SC Roswinkel pakt opnieuw drie punten.

ZZVV boekt belangrijke zege op Lutten
2 maart 2020
EMMS neemt afstand van onderste regionen
3 maart 2020

SC Roswinkel pakt opnieuw drie punten.

In de wedstrijd sc Roswinkel-EEC blijft sc Roswinkel aan de goede kant van de score. Op deze 1e dag van maart was het moeilijk voetballen op het sportpark van de thuisclub. Er stond heel veel wind en het veld was, hoewel goed opgedroogd, hier en daar erg hobbelig geworden door de vele regenval van de laatste tijd. 
Dat speelde beide ploegen behoorlijk parten en veel goed opgezette aanvallen met combinatiespel waren deze middag dan ook niet te zien. Grote doelrijpe kansen waren op de vingers van een hand te tellen.
Sc Roswinkel speelde de 1e helft met de wind in de rug. Te vaak zoeken dan veel spelers de diepe bal die meestal zoals ook deze middag veel te diep gespeeld worden wat weer balverlies oplevert.
De thuisclub kreeg de 1e uitgespeelde kans in minuut 18 toen Jens Katuin aangespeeld werd door Aaldert van Eck. Aaldert omspeelde 3 tegenstanders en deponeerde de bal bij Jens die op een meter of 10 van het doel van EEC in vrije positie kon afronden. Zijn poging werd door de doelmaan van EEC gekeerd en tot corner verwerkt.
Dat er door sc Roswinkel een doelpunt werd gemaakt na opnieuw een diepe bal, dit keer van achteruit door Tim Kleinenberg, was een logisch gevolg van het wedstrijdbeeld.
In feite had de keeper van EEC de bal onder controle maar hij liet de bal uit zijn handen stuiteren waarna Jeroen de Roo namens de thuisclub eenvoudig binnen kon tikken. Dat was de 1-0 in minuut 20. Ook EEC kreeg enkele mogelijkheden om er een goede scoringskans van te maken maar dat lukte de ploeg nauwelijks.
Tot in de 28 e minuut, toen ontstonden er 3 kansen achter elkaar vooral doordat het verdedigingsblok van sc Roswinkel de bal niet weg kon werken. De 1e kans werd door de doelman van sc Roswinkel prima weggetikt naar de zijkant. Van daar uit ontstond weer een kans toen de bal weer voor het doel van de thuisclub werd gespeeld. De bal wordt nog een keer afgeweerd maar weer niet voldoende uitverdedigd. Voor de 3e keer wordt de bal voor de goal van sc Roswinkel gespeeld en nu staan er 2 spelers van EEC helemaal vrij om de bal simpel binnen te werken. Dat was de 1-1.
De wedstrijd blijft rommelig verlopen met veel balverlies en veel duels op het middenveld.
Stefan Arends probeert vanaf een meter of 25 met een boogbal de keeper van EEC te verrassen maar zijn poging verdwijnt net over de lat.
In de laatste minuut krijgt sc Roswinkel nog een vrije bal. Die wordt genomen door Stefan Arends en wordt eigenlijk opnieuw mede door de wind wat te diep gespeeld. De bal komt in de handen van de keeper van EEC. Hij laat echter opnieuw de bal los en het scenario van de 1e goal herhaalt zich want Jeroen de Roo is er weer bij om de bal simpel binnen te tikken. De ruststand is daarmee bepaald op 2-1.
Ook de 2e helft blijft het moeilijk voetballen. EEC hanteert nu veelal de lange bal. Met name Tim Kleinenberg moet enkele keren handelend optreden als centrale verdediger om te voorkomen dat EEC uit zo’n diepe bal een kans creëert. 
Na opnieuw een bal van afstand geschoten door een van de spelers van EEC kan de doelman van sc Roswinkel, Ricardo Prins, de bal nog keren waarna Bjorn Helder de bal verder op kan ruimen voordat een speler van EEC de kans krijgt af te ronden.
Tegen de wind in combineert sc Roswinkel iets beter dan in de 1e helft en blijft iets meer en langer in balbezit. Zonder dat dit overigens tot grote kansen leidt.
Jeffrey van der Veer vervangt na zo’n 25 minuten in de 2e helft Bjorn Helder, waarna Willem Pagters het centrale verdedigingsblok vormt met Tim Kleinenberg.
Met nog zo’n 15 minuten te spelen wordt Stefan Arends gewisseld voor Pascal Prins. Pascal gaat naast Jeroen de Roo spelen in de spits en Jens Katuin zakt daardoor iets terug naar het middenveld.
Na een prima een twee combinatie tussen Aaldert van Eck en Rick Haan geeft Rick vanaf rechts een goeie voorzet. Helaas zijn de spitsen net te laat ter plekke om af te ronden.
Met nog zo’n 5 minuten te spelen neemt Tim Kleinenberg op links een vrije bal. Hij probeert Aaldert van Eck te bereiken die in het zestien meter gebied van EEC is opgedoken. Aaldert gaat het duel aan met een verdediger van EEC en de keeper. De verdediger probeert de bal weg te werken maar schiet daarbij de bal tegen Aaldert van Eck waarna de bal in de goal verdwijnt van EEC.
Dat betekent de eindstand 3-1 in het voordeel van SC Roswinkel.

Tekst: Willem Neef (Sp. Roswinkel)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord