Gramsbergen verliest van Gorecht

Marienberg redt het helaas nét niet…
16 februari 2020
Stuur wedstrijdverslagen naar FC12 Magazine
16 februari 2020

Gramsbergen verliest van Gorecht

Door: sv Gramsbergen

Na het verlies tegen Griffioen heeft Gramsbergen opnieuw de punten verloren, in Haren bleek Gorecht te sterk. De Groen Witten trokken met een 3-1 nederlaag aan het kortste eind. 

Op het kunstgrasveld van Gorecht moest Gramsbergen vanaf minuut 1 in de achteruit. Gorecht hanteerde vaak de lange bal die constant vanuit het verdedigingscentrum diagonaal de hoeken in werden geschoten. De aanvallers die dit spelletje goed beheersen begonnen al te lopen zodra Gorecht in balbezit kwam. De Groen Witte verdedigers kwamen handen en voeten te kort om de snelle aanvallers af te stoppen. Gelukkig hadden de mannen van trainer Wentink het vizier thuis gelaten anders had het een enorme afstraffing kunnen worden. Gramsbergen kwam eigenlijk niet in het stuk voor, slordig spel, angstig ingrijpen en vooral veel balverlies waren de ingrediënten voor het matige spel.  

Het was dan ook des te verrassender dat de Groen Witten via een vrije trap van Roy Seinen geheel onverwachts de leiding namen. Roy die zelf onderuit werd getikt kogelde de bal na 12 minuten van zo’n 20 meter ineens in de linkeronderhoek voor de 0-1. Een meevaller zullen we maar zeggen.  Gorecht rechtte de rug en ging verder met het onder druk zetten van de Groen Witten. In de 20e minuut werd een (onterechte volgens veel kenners) vrije bal ongeveer vanaf de achterlijn met een mooie curve ineens in de lange hoek geknald voor de 1-1. Onbegrijpelijk dat Sven Hazewinkel de bal vandaar in de lange hoek kon schieten maar het gebeurde wel. In de 24e minuut werd een opnieuw messcherpe counter van Gorecht afgerond voor de 2-1 door Michiel Koopman. Gramsbergen kon er weinig tegenover stellen. Er werd hard gewerkt maar vooral door achter de tegenstander aan te hollen. De rust werd na enkele goede mogelijkheden voor Gorecht gehaald met een 2-1 achterstand.  Gramsbergen speelde te lief en te naïef om het de mannen van trainer Wentink echt lastig te maken. 

Na de thee kwam Gerwen Reinders binnen de lijnen voor Wouter Vink en werd de aanval wat aangepast door David Houtman naast Roy Seinen in de spits te zetten en Wouter Schuldink meer vanaf het middenveld te laten spelen. Dit leverde zowaar wat meer evenwicht op in het spel en er kwamen enkele mogelijkheden voor het doel van Gorecht die echter naast of over het doel eindigden. Toen Gorecht in de 68e minuut de stand naar 3-1 wist te frommelen via Thijs Hekman, na een enorme scrimmage voor het doel van Jur Kosters, was de wedstrijd gespeeld. Gorecht zakte wat meer in en gokte alleen maar op de counter en had, als men het vizier in de pauze had opgehaald en opgezet de stand ook wel naar 1-4, 1-5 of 1-6 kunnen brengen. Het was maar goed dat er en ballenvanger achter het doel van Jur Kosters stond anders hadden veel ballen uit Glimmen moeten worden opgehaald. Tijdens de wedstrijd werden Melvin Willems en Elwin van der Veen nog ingebracht voor Rutger Dijk en Sander ter Wijlen maar ook zij konden de wedstrijd geen andere wending geven. Scheidsrechter Poffers eindigde wedstrijd na 93 minuten met een dik verdiende overwinning voor Gorecht. 

Helaas opnieuw geen punten voor Gramsbergen dat nu samen met Gorecht de tweede plek bezet en LTC Assen 3 punten zag uitlopen. Het kampioenschap wordt niet beslist in februari maar in april of mei. Er zijn nog volop kansen om mee te blijven doen maar het spelletje zal wel moeten verbeteren. 

Het lieve mag er wel ietwat vanaf en het geloof in eigen kunnen moet weer terugkeren als er mee gedaan wil worden om het kampioenschap. 

Komende zaterdag speelt Gramsbergen vriendschappelijk tegen Den Ham en de week erna is geen programma. Op 7 maart wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen DZOH uit Emmen. 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord