Sc Lutten verliest van ZZVV

Videoverslag ‘d Olde Veste – Winsum (beker)
1 maart 2020
Hoogeveen haakt af in titelstrijd
1 maart 2020

Sc Lutten verliest van ZZVV

SC Lutten is hopeloos uit vorm. Voor de vaste volgers van de Luttenaren is dit geen nieuws. Het elftal draait niet, en spelers en begeleiding doen er alles aan om het tij te keren.

In de uitwedstrijd tegen ZZVV lukte dit helaas nog niet. Beide teams zijn doorgaans goed tegen elkaar opgewassen en dat levert vaak een boeiend duel op. Ook nu was het onderlinge krachtsverschil niet groot, maar de Zuidwoldenaren wisten gaande de wedstrijd toch meer kansen te creëren.

Al in de derde minuut was er na een hoekschop van de thuisclub een scrimmage op de doellijn van SC Lutten, maar de bal kon tijdig worden weggewerkt. Even later was het wel raak: een lage voorzet vanaf de achterlijn werd door verdediger Glenn Kuipers in eigen doel gewerkt: 1-0. Het team van Jaap Scholing wist deze tegenslag op een prima manier uit te poetsen. Na een goed kwartier spelen kwamen de Luttenaren op gelijke hoogte: een vrije trap van Nick Lamberink werd door aanvaller Ronald Kosse afgerond met een goed geplaatste kopbal en liet de doelman daarmee kansloos: 1-1. Een doelpunt uit het boekje!

Een paar minuten was het wederom Nick Lamberink die gevaar stichtte in de verdediging van ZZVV. Hij veroverde de bal, en speelde Ronald met een bekeken pass vrij voor de keeper. Die sloot de aanval al met een rolletje met zijn chocoladebeen. Ook de thuisclub liet zich voor de rust nog één keer zien in aanvallend opzicht, via een afstandsschot dat door keeper Lars Mulder tot een hoekschop werd verwerkt. SC Lutten probeerde in de eerste helft een aantal keren om vanaf de achterste linie een aanval op te bouwen. Tegen ZZVV ging dat (soms maar net) goed.

Het eerste kwartier van de tweede helft leverde een paar hele en halve mogelijkheden op, voor de thuisploeg. En in de zestigste minuut kwam ZZVV wederom op voorsprong: 2-1.

SC Lutten had hier geen antwoord op. Het middenveld kwam niet meer in beeld; Nick Lamberink had voor de rust nog een paar mooie acties, maar kon zich nu ook niet meer onderscheiden. En de verdediging van ZZVV had weinig tot niets meer te duchten van de Lutter aanvalslinie. Ook de wisselspelers die door Jaap Scholing werden ingebracht, konden hier geen verandering in brengen. Dan mag je altijd nog hopen op een toevalstreffer, maar zover is het deze middag niet gekomen. Integendeel. Voor zover de meegereisde supporters nog illusies hadden op een gelijkmaker, dan werd daar vijf minuten voor het eindsignaal definitief mee afgerekend door de geelzwarte formatie uit Zuidwolde: 3-1. Een terechte overwinning.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord