewonnen, de aanvallen werden mooi opgezet en Bergentheim wist even niet waar ze het moesten zoeken. De 3-0 kwam tot stand toen Ashley middels een sliding de bal onderschepte en direct bij Leonie wist te bezorgen, Leonie omspeelde 2 mannetjes en maakte er al 3-0 van! Daarna was het Lisanne die het eindstation was van een mooie aanval over rechts, Leonie wist haar vrij te spelen en ook Lisanne kwam op het scorebord 4-0. Na een half uur stond het al 5-0, toen Leonie op aangeven van Kim haar hattrick voltooide. Maar zijn 3 goals in 1 helft het maximale? Nee dacht Liz die vlak voor rust tot het uiterste ging om een diepe bal nog binnen te halen. Dat lukte haar en de voorzet was voor Leonie de reden om haar 4e te maken. 6-0! Was dat geflatteerd? Nee zeker niet. Als alle kansen er in gingen had het zeker 10-0 kunnen staan. We voetbalden echt goed, hadden alleen het pech dat de keepster van Bergentheim goed bij de les was, of wij de bal net langs de verkeerde kant van de paal schoven. Maar 6-0 bij rust, daar valt niets op aan te merken!

Na de rust, waarin werd gehamerd op het voortzetten van dit spel, was het toch echt zichtbaar dat men de overwinning al aan het vieren was. Waar we de eerste helft ieder duel wonnen, of in ieder geval erg dicht in de buurt van de man waren, was dat in de 2e helft niet het geval. De linies werden enorm, en daar wist Bergentheim met enkele omzettingen goed op in te spelen. De razendsnelle voorhoede van Bergentheim maakte het ons lastig, en het hielp zeker niet dat onze laatste man uit voorzorg het veld verliet en werd vervangen door Angelique, die na lang blessureleed eindelijk weer wat wedstrijdritme op kon doen. Bergentheim was dus gevaarlijker, maar tot echt grote kansen kwamen ze niet direct. Echter, Daniek, die bijna wekelijks Bo vervangt als ze moet werken en dat met grote klasse doet, had iets te veel naar de leiders geluisterd toen ze een redding had verricht. Snel weer voetballen wordt telkens geroepen, en dat wou ze doen. Helaas bij de verkeerde in de voeten, die zich ook nog eens niet bedacht en vanaf 30 meter Daniek kansloos liet. Geen schande, kan gebeuren, maar toch erg jammer. Bergentheim rook bloed, en nog geen minuut later wisten ze weer te scoren. Het zou toch niet… Maar ondanks dat Bergentheim de grootste kansen kreeg, kregen wij er ook nog een paar. Die gingen er telkens niet in, totdat Lisanne in de laatste minuten de 7-2 kon aantekenen na een goede actie vanaf de rechterkant. 7-2 en daarbij ook het eindsignaal.

De volgende wedstrijd van ons is weer tegen Bergentheim, als we de return spelen op ons sportpark de Koel. Dit alles zal plaatsvinden na de carnaval, waar we eerst maximaal aan onze danspasjes gaan werken. We hebben vandaag gezien dat als we top zijn, we heel goed kunnen voetballen, maar als we ook maar iets verslappen de tegenstanders het ons heel moeilijk kunnen maken. Een wedstrijd met 2 gezichten, die onder leiding stond van een zeer goed fluitende scheidsrechter, eindigde in 7-2 waardoor we nu tijdelijk 3e staan!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord